Hos Trädgårdsakademin kan du utbilda dig till diplomerad trädgårdsarkitekt för villaträdgården.

Hos Trädgårdsakademin kan du utbilda dig till diplomerad trädgårdsarkitekt för villaträdgården. Utbildningen motsvarar ett års heltidsstudier och omfattar kurser som går helt på distans samt kurser där det ingår workshops eller fältdagar. Hos Trädgårdsakademin kan du utbilda dig till diplomerad trädgårdsarkitekt för villaträdgården. Utbildningen motsvarar ett års heltidsstudier och omfattar kurser som går helt på distans samt kurser där det ingår workshops eller fältdagar.

This is a h1 heading.

 

This is a h2 heading.

 

This is a h3 heading.

 

This is a h4 heading.

 

This is a h5 heading.

 

This is a h6 heading.

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean mattis tincidunt congue. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Etiam faucibus eu lectus sed sagittis.

Duis lacinia enim in bibendum faucibus. Etiam luctus pharetra metus ut lacinia.

Donec eget quam vel eros dignissim tempor. Fusce sed velit quis mi congue dictum.

Ut risus nisi, auctor eget lectus pellentesque, pretium lobortis orci.

Curabitur eleifend quis eros nec auctor. Aenean blandit iaculis odio, ac pretium libero consequat eget. Aenean sit amet lorem ac velit tristique euismod vitae quis erat. Morbi vehicula sed leo sed porta. Cras elementum venenatis augue quis pharetra. Aliquam placerat malesuada nibh, et consectetur arcu. Nam rutrum nec purus non dapibus.

https://www.youtube.com/watch?v=GbnBuHPHV00

Ut risus nisi, auctor eget lectus pellentesque, pretium lobortis orci. Curabitur eleifend quis eros nec auctor. Aenean blandit iaculis odio, ac pretium libero consequat eget. Aenean sit amet lorem ac velit tristique euismod vitae quis erat. Morbi vehicula sed leo sed porta. Cras elementum venenatis augue quis pharetra. Aliquam placerat malesuada nibh, et consectetur arcu. Nam rutrum nec purus non dapibus.

28 september kl 20-21

Chatt: Aktuellt/Deltagarna väljer - Att designa takträdgårdar, terrasser och större balkonger

Design av takträdgårdar, terrasser och större balkonger! Vilka växter klarar läget och hur kan vi utforma trädgården så att kunden får känslan av en lummig trädgård hellre än en balkong med några krukor där växterna kanske lever en tynande tillvaro?

Läs mer »

30 september kl 12.00

Webbinar: Trädgårdens uppfinningar

Inte tänker man på att ett verktyg man använder i det dagliga trädgårdsarbetet faktiskt har en upphovsperson. Men det finns många sådana och i det här webbinaret gör vi nedslag i ämnen som antika växthus, gödsel och konstgödsel, vattenkannor och vattenslangar, handredskap, med mera.

Läs mer »

5 oktober kl 20-21

Chatt: Trädgårdsdesign - Planering av en skogstomt i zon 3

Veckans chatt-tema är trädgårdsdesign och vi tittar denna gång närmare på en viss ståndort i relation till specifika kundönskemål. Tillsammans planerar vi en trädgård på en skogstomt för en särskilt naturintresserad kund.

Läs mer »

7 oktober kl 12.00

Webbinar: Planter

Projektverktyget Planter riktar sig till de som arbetar professionellt med att planera och projektera landskap och trädgårdar, och är ett samarbete mellan Sveplant och QDEC. Jenny Nilsson, som är delprojektledare för Planter, kommer berätta mer om detta digitala verktyg.

Läs mer »

12 oktober kl 20-21

Chatt: Ritteknik - Detaljerad ritteknik i stor skala

Vanligen utförs trädgårdsritningar i skalor som 1:100 eller 1:200, men hur blir det när skalan är 1:20 och vi ska illustrera detaljer av konstruktioner eller rabatter i genomskärning?

Läs mer »

14 oktober kl 12.00

Webbinar: Snödroppar

I november 2020 släpps boken ”Snödroppar - en galantofil kärlekshistoria”, skriven av Gunnel Carlsson och Elisabeth Svalin Gunnarsson. I detta webbinar får vi höra Elisabeth Svalin Gunnarsson berätta om denna lilla växt som har älskats i sekler och gjort galantofiler av stillsamma trädgårdsodlare.

Läs mer »

19 oktober kl 20-21

Chatt: Växtkännedom - Höstträdgården - Brinnande färger och annalkande vintersiluetter

En trädgård blir både vackrare och mer intressant med fokus på höstfärger och vintersiluetter, som vi så väl behöver när höstmörkret faller. Veckans chatt handlar om de växter och material som ger oss det där lilla extra under den mörkare årstiden.

Läs mer »

21 oktober kl 12.00

Webbinar: Att inventera en trädgård

I detta webbinar får vi höra om hur det går till när man ska inventera en trädgård och göra en historisk dokumentation. Trädgårdsantikvarie Boel Nordgren berättar.

Läs mer »

2 november kl 20-21

Chatt: Entreprenör - (Personligt) varumärke

Oavsett om man tänker sig driva eget företag eller jobba för någon annan så är kan verksamhetens varumärke eller det personliga varumärket anses avgörande för att nå fram i dagens marknadsförings-brus. Under veckans chatt diskuteras relevans och goda exempel.

