Hos Trädgårdsakademin kan du utbilda dig till diplomerad trädgårdsarkitekt för villaträdgården.

Hos Trädgårdsakademin kan du utbilda dig till diplomerad trädgårdsarkitekt för villaträdgården. Utbildningen motsvarar ett års heltidsstudier och omfattar kurser som går helt på distans samt kurser där det ingår workshops eller fältdagar. Hos Trädgårdsakademin kan du utbilda dig till diplomerad trädgårdsarkitekt för villaträdgården. Utbildningen motsvarar ett års heltidsstudier och omfattar kurser som går helt på distans samt kurser där det ingår workshops eller fältdagar.

This is a h1 heading.

 

This is a h2 heading.

 

This is a h3 heading.

 

This is a h4 heading.

 

This is a h5 heading.

 

This is a h6 heading.

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean mattis tincidunt congue. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Etiam faucibus eu lectus sed sagittis.

Duis lacinia enim in bibendum faucibus. Etiam luctus pharetra metus ut lacinia.

Donec eget quam vel eros dignissim tempor. Fusce sed velit quis mi congue dictum.

Ut risus nisi, auctor eget lectus pellentesque, pretium lobortis orci.

Curabitur eleifend quis eros nec auctor. Aenean blandit iaculis odio, ac pretium libero consequat eget. Aenean sit amet lorem ac velit tristique euismod vitae quis erat. Morbi vehicula sed leo sed porta. Cras elementum venenatis augue quis pharetra. Aliquam placerat malesuada nibh, et consectetur arcu. Nam rutrum nec purus non dapibus.

https://www.youtube.com/watch?v=GbnBuHPHV00

Ut risus nisi, auctor eget lectus pellentesque, pretium lobortis orci. Curabitur eleifend quis eros nec auctor. Aenean blandit iaculis odio, ac pretium libero consequat eget. Aenean sit amet lorem ac velit tristique euismod vitae quis erat. Morbi vehicula sed leo sed porta. Cras elementum venenatis augue quis pharetra. Aliquam placerat malesuada nibh, et consectetur arcu. Nam rutrum nec purus non dapibus.

17 mars kl 12.00

Webbinar: Perenner till trädgården - vad kan du föröka lätt själv?

I den här föreläsningen går vi igenom ett sortiment av perenner som är lätta att lyckas med från frö. Du får tips på sorter till en komplett blommande fjärilsrabatt. Vi går även igenom några andra metoder för förökning och delar både ekonomiska och praktiska tips.

Läs mer »

23 mars kl 19.00

Chatt: Växtkännedom - Växters livslängd och växtdynamik

Finns det tillfällen då invasiva växter kan komma till användning? Finns det sorter som man helt bör undvika för att de försvinner redan efter ett par år? Om det och mycket annat diskuteras under chatten om växters livslängd och växtdynamik.

Läs mer »

24 mars kl 12.00

Webbinar: 1900-talets svenska trädgård med Gunnel Carlson

Under mitten av 1900-talet etablerade sig några av de namn som kom att få stor betydelse för hur den svenska moderna trädgården kom att se ut. Följ med Gunnel Carlson på en trädgårdsresa bakåt i tiden.

Läs mer »

6 april kl 19-20

Chatt: Entreprenör - Att arbeta kreativt - möjligheter och utmaningar

Vi diskuterar vilka möjligheter och utmaningar som går hand i hand med det kreativa gröna företagandet och vad vi kan göra för att skapa en så bra arbetsmiljö för oss själva som möjligt.

Läs mer »

7 april kl 12.00

Webbinar: Slänter

Slänter är ofta ett bekymmer hos kunderna. I den här föreläsningen får ni inspiration, lämpliga växtval, tips att tänka på vid anläggning och utförande, exempelskisser, genomförda projekt, med mera - allt för slänten med fokus på torrt/soligt läge.

