Växtkomposition i torr skugga och andra svåra lägen – Chatt torsdag 2 juni kl 20-21

Varmt välkommen till Chatt i Trädgårdsakademins Webbcafé torsdagen den 2 juni kl 20-21. Det har blivit dags för den sista chatten innan vi tar ett längre sommaruppehåll och jag ser fram mot att ses på chatten på torsdag!

Vi har ett särskilt diskussionsforum öppet där vi kan hålla kontakt över sommaren och ”sommarläxan” handlar om att hålla ögonen öppna för växtkompositioner som vi kan lära något av. Kanske en intressant färgkombination, blad- och blomformer som kontrasterar eller harmonierar, kanske en helt misslyckad komposition eller en ovanligt lyckad där rätt växt verkligen hamnat på helt rätt plats.

Vi avslutar vårens chattar med något som kan förena flera intressen – den svåra ståndorten torr skugga tillsammans med designönskemål utöver det vanliga. Du är på kundbesök och möter en trädgård bestående av en ganska brant slänt bakom huset. I slänten finns sten och grus, och naturligt torktåliga arter som sandnejlika, glim, trift, fetknopp, kärleksört och blodnäva. För övrigt är slänten och resten av trädgården ganska tom och bar, och solen gassar. Kunden önskar något mer intressant för sin trädgård, kanske lite mer höjd. De är också mycket förtjusta i  Ulf Nordfjells estetik och visar flera bilder på ljusa granitblock omgivet av stäppsalvia. I ena nedre kanten av slänten finns en samling av björk och tall, och på marken i den torra skuggan växer inte mycket. Här vill familjen terrassera och plana ut marken, och därmed skapa en oas mellan träden, där de kan njuta av sommaren i svalkande skugga. Vad kan de plantera där?

Veckans utmaning blir alltså växtförslag för torr skugga, kombinerat med en intressant estetik inspirerad av Ulf Nordfjell. Tänk alltså växtkomposition – vilka kombinationer kan bli både vackra och funktionella här?

Efter chatten och under sommaren har vi diskussionsforumet för ytterligare inspiration i ämnet.

Länk till diskussionsforumet:
https://server.pingpong.net/courseId/35934/courseDiscussListSubjects.do?id=70207

Håll alltså utkik efter särskilt lärorika växtkompositioner i sommar! Skriv några rader och ta gärna en bild. Och lägg upp efter hand här. Vill du får du gärna lägga upp bilden på Instagram och tagga med #swedishgardendesign så kommer bilden upp på hemsidan också!

Hoppas vi ses på chatten!

Hälsar
Matilda Hallgren
Trädgårdsakademin

Ps. Om du vill vara med loggar du in som vanligt via www.trga.se, klicka sedan på Webbcafé under rubriken Aktiviteter till vänster på sidan. Väl inne i Webbcafét klickar du på Chatt. Ds.

Växtkomposition

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Fields marked with an * are required

Kontakta oss

Trädgårdsakademin AB
Kullsgårdsvägen 20
312 34 Laholm
Sweden

info@trga.se
Tel 060 789 07 77

Om Trädgårdsakademin

Trädgårdsakademin AB är ett auktoriserat utbildningsföretag enligt Almega Utbildningsföretagen. Trädgårdsakademin AB är certifierad utbildningsanordnare enligt TCYK, Trädgårdsnäringens Centrala Yrkeskommitté.