Trädgårdsritningar i SketchUp

Ritteknik

Trädgårdsritningar i SketchUp är en kurs för dig som vill kunna rita trädgårdar digitalt. I kursen lär du dig grunderna i ritprogrammet SketchUp. Du lär dig hur du kan rita upp en digital modell av en trädgård och hur du ritar skalenliga planritningar så som illustrationsplaner och planteringsplaner. Vi går igenom hur du tar ut bilder från din modell som visar trädgården från olika vinklar i perspektiv. Du får öva dig i att ta fram ritningar i olika stilar och färgsättningar. Du får lära dig göra skuggstudier för att visa hur trädgården upplevs under olika årstider och tid på dygnet. Efter den här kursen vet du hur du kan göra tydliga och tilltalande digitala presentationer med SketchUp.

I denna kurs behöver du ha god datorvana och kännedom om trädgårdsarkitektens vanligaste trädgårdsritningar för att kunna delta.

Kursen inleds med bonusavsnittet Rita i SketchUp Free där du får lära känna och experimentera med programmets olika verktyg och funktioner. Vi går sedan vidare till avsnittet Trädgårdsritningar i SketchUp Pro där du steg för steg lär dig rita både tredimensionella trädgårdsmiljöer och skalenliga planritningar. I den tredje och avslutande delen, Egna uppdrag i SketchUp Pro, visar vi hur du kan skapa en egen designstil med SketchUp och hur du använder programdelen LayOut för att skapa tydliga och snygga presentationer. Du får också tips och råd om genvägar och snabbkommandon för att kunna rita så tidseffektivt som möjligt.

Observera att vi under kursens gång kommer att gå igenom de grundläggande verktygen i SketchUp och att kursen inte tar upp de senaste uppdateringarna.

Mål

Efter avslutad kurs ska du kunna

  • rita trädgårdsmiljöer i 3D med ritprogrammet SketchUp.
  • presentera bilder som visar olika vyer i en trädgårdsmiljö.
  • skapa planritningar från en SketchUp-modell.

Innehåll

 

Rita i SketchUp Free
Starta & navigera i SketchUp Free
Gränssnitt & verktygsfält
Rita & skapa 3D-modeller
Grupper & komponenter
Arbeta i lager/taggar
Stilar, scener & animeringar

Trädgårdsritningar i SketchUp Pro
Skapa trädgårdsritningar i 3D
Nivåskillnader
Vyer & perspektiv
Skapa scener
Skuggstudier
Presentationer
Planritningar

Egna uppdrag i SketchUp
Tips & genvägar
Skapa egna mallar
Fler verktyg & hjälpmedel
SketchUp med AutoCAD
Koppla till Google Earth
Hantera och modifiera terräng
Presentationer med LayOut
Belysningsplan med LayOut

Genomförande

Kursen går helt på distans och omfattar både faktatexter och filmer som du kan ta del av när som helst och en virtuell workshop som hålls i realtid över internet. För datum, se vårt kalendarium ». Via Trädgårdsakademins utbildningsplattform når du ditt utbildningsmaterial, genomför uppgifterna och kommunicerar med din lärare. I kursen använder vi boken Kom igång med SketchUp av Ahmadreza Roozbeh som ingår i kursavgiften och som vi skickar till dig när du börjar kursen.

I kursen använder vi både den förenklade gratisversionen av programmet: SketchUp Free och den fullständiga versionen: SketchUp Pro. För SketchUp Pro finns en 30 dagars prova-på-period som vi rekommenderar att du utnyttjar för kursens virtuella workshop. Vänta alltså med att ladda ner programmet till dess, om du inte är säker på att du kommer använda programmet efter kursen.

I kursen visar vi programmet i PC-miljö, men det går även att använda SketchUp i Mac-datorer.

Vi har beräknat att det tar cirka 120 timmar att genomföra kursen men du har tolv månader på dig att göra klart. Trädgårdsritningar i SketchUp omfattar övningar, föreläsningar, faktatexter, bildexempel och bildspel.

I kursen får du även tillgång till Trädgårdsakademins Webbcafé där du får kontakt och utbyter erfarenheter med våra lärare och dina studiekamrater via chatt och diskussionsforum.

Läs några frågor och svar om SketchUp »
Frågor och svar från några trädgårdsdesigners »

”Med SketchUp har jag möjlighet att visa mina kunder hur mina idéer och förslag kommer att se ut i verkligheten. Det är inte alltid så lätt för kunden att förstå planritningar. Genom att göra en ritning i SketchUp kan jag visa både plan och 3D på ett enkelt och smidigt sätt. En annan anledning till att jag valde att läsa just den här kursen är att jag kan använda lärarna som bollplank när det gäller ritningar i allmänhet och SketchUp i synnerhet. Att få möjlighet att fråga om hjälp under ett helt år kändes bra.”

Ulrika Lundgren, rita & ruta ritkontor

Läs först

Trädgårdsritning »

Fakta

Start: Flexibel

Pris: 11 949 inkl. moms (9 559 exkl. moms )

Beräknad studietid: Minimum 120 timmar

Giltighetstid: 12 månader

Examen: Kursintyg erhålls efter godkända kursmoment och examination.

Anmäl dig nu – och du kan börja inom tio dagar

1. Utbildning

    ex. moms

    ink. moms

2. Fyll i dina uppgifter

* anger ett obligatoriskt fält.

3. Godkänn och slutför anmälan

Finansiera din utbildning med Human Finans »

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Fields marked with an * are required

Kontakta oss

Trädgårdsakademin AB
Kullsgårdsvägen 20
312 34 Laholm
Sweden

info@trga.se
Tel 060 789 07 77

Om Trädgårdsakademin

Trädgårdsakademin AB är ett auktoriserat utbildningsföretag enligt Almega Utbildningsföretagen. Trädgårdsakademin AB är certifierad utbildningsanordnare enligt TCYK, Trädgårdsnäringens Centrala Yrkeskommitté.