Hos Trädgårdsakademin kan du utbilda dig till diplomerad trädgårdsarkitekt för villaträdgården.

Hos Trädgårdsakademin kan du utbilda dig till diplomerad trädgårdsarkitekt för villaträdgården. Utbildningen motsvarar ett års heltidsstudier och omfattar kurser som går helt på distans samt kurser där det ingår workshops eller fältdagar. Hos Trädgårdsakademin kan du utbilda dig till diplomerad trädgårdsarkitekt för villaträdgården. Utbildningen motsvarar ett års heltidsstudier och omfattar kurser som går helt på distans samt kurser där det ingår workshops eller fältdagar.

This is a h1 heading.

 

This is a h2 heading.

 

This is a h3 heading.

 

This is a h4 heading.

 

This is a h5 heading.

 

This is a h6 heading.

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean mattis tincidunt congue. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Etiam faucibus eu lectus sed sagittis.

Duis lacinia enim in bibendum faucibus. Etiam luctus pharetra metus ut lacinia.

Donec eget quam vel eros dignissim tempor. Fusce sed velit quis mi congue dictum.

Ut risus nisi, auctor eget lectus pellentesque, pretium lobortis orci.

Curabitur eleifend quis eros nec auctor. Aenean blandit iaculis odio, ac pretium libero consequat eget. Aenean sit amet lorem ac velit tristique euismod vitae quis erat. Morbi vehicula sed leo sed porta. Cras elementum venenatis augue quis pharetra. Aliquam placerat malesuada nibh, et consectetur arcu. Nam rutrum nec purus non dapibus.

https://www.youtube.com/watch?v=GbnBuHPHV00

Ut risus nisi, auctor eget lectus pellentesque, pretium lobortis orci. Curabitur eleifend quis eros nec auctor. Aenean blandit iaculis odio, ac pretium libero consequat eget. Aenean sit amet lorem ac velit tristique euismod vitae quis erat. Morbi vehicula sed leo sed porta. Cras elementum venenatis augue quis pharetra. Aliquam placerat malesuada nibh, et consectetur arcu. Nam rutrum nec purus non dapibus.

26 februari kl 20-21

Chatt: Trädgårdsdesign - Kryddträdgården

Denna chatt handlar om hur vi kan planera och etablera en kryddträdgård. Vi diskuterar design, form och uppbyggnad, lämpligt läge, jordtyp och växtval och lite om löpande skötselkrav. Vi tittar på inspirationsbilder och diskuterar tips och eventuella fallgropar för kryddträdgårdens utformning.

Läs mer »

27 februari kl 12.00

Webbinar: Växtkvalitéer

I det här webbinaret ger Lena Truelsen oss en genomgång om hur växtkvalitéer anges på ett tydligt och någorlunda enhetligt sätt enligt LRF:s kvalitetsregler för plantskoleväxter.

Läs mer »

5 mars kl 20-21

Chatt: Ritteknik - Färgpennor och akvarellpennor

Veckans chatt handlar om att illustrera med färgpennor och akvarellpennor. Vi behandlar rittekniska metoder och olika sätt att framhäva växtlighet och andra material i stort som smått.

Läs mer »

6 mars kl 12.00

Webbinar: Sorbus

I detta webbinar ska vi fördjupa oss i Sorbus-släktets mångfald med en övergripande genomgång av de olika arternas kapacitet för olika typer av växtmiljöer samt en fördjupning kring några utvalda arter och sorter och dess användning. ​

Läs mer »

12 mars kl 20-21

Chatt: Växtkännedom - Vattenväxter för den lilla trädgården

Det har blivit dags för att diskutera vatten i trädgårdens kopplat till lämpligt växtmaterial som tycker om att ha det blött om fötterna. Chatten behandlar vattenväxter i arter och sorter, särskilt användbara för den lilla trädgården.

Läs mer »

13 mars kl 12.00

Webbinar: Trädgårdsdesign

Detta webbinar handlar om hur man som trädgårdsarkitekt kan arbeta med trädgårdsdesign och rumsindelning i trädgården, men tar också upp hur man kan tänka vid bemötandet av kunder i deras trädgårdar.

Läs mer »

19 mars kl 20-21

Chatt: Entreprenör - Företagande och administration

Hur gör vi för att få styr på det administrativa, vid sidan om ett kreativt arbete inom trädgårdsdesign? Under chattens gång diskuteras tips och tricks för att på bästa vis sköta bokföring, fakturering, myndighetskontakt och annat administrativt som hör till företagandet.

