Yrkesbevis 8 – Växtkännedom

Yrkesbevis

”Det bästa med kursen har varit lärarens konstruktiva återkoppling. Har lärt mig och förstår konsekvenser av när en växt planteras på fel plats. Roligt med fältvandring och träffa studiekamrater. Chattkvällar är också uppskattat.”

Ann-Sofie Eriksson

Trädgårdsakademins utbildning för yrkesbevis i växtkännedom riktar sig till dig som arbetar eller vill arbeta med trädgård. Utbildningen motsvarar sex veckors heltidsstudier och består av tre delkurser: Grundkurs i växtkännedom, Prydnadsträd, buskar & barr samt Perenner & sommarblommor. Du kan välja att anmäla dig till hela utbildningen på en gång till ett rabatterat pris eller att anmäla dig till en kurs i taget till ordinarie pris. För att få yrkesbevis i växtkännedom behöver du ha godkänt på samtliga tre växtkännedomskurser samt dokumenterad praktik från den gröna sektorn som du gjort före, under eller som du gör efter kursslut.

Samtliga tre kurser i utbildningen går på distans med en obligatorisk fältdag per kurs. Eftersom utbildningen går på distans kan vi erbjuda fri studietakt och flexibel start. Datum för fältdagar, se vårt kalendarium »

Grundkurs i växtkännedom – växtkännedom steg 1

I Grundkurs i växtkännedom får du grundläggande kunskaper om trädgårdsväxter. Du lär dig ett bassortiment bestående av 20 träd, 30 buskar och 15 barrväxter – hur du känner igen dessa samt deras svenska och vetenskapliga namn. Vi går igenom hur en växt fungerar, hur den är uppbyggd och vad som krävs för att den ska växa och frodas på sin växtplats. I kursen ingår även ett avsnitt om arbetsmiljö och ergonomi som du bör känna till när du ska hantera trädgårdsväxter vid leverans och plantering. Läs mer »

Prydnadsträd, buskar & barr – växtkännedom steg 2

I Prydnadsträd, buskar & barr lär du identifiera 20 prydnadsträd, 55 buskar och 15 barrväxter och deras svenska och vetenskapliga namn. Du lär du dig göra planteringsförslag med utgångspunkt från ståndort och att göra en enklare växtinventering i en befintlig trädgård. Du lär dig även grunderna i hur en växtbesiktning går till, grundläggande beskärningsprinciper och hur en väl fungerande växtbädd är uppbyggd. I kursen går vi också igenom definitioner och regler för växtkvalitet, märkning och certifiering samt hur du gör kvalitetskontroll vid leverans. Läs mer »

Perenner & sommarblommor – växtkännedom steg 3

Kursen ger dig grundläggande kunskaper om perenners och sommarblommors växtplats och skötsel. Du lär dig känna igen och identifiera ett bassortiment bestående av 50 perenner och 30 sommarblommor med svenskt och vetenskapligt växtnamn. Vi går igenom växtplatsens betydelse för val av arter och sorter, val av planteringsavstånd, planteringstidpunkt, förberedelser inför plantering och den fortsatta skötseln för bästa etablering och livskraft. Kursen omfattar också vilka kvalitetsbegrepp som gäller för perenner och sommarblommor. I den avslutande delen av kursen får du öva dig i att göra planteringsförslag med hänsyn till blomningstider, färg, form, ståndort och ekonomi. Läs mer »

Genomförande

Samtliga kurser i utbildningen består av två delar. En faktadel som studeras på distans via internet och en praktisk del med föredrag och växtvandring under en dag ute i fält. Fältvandringen är obligatorisk. Datum för fältdagar, se vårt kalendarium.

Kursernas nätbaserade del har du tillgång till under tolv månader. Via vår digitala utbildningsplattform når du hela kursinnehållet. Här genomför du utbildningen med inlämningsuppgifter, övningar och prov. Du kommunicerar med din lärare och får även tillgång till vårt Webbcafé som är ett diskussionsforum där du får kontakt och utbyter erfarenheter med dina studiekamrater runt om i landet.

Yrkesbevis

Yrkesbevis utfärdas av Trädgårdsnäringens Centrala Yrkeskommitté TCYK. För att få yrkesbevis i växtkännedom behöver du ha godkänt på samtliga tre delkurser samt dokumenterad praktik från den gröna sektorn som du gjort före, under eller som du gör efter kursens slut. Läs mer om praktikkrav för yrkesbevis här »

Erbjudande

Du kan välja att läsa en kurs i taget eller att anmäla dig till hela utbildningspaketet Yrkesbevis 8 växtkännedom på en gång. Anmäler du dig till hela utbildningspaketet sparar du 4.988 kr inklusive moms. Se vår sammanställning här »

Fakta

Start: Flexibel

Pris: 24 994 inkl. moms (19 995 exkl. moms )

Beräknad studietid: Minimum 240 timmar varav tre fältdagar med föredrag och växtvandring ute i fält.

Examen: Kursintyg och möjlighet till yrkesbevis via TCYK erhålls efter godkända kursmoment och examination.

Anmäl dig nu – och du kan börja inom tio dagar

1. Utbildning

    ex. moms

    ink. moms

2. Fyll i dina uppgifter

* anger ett obligatoriskt fält.

3. Godkänn och slutför anmälan

Finansiera din utbildning med Human Finans »

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Fields marked with an * are required

Kontakta oss

Trädgårdsakademin AB
Kullsgårdsvägen 20
312 34 Laholm
Sweden

info@trga.se
Tel 060 789 07 77

Om Trädgårdsakademin

Trädgårdsakademin AB är ett auktoriserat utbildningsföretag enligt Almega Utbildningsföretagen. Trädgårdsakademin AB är certifierad utbildningsanordnare enligt TCYK, Trädgårdsnäringens Centrala Yrkeskommitté.