Läs mer »

4 november kl 12.00

Webbinar: Torr skugga

I dagens webbinar kikar vi närmare på det som brukar benämnas som den svåraste ståndorten, torr skugga, såsom under stora träd, där bara ett fåtal växter fungerar.

Läs mer »

9 november kl 20-21

Chatt: Aktuellt/Deltagarna väljer - Ekodesign - Att planera för hållbarhet

Hur vi kan planera en trädgård med hållbarhet i åtanke så att trädgården blir ett paradis för så många arter som möjligt och kanske även som del av ett större sammanhang inom naturvård på regional nivå?

Läs mer »

11 november kl 12.00

Webbinar: Halvskugga, normal jord

I vår serie om olika ståndorter tittar vi denna gång på vad som trivs i soligt till halvskuggigt läge och humusrik till normal (kallas även frisk) jord som finns i uppvuxna trädgårdar, i randzonen mellan slutna träd- och buskbestånd med öppna lägen.

Läs mer »

16 november kl 20-21

Chatt: Trädgårdsdesign - Planering av en helt grön trädgård

Dags att åter designa en trädgård tillsammans! Kunden denna vecka är 46-åriga Anna, en modernt sinnad Stockholmare som älskar funktionalismens harmoniska och enhetliga miljöer. Grönt ska det vara, i alla dess former.

Läs mer »

18 november kl 12.00

Webbinar: Soligt läge, normal jord

I detta webbinar blir det fokus på vad som trivs i soligt läge och normal jord, näringsrik, humusrik och lucker. Denna ståndort finns i mestadels vindskyddade lägen inne i trädgårdar, rabatter, parker, ängsmarker och åkermark. 

Läs mer »

23 november kl 20-21

Chatt: Ritteknik - Att illustrera tydligt när allting går i grönt

Många trädgårdsritningar går mestadels i gröna färgtoner, av naturliga skäl. Men hur skapar vi då kontrast och tydlighet? Under chatten tittar vi på ritningar som tydligt visar både trädgårdens övergripande form och detaljer som urskiljer sig från mängden.

Läs mer »

25 november kl 12.00

Webbinar: Soligt och torrt läge

I dagens webbinar kikar vi närmare på vad som trivs i mestadels soligt läge. Här är markförhållandena oftast speciella som till exempel liten jordvolym, torrt och näringsfattigt eller slänter där vatten snabbt rinner bort, eller om det är svårt eller omöjligt att vattna.

Läs mer »

30 november kl 20-21

Chatt: Växtkännedom - En trädgård utan grönt

Vad händer om en kund inte vill ha grönt? Häng med på veckans chatt för att diskutera växtval och materialval som kan skapa en spännande och stämningsfull trädgård som går i rött, orange, aprikos, brunt, purpur, gult, lime, silver eller varför inte svart.

Läs mer »

2 december kl 12.00

Webbinar: Fuktiga lägen, sol till skugga

Dagens webbinar handlar om soligt till skuggigt läge i fuktig jord, som antingen kan vara dåligt dränerad eller kompakt lerjord som inte förbättrats med mull.

Läs mer »

7 december kl 20-21

Chatt: Entreprenör - Kundmöte och kommunikation

Själva ritandet eller det kreativa planerandet är en härlig del av designprocessen, men en betydande del av arbetet är också att klara av kundmöten och kommunikation med olika typer av kunder. Denna chatt kommer att fokusera på den kommunikativa delen av designprocessen.

Läs mer »

9 december kl 12.00

Webbinar: Arts & Crafts för din trädgård

Den typiska Arts and Crafts-trädgården är både formstark och lekfull med plats för hårt tuktade häckar och yviga, färgglada perennrabatter. Kontrasten mellan ordnat och vilt gör trädgården spännande och med ett enkelt och lättskött växtmaterial blir den en given plats att vara på och njuta av i vardagen.

Läs mer »

14 december kl 20-21

Chatt: Aktuellt/Deltagarna väljer - Design som skötselverktyg - Skötselplanering och dokumentation

Vi diskuterar skötselplaneringen som ett levande dokument och varför vi bör lägga tid på att dokumentera kundens kommande skötselarbete. Hur hänger design och skötsel egentligen ihop? Bör skötseln hela tiden ligga i bakhuvudet när vi jobbar vid ritbordet, eller kan det rent av hämma den kreativa processen?

Läs mer »

16 december kl 12.00

Webbinar: Hälsoträdgården – steg för steg

Anna Bengtsson är landskapsarkitekt med inriktning mot evidensbaserad och hälsofrämjande design. I detta webbinar berättar hon om skapandet av en hälsoträdgård och dess olika steg.

Läs mer »

Anmäl dig nu – och du kan börja inom tio dagar

1. Utbildning

    ex. moms

    ink. moms

2. Fyll i dina uppgifter

* anger ett obligatoriskt fält.

3. Godkänn och slutför anmälan

Finansiera din utbildning med Human Finans »

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Fields marked with an * are required

Kontakta oss

Trädgårdsakademin AB
Kullsgårdsvägen 20
312 34 Laholm
Sweden

info@trga.se
Tel 060 789 07 77

Om Trädgårdsakademin

Trädgårdsakademin AB är ett auktoriserat utbildningsföretag enligt Almega Utbildningsföretagen. Trädgårdsakademin AB är certifierad utbildningsanordnare enligt TCYK, Trädgårdsnäringens Centrala Yrkeskommitté.