Läs mer »

20 mars kl 12.00

Webbinar: Arts & Crafts trädgårdar

Inom Arts & Crafts-rörelsen skapades inte bara fantastiska hus och inredningar, utan även trädgårdar med en särskild lyskraft som fortfarande är i fokus – och som just nu ökar i popularitet för var dag. Men vad är det som är så speciellt med dessa trädgårdar? Vi lyssnar på Elisabeth Svalin Gunnarsson som berättar mer.

Läs mer »

26 mars kl 20-21

Chatt: Aktuellt/Deltagarna väljer - Prydnadsgräs

Prydnadsgräs av alla de slag har slagit stort de senaste åren. Veckans chatt behandlar allt om dessa gräs! Från planering och design till växtplats, ståndort och löpande skötsel.

Läs mer »

27 mars kl 12.00

Webbinar: Ingen trädgård utan träd – stor som liten, del 1

Ett webbinar om träd för villaträdgården, i olika skepnader från små lågstammiga träd till lite större miljöskapare.

Läs mer »

2 april kl 20-21

Chatt: Trädgårdsdesign - Barockträdgård för den lilla täppan

Det har blivit dags att planera en uttrycksfull trädgård för en fiktiv kund som gillar den storslagna barocken, men som bara har en mindre trädgårdstäppa framför sitt radhus. Vi möts på chatten för att diskutera grundform, växtval och materialval, samt smarta designknep för att skapa illusioner av längre siktlinjer, axlar och utsikter.

Läs mer »

3 april kl 12.00

Webbinar: Ingen trädgård utan träd – stor som liten, del 2

Ett webbinar om träd för villaträdgården, i olika skepnader från små lågstammiga träd till lite större miljöskapare. Del 2.

Läs mer »

9 april kl 20-21

Chatt: Ritteknik - Tusch ”markers” som illustrationsmetod

En populär och uttrycksfull metod för att illustrera trädgårdsritningar är att använda spritbaserade tuschpennor, så kallade ”markers”. Under veckans chatt pratar vi om materiel i form av pennor och papperstyper samt tekniker av olika slag för att skapa tydliga och inspirerande trädgårdsritningar.

Läs mer »

23 april kl 20-21

Chatt: Växtkännedom - Nävor

Nävor, denna populära grupp perenner för marktäckande, blommande, tåliga och långlivade planteringar. Under chattens gång diskuteras användbara arter, sorter, dess växtplatser och något om lämpliga samplanteringsväxter.

Läs mer »

7 maj kl 20-21

Chatt: Entreprenör - Portfolio som säljverktyg

Att skapa en portfolio med exempel på utförda arbeten, vackra ritningar och skisser brukar vara en framgångsrik metod för att hitta nya uppdrag. Vi tittar på både digitala och handritade portfolios och diskuterar olika upplägg, innehåll och utformning.

Läs mer »

14 maj kl 20-21

Chatt: Aktuellt/Deltagarna väljer - Automatisk bevattning

Automatisk bevattning blir allt vanligare i våra trädgårdar och kunder efterfrågar det i större utsträckning. Vad ska man tänka på angående planering, inköp och installation?

Läs mer »

21 maj kl 20-21

Chatt: Trädgårdsdesign - Klimatträdgården

Trädgårdsplanering i ett föränderligt klimat kan bli ett allt vanligare scenario för framtiden. Hur skyddar vi trädgårdarna för långvarig torka eller ihärdiga skyfall?

Läs mer »

28 maj kl 20-21

Chatt: Ritteknik - Akvarellfärger

Akvarell som illustrationsmetod diskuteras under veckans chatt. Vi går igenom olika tekniker och materiel som akvarellkoppar, papperskvalitet, penslar och annat, samt tips och tricks för hur vi kan låta trädgårdsritningarna bli så vackra och uttrycksfulla som möjligt.

Läs mer »

Anmäl dig nu – och du kan börja inom tio dagar

1. Utbildning

    ex. moms

    ink. moms

2. Fyll i dina uppgifter

* anger ett obligatoriskt fält.

3. Godkänn och slutför anmälan

Finansiera din utbildning med Human Finans »

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Fields marked with an * are required

Kontakta oss

Trädgårdsakademin AB
Fibulavägen 12
262 74 Ängelholm

info@trga.se
Tel 042 13 00 20

Om Trädgårdsakademin

Trädgårdsakademin AB är ett auktoriserat utbildningsföretag enligt Almega Utbildningsföretagen. Trädgårdsakademin AB är certifierad utbildningsanordnare enligt TCYK, Trädgårdsnäringens Centrala Yrkeskommitté.