Trädgårdsritningar i SketchUp

Ritteknik

Trädgårdsritningar i SketchUp är en kurs för dig som behöver kunna illustrera en trädgårdsmiljö digitalt. Efter denna kurs kan du rita en digital modell av en trädgård med ritprogrammet SketchUp. Från modellen kan du sedan ta ut perspektivbilder som visar din kund hur din idé kommer att se efter några år, när trädgården är uppväxt. Hur skuggorna faller vid olika årstider och tid på dygnet. Hur trädgårdens nivåskillnader ser ut. Hur trädgården kommer att se ut inifrån huset eller utifrån gatan. Du kommer att kunna visa vyer från trädgårdens alla hörn!

I denna distanskurs lär du dig grunderna i ritprogrammet SketchUp. Vi går igenom hur du ritar i olika lager vilket exempelvis är användbart när du vill prova dig fram mellan olika designlösningar. Du lär dig rita skalenliga illustrationsplaner och planteringsplaner och hur programmet automatiskt räknar ut storleken på planteringsytorna. Vidare lär du dig rita in trädgårdens nivåskillnader, att göra skuggstudier och hur du gör tilltalande ritningar i olika färgskalor och stilar. I kursen ingår även ett avsnitt om perspektivlära där du lär dig skillnaden mellan perspektivprojektion och parallellprojektion och hur du i programmet kan växla mellan enpunktsperspektiv, tvåpunktsperspektiv och axonometri i din modell.

Trädgårdsritningar i SketchUp kan läsas som en fristående kurs eller som en del av vår utbildning till Diplomerad Trädgårdsarkitekt. För bästa utbyte av denna kurs rekommenderar vi att du har erfarenhet av att rita skalenliga ritningar för hand. Trädgårdsakademins kurs Trädgårdsritning eller motsvarande.

Mål

Efter avslutad kurs ska du kunna

  • rita trädgårdsmiljöer i ritprogrammet SketchUp.
  • ta ut digitala bilder och presentera illustrationsplan, planteringsplan, perspektivritningar och skuggstudier från en SketchUp-modell.

 

Innehåll

Digital ritteknik
SketchUp
Andra ritprogram

Rita i SketchUp
Börja rita
Ladda ner & öppna
Tre viktiga verktyg
Rita ytor
Rita objekt
Importera objekt

Vyer
Vyer
Perspektivlära
Nivåskillnader

Planritningar
Skissa & skanna
Rita i lager
Importera & justera
Illustrationsplan
Planteringsplan

Presentationer
Skapa scener
Skuggstudier
Välja stil
Ta ut bilder

Examination
Illustrationsplan
Planteringsplan
Trädgårdsmodell

 

Genomförande

Kursen går helt på distans utan fysiska träffar och i sex timslånga föreläsningar som hålls i realtid över internet, webbinar. För datum, se vårt kalendarium ». Via Trädgårdsakademins utbildningsplattform når du ditt utbildningsmaterial, genomför uppgifterna och kommunicerar med din lärare.

Vi har beräknat att det tar cirka 120 timmar att genomföra kursen men du har tolv månader på dig att göra klart. Trädgårdsritningar i SketchUp omfattar 20 lektioner med övningar, föreläsningar, faktatexter, bildexempel och bildspel. Kursen avslutas med en examination med tre inlämningsuppgifter som du redovisar och får kommentarer och synpunkter på från din lärare.

I kursen får du även tillgång till Trädgårdsakademins Webbcafé där du får kontakt och utbyter erfarenheter med våra lärare och dina studiekamrater via chat och diskussionsforum.

Läs mer om programmet SketchUp här »
Läs några frågor och svar om SketchUp »
Frågor och svar från några trädgårdsdesigners »

”Med SketchUp har jag möjlighet att visa mina kunder hur mina idéer och förslag kommer att se ut i verkligheten. Det är inte alltid så lätt för kunden att förstå planritningar. Genom att göra en ritning i SketchUp kan jag visa både plan och 3D på ett enkelt och smidigt sätt. En annan anledning till att jag valde att läsa just den här kursen är att jag kan använda lärarna som bollplank när det gäller ritningar i allmänhet och SketchUp i synnerhet. Att få möjlighet att fråga om hjälp under ett helt år kändes bra.”

– Ulrika Lundgren, rita & ruta ritkontor

Fakta

Start: Flexibel

Pris: 14 989 inkl. moms (11 991 exkl. moms )

Beräknad studietid: Minimum 120 timmar

Giltighetstid: 12 månader

Examen: Kursintyg erhålls efter godkända kursmoment och examination.

Anmäl dig nu – och du kan börja inom tio dagar

1. Utbildning

    ex. moms

    ink. moms

2. Fyll i dina uppgifter

* anger ett obligatoriskt fält.

3. Godkänn och slutför anmälan

Finansiera din utbildning med Human Finans »

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Fields marked with an * are required

Kontakta oss

Trädgårdsakademin AB
Fibulavägen 12
262 74 Ängelholm

info@trga.se
Tel 042 13 00 20

Om Trädgårdsakademin

Trädgårdsakademin AB är ett auktoriserat utbildningsföretag enligt Almega Utbildningsföretagen. Trädgårdsakademin AB är certifierad utbildningsanordnare enligt TCYK, Trädgårdsnäringens Centrala Yrkeskommitté.