Ulrika Lundgren, rita & ruta ritkontor

 

TrädgårdsakademinUlrika Lundgren driver företaget rita & ruta ritkontor där hon ritar såväl hus som trädgårdar och inredningsmiljöer. I våras deltog Ulrika i Trädgårdsakademins kurs i Digital ritteknik. Läs om hennes tankar och erfarenheter av kursen!

Hur kom det sig att du valde Trädgårdsakademin kurs Digital ritteknik?
Jag kände att jag behövde fortbildning. Normalt arbetar jag i AutoCAD och jag ritar också en del för hand. Särskilt när det gäller mina trädgårdsprojekt. Med SketchUp har jag möjlighet att visa mina kunder hur mina idéer och förslag kommer att se ut i verkligheten. Det är inte alltid så lätt för kunden att förstå planritningar. Genom att göra en ritning i SketchUp kan jag visa både plan och 3D på ett enkelt och smidigt sätt.

En annan anledning till att jag valde att läsa just den här kursen är att jag kan använda lärarna som bollplank när det gäller ritningar i allmänhet och SketchUp i synnerhet. Att få möjlighet att fråga om hjälp under ett helt år kändes bra.

Är det något som är särskilt bra med Google SketchUp? Särskilt svårt?
Det är jättefiffigt att det går att skanna vilken skiss eller ritning som helst och sedan lägga in det i SketchUp och börja rita utifrån den. Fungerar jättebra! Nu tycker jag att det är enkelt att använda men i början var det lite ovant. Det är lite skillnad från AutoCAD även om tänket är detsamma. Ett plus är såklart också att Google SketchUp inte kostar något. Fast jag använder pro-versionen som ju kostar några tusenlappar.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Fields marked with an * are required

Kontakta oss

Trädgårdsakademin AB
Kullsgårdsvägen 20
312 34 Laholm
Sweden

info@trga.se
Tel 060 789 07 77

Om Trädgårdsakademin

Trädgårdsakademin AB är ett auktoriserat utbildningsföretag enligt Almega Utbildningsföretagen. Trädgårdsakademin AB är certifierad utbildningsanordnare enligt TCYK, Trädgårdsnäringens Centrala Yrkeskommitté.