Diplomerad trädgårdsarkitekt

Trädgårdsarkitekt

Hos Trädgårdsakademin kan du utbilda dig till diplomerad trädgårdsarkitekt för villaträdgården. Utbildningen motsvarar ett års heltidsstudier och omfattar kurser som går helt på distans samt kurser där det ingår workshops eller fältdagar. Eftersom utbildningen går på distans kan vi erbjuda fri studietakt och flexibel start. Du kan välja att anmäla dig till hela utbildningen på en gång eller att anmäla dig till en kurs eller flera kurser i taget. Eftersom utbildningen har fri studietakt kan du välja att läsa utbildningen på heltid, halvtid eller i din egen takt under fyra år.

Mål

Efter genomgången utbildning ska du kunna planera och formge bostadsträdgårdar som egen företagare eller som anställd inom trädgårdsnäringen. Utbildningen ger dig praktiska färdigheter i 

  • trädgårdsdesign och trädgårdsplanering.
  • ritteknik och presentationsteknik.
  • ritningsläsning och mätteknik inklusive avvägning och utsättning.
  • växtkännedom för val av rätt växt för rätt plats med utgångspunkt från trädgårdsägarens behov, önskemål och förväntningar samt med utgångspunkt från ståndort och växtdynamik.
  • val av material för trädgårdens hårdgjorda ytor med utgångspunkt från materialens egenskaper och lämpliga användningsområden inklusive ytbehandling, skötsel och underhåll.
  • att kunna tillämpa praktisk företagsekonomi och marknadsföring för trädgårdsarkitektuppdrag.

 

Trädgårdsakademins utbildning till Diplomerad Trädgårdsarkitekt leder också till möjlighet att erhålla Yrkesbevis 8 – Växtkännedom samt Yrkesbevis 2 – Ritningsläsning, avvägning och utsättning.

Arbetet som trädgårdsarkitekt

En trädgårdsarkitekt planerar trädgårdar och mindre grönytor från grunden. Trädgårdsarkitektens arbetsuppgifter handlar om att planera trädgårdens grundstruktur, att välja rätt växt för rätt plats och om att tillgodose kundens behov, önskemål och förväntningar. Kunderna kan vara barnfamiljer som inte hinner och orkar själva, personer som har en trädgårdsdröm de inte känner att de kan skapa själva, eller folk som bara vill ha en härlig trädgård. Trädgårdsägare tar allt oftare in hjälp för såväl skötsel, anläggning som planering av sin trädgård. Många vill ha en lättskött trädgård som samtidigt är grön och skön att vara i. En kombination som kräver eftertanke, planering och kunskap.

”Jag började studera på Trädgårdsakademin i hopp om att kunna följa min dröm och få arbeta med det som jag brinner för: Trädgård ! Studietiden har varit otroligt spännade och fantastiskt lärorikt! Jag har lärt mig så mycket och fått fantastisk nyttig feedback från lärarna! Fältvandringarna har varit rena guldgruvan och otroligt givande! Den här utbildningen har gjort att jag känner mig väl förberedd och professionell när jag möter mina kunder. Jag vet att jag kan min sak och verkligen har något att bidra med! Jag är så glad att jag vågade satsa och följde min dröm!”

Karin Bengtsson

Erbjudande

Du kan välja att läsa en kurs i taget eller att anmäla dig till hela utbildningen på en gång. Anmäler du dig till hela utbildningen blir kostnaden lägre och du har tillgång till samtliga 12 kurser med allt kursmaterial, webbinar, chatt och dina lärare under fyra års tid. Du sparar 18 739 kr inklusive moms eftersom kursen Examensprojekt ingår i paketpriset. Du är också skyddad från eventuella framtida prishöjningar. Se vår sammanställning med kostnader och beräknad studietid här »

Har du planer på att läsa hela utbildningen till Diplomerad trädgårdsarkitekt men känner dig lite osäker? Läs Trädgårdsdesign Primo först! Den ger dig en arbetsmetod för hur du tar dig an ett designprojekt och du får känna på hur det är att läsa på distans hos oss. Känner du sedan att du vill läsa hela utbildningen drar vi av det du redan betalt in.

Fakta

Start: Flexibel

Pris: 125 000 inkl. moms (100 000 exkl. moms )

Beräknad studietid: Motsvarande ett års heltidsstudier.

Examen: Diplom erhålls efter godkända kurser och examensprojekt.

Anmäl dig nu – och du kan börja inom tio dagar

1. Utbildning

    ex. moms

    ink. moms

2. Fyll i dina uppgifter

* anger ett obligatoriskt fält.

3. Godkänn och slutför anmälan

Finansiera din utbildning med Human Finans »

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Fields marked with an * are required

Kontakta oss

Trädgårdsakademin AB
Fibulavägen 12
262 74 Ängelholm

info@trga.se
Tel 060 789 07 77

Om Trädgårdsakademin

Trädgårdsakademin AB är ett auktoriserat utbildningsföretag enligt Almega Utbildningsföretagen. Trädgårdsakademin AB är certifierad utbildningsanordnare enligt TCYK, Trädgårdsnäringens Centrala Yrkeskommitté.