Trädgårdsdesign Flora

Trädgårdsdesign

Trädgårdsdesign Flora riktar sig till dig med trädgårdsbakgrund, är florist, blomsterdekoratör, inredare eller liknande och som vill kunna åta dig uppdrag där du ska inreda villaträdgårdar och andra trädgårdsmiljöer med växter och material där du utgår från olika trädgårdsstilar, teman eller trender.

I distanskursen Trädgårdsdesign Flora går vi igenom de vanligaste trädgårdsstilarna, teman, aktuella trädgårdstrender och hur du bygger upp din trädgårdsidé till ett koncept. Vidare lär du dig hur du komponerar livskraftiga planteringar med utgångspunkt från färg, form och textur. Hur du skapar trädgårdsmiljöer som bjuder på olika upplevelser beroende på årstid och tid på dygnet med hjälp av belysning i kombination med växter och andra material. Vi resonerar kring materialval och hur du hittar leverantörer. I avsnittet presentationsteknik går vi igenom hur du kan argumentera för och sälja in din idé till din uppdragsgivare med hjälp av illustrationer, kollage och andra hjälpmedel. I kursen får du även följa hur landskapsarkitekten Caroline Hjalmarsson arbetar när hon tar sig an en villaträdgård. Från den första kontakten med trädgårdsägaren, genom hela arbetsprocessen från idé till färdigt gestaltningsförslag.

Trädgårdsdesign Flora kan läsas som en fortsättning på kursen Trädgårdsdesign Primo eller Trädgårdsdesign Hortum. Den kan också läsas som en fristående kurs om du redan har grundläggande kunskaper om växter och design. Kursen ingår även i vår utbildning till Diplomerad Trädgårdsarkitekt.

Mål

Kursens mål är att du ska kunna

  • redogöra för de vanligaste trädgårdsstilarna.
  • formulera ett tema eller en idé i ord och bild.
  • komponera en plantering med utgångspunkt från färg, form och textur.

 

dessutom ska du kunna presentera trädgårdsdesignförslag

  • som bjuder på olika upplevelser beroende på årstid och tid på dygnet.
  • med erforderliga ritningar och listor med växter och andra material.
  • där du argumenterar för din idé med hjälp av illustrationer, kollage och andra hjälpmedel.

Innehåll

Trädgårdsstilar, trender & tema
Trädgårdsstilar
Trender
Tema

Färglära
Färg i trädgårdsdesign
Vad är färg?

Belysning
Belysning i trädgården

Växtkomposition
Växtkomposition
Komponera med färg, form & textur

Presentationsteknik
Presentationsteknik
Tema
Inspirationsbilder
Idékollage
Idéskiss
Frimärksskisser
Modell
Ritningar
Ritteknik
Förpackningen

Ett gestaltningsförslag blir till
Första mötet
Gestaltning I
Extra möte
Gestaltning II
Gestaltning III
Gestaltning IV
Presentation

Examination
Gestaltningsförslag

 

Genomförande

Kursen går helt på distans utan fysiska träffar. Via Trädgårdsakademins utbildningsplattform når du ditt utbildningsmaterial, genomför uppgifterna och kommunicerar med din lärare.

Vi har beräknat att det tar cirka 200 timmar att genomföra kursen men du har tolv månader på dig att göra klart. Kursen omfattar praktikfall, inlämningsuppgifter, övningar, föreläsningar, faktatexter, bildexempel och bildspel. Kursen avslutas med en examination uppdelad i tre delar där du ska göra sammanlagt tre gestaltningsförslag, ett för respektive examinationsdel, som du lämnar in för att få kommentarer och synpunkter på från din lärare.

I kursavgiften ingår Belysningsboken – Så ljussätter vi utomhus av Torbjörn Eliasson som vi skickar till dig per brev. I kursen får du även tillgång till Trädgårdsakademins Webbcafé där du får kontakt och utbyter erfarenheter med våra lärare och dina studiekamrater via chatt och diskussionsforum.

”Det bästa med kursen var att uppgifterna var något annorlunda mot tidigare och lite knepiga. Fick mig att tänja på gränserna och tänka utanför boxen. Jag är också mycket nöjd med att inslaget belysning i trädgården fanns med, vilket många kunder är intresserade av och troligtvis kommer öka mer och mer i våra trädgårdar. Att endast planera in belysning i trädgårdar tror jag kommer bli en extra inkomst i mitt framtida företag.”

Johanna Leufstadius

Fakta

Start: Flexibel

Pris: 11 949 inkl. moms (9 559 exkl. moms )

Beräknad studietid: Minimum 200 timmar

Giltighetstid: 12 månader

Examen: Kursintyg erhålls efter godkända kursmoment och examination.

Anmäl dig nu – och du kan börja inom tio dagar

1. Utbildning

    ex. moms

    ink. moms

2. Fyll i dina uppgifter

* anger ett obligatoriskt fält.

3. Godkänn och slutför anmälan

Finansiera din utbildning med Human Finans »

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Fields marked with an * are required

Kontakta oss

Trädgårdsakademin AB
Fibulavägen 12
262 74 Ängelholm

info@trga.se
Tel 060 789 07 77

Om Trädgårdsakademin

Trädgårdsakademin AB är ett auktoriserat utbildningsföretag enligt Almega Utbildningsföretagen. Trädgårdsakademin AB är certifierad utbildningsanordnare enligt TCYK, Trädgårdsnäringens Centrala Yrkeskommitté.