Trädgårdsdesign Primo

Trädgårdsdesign

Jag har studerat mycket i mitt liv men aldrig varit så nöjd med ett kursupplägg som nu.

Ulrika Christerson

Distanskursen Trädgårdsdesign Primo vänder sig till dig som vill arbeta med trädgårdsdesign i villaträdgårdar. Kursen ger dig grundläggande kunskaper i trädgårdsdesign. Du kommer att lära dig en arbetsmetod för hur du gör trädgårdsdesignförslag med utgångspunkt från platsens förutsättningar och med fokus på kundens behov, önskemål och förväntningar. Vi använder oss av Trädgårdsakademins eget frågeformulär som är utformat för att fånga upp så mycket som möjligt av kundens trädgårdsönskningar. Arbetsmetoden löper genom kursen som en röd tråd och du lär dig vad som är viktigast att ta hänsyn till för att ett trädgårdsdesignförslag ska bli genomförbart i verkligheten och för att det ska bli lyckosamt även över tid.

Vi inleder med faktakunskaper för att i senare delen av kursen ge dig möjlighet att träna din kreativa förmåga och utveckla din potential att förmedla tankar, iakttagelser och idéer. Du lär dig mäta upp en trädgård, rita funktionsplaner, göra enkla trädgårdsritningar, skriva växtlistor och göra idékollage. I den avslutande delen av kursen får du i uppgift att göra ett trädgårdsdesignförslag till en villaträdgård.

Distanskursen Trädgårdsdesign Primo kan läsas fristående eller som den första kursen i vår utbildning till Diplomerad trädgårdsarkitekt.

Mål

Kursens mål är att du ska kunna

  • göra trädgårdsdesignförslag med utgångspunkt från platsens förutsättningar och kundens behov, önskemål och förväntningar.
  • presentera en trädgårdsidé på ett tydligt och lättillgängligt sätt.

Innehåll

Trädgårdens förutsättningar
Klimat
Ljusförhållanden
Vindrörelser
Jordmån
Dränering
Huset
Tomten
Omgivningen
Gångar och stigar
Nivåskillnader
Växter

Trädgårdsägarens behov, önskemål och förväntningar
Behov och önskemål
Förväntningar
Trädgårdsritningen

Trädgårdsritningen
Ritteknik

Praktikfall
Villaträdgården

Genomförande

Kursen går helt på distans utan fysiska träffar. Via Trädgårdsakademins utbildningsplattform når du ditt utbildningsmaterial, genomför uppgifterna och kommunicerar med din lärare.

Vi har beräknat att det tar cirka 200 timmar att genomföra kursen men du har tolv månader på dig att göra klart. Kursen omfattar 15 lektioner med övningar, föreläsningar, faktatexter, bildexempel och bildspel. Kursen avslutas med en examination där du ska göra ett komplett trädgårdsdesignförslag som du lämnar in för att få kommentarer och synpunkter på från din lärare.

I kursen får du även tillgång till Trädgårdsakademins Webbcafé där du får kontakt och utbyter erfarenheter med våra lärare och dina studiekamrater via chatt och diskussionsforum.

Läs gärna även

Grundkurs i växtkännedom »
Prydnadsträd, buskar & barr »
Perenner & sommarblommor »

Fakta

Start: Flexibel

Pris: 10 619 inkl. moms (8 495 exkl. moms )

Beräknad studietid: Minimum 200 timmar

Giltighetstid: 12 månader

Examen: Kursintyg erhålls efter godkända kursmoment och examination.

”Allt började med att jag fick kursen Trädgårdsdesign Primo i födelsedagspresent av min man för två år sedan. Den gav mig verkligen en bra grund i design och även i ritteknik som jag kände mig osäker på. Jag lärde mig jättemycket i den kursen men jag kände också att jag behöver mer växtkunskap och att riktigt få förkovra mig i det. Nu känner jag också att jag vill bli diplomerad, så att jag kan titulera mig som trädgårdsarkitekt. Det kommer kännas bra och jag tror också att det blir en trygghet för kunderna.”

Anmäl dig nu – och du kan börja inom tio dagar

1. Utbildning

    ex. moms

    ink. moms

2. Fyll i dina uppgifter

* anger ett obligatoriskt fält.

3. Godkänn och slutför anmälan

Finansiera din utbildning med Human Finans »

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Fields marked with an * are required

Kontakta oss

Trädgårdsakademin AB
Fibulavägen 12
262 74 Ängelholm

info@trga.se
Tel 060 789 07 77

Om Trädgårdsakademin

Trädgårdsakademin AB är ett auktoriserat utbildningsföretag enligt Almega Utbildningsföretagen. Trädgårdsakademin AB är certifierad utbildningsanordnare enligt TCYK, Trädgårdsnäringens Centrala Yrkeskommitté.