Läs mer »

13 april kl 19-20

Chatt: Aktuellt/Deltagarna väljer - Papperskvalitet

Hur funkar akvarellpapper på ljusbordet eller i skrivaren? Går det att använda det ömtåliga skisspappret för att slutföra en komplett ritning? Vad är enklaste metoden att föra över linjer från ett papper till ett annat? Allt om papperstyper och dess olika kvalitéer diskuteras under veckans chatt!

Läs mer »

14 april kl 12.00

Webbinar: Småskalig odling av köksväxter 1(3)

Introduktion och inspiration om småskalig odling av köksväxter. Hur börjar man? I detta webbinar inspireras vi av odlingar i olika storlekar, olika odlingsmetoder och från olika delar av vårt avlånga land.

Läs mer »

20 april kl 19-20

Chatt: Trädgårdsdesign - Att hantera stora trädgårdsytor

Hur hanteras riktigt stora trädgårdsytor under designprocessen? Medan en liten trädgård kan vara en rejäl utmaning för att få plats med allt och skapa funktionella rörelsemönster, så kan en mycket stor trädgård bidra med sina egna utmaningar.

Läs mer »

21 april kl 12.00

Webbinar: Småskalig odling av köksväxter 2(3)

Andra webbinaret om småskalig köksodling handlar om planering, läget, jorden och växtnäringen. Börja med en grovplanering. Lär känna din plats, din jord och vad som behövs för att det ska växa.

Läs mer »

27 april kl 19-20

Chatt: Ritteknik - Idéskiss och kollage

I ett designförslags första skede kan det vara bra att starta processen med några enkla skisser och att sätta ihop ett kollage med inspirationsbilder som sammanfattar den röda tråden i förslaget. Hur gör man det här enklast och bäst?

Läs mer »

28 april kl 12.00

Webbinar: Småskalig odling av köksväxter 3(3)

Tredje och sista föreläsningen om småskalig köksodling, då kikar vi på växtval bland grönsaker och bär. Vad bör man tänka på när det gäller växtföljd och växtskydd? Vi går igenom de vanligaste köksväxterna och de krav och problem som de har. Även vad som är bra att tänka på vid skörd och olika försäljningsmöjligheter.

Läs mer »

4 maj kl 19-20

Chatt: Växtkännedom - Lökar och knölar

Fullt fokus på lökar och knölar och dess överdådiga vårblomning blir det under denna chatt. Hur kan vi som trädgårdsarkitekter jobba med lökväxter för att få rätt atmosfär och känsla, kopplat till temat eller stilen som gäller för trädgården i fråga?

Läs mer »

5 maj kl 12.00

Webbinar: Ståndort - växter för jordar med lågt pH

Inger Palmstierna och Lena Truelsen föreläser om ståndort och närmare bestämt om växter som trivs på jordar med lågt pH-värde.

Läs mer »

11 maj kl 19-20

Chatt: Entreprenör - Leverantörer

Vilka leverantörer är bra att känna till för att beställa trädgårdens olika material, från växter av olika slag till hårda material och konstruktioner? Veckans chatt handlar om erfarenheter av olika leverantörer och hur man etablerar kontakter, nätverk och bra kvalitet till goda priser.

Läs mer »

12 maj kl 12.00

Webbinar med Elisabeth Svalin Gunnarsson

Elisabeth Svalin Gunnarsson föreläser och mer info kommer inom kort!

Läs mer »

18 maj kl 19-20

Chatt: Illustrativ digital ritteknik med SketchUp. Gäst: Lina Eliasson

Denna vecka blir det digital ritteknik på schemat, med inriktning mot den mer illustrativa sidan av SketchUp-ritningar. Vi har också en gäst med oss denna gång, nämligen Lina Eliasson, som driver företaget Trädgårdsritaren.

Läs mer »

19 maj kl 12.00

Webbinar: Post-modernistisk landskapsdesign och land art

Låt oss djupdyka in i det allra senaste inom post-modernistisk landskapsdesign och land art. Med ett lite större grepp hanteras naturmark och större trädgårds- eller parkytor med ett arkitektoniskt, abstrakt och konstnärligt fokus.

Läs mer »

25 maj kl 19-20

Chatt: Säsongsavslutning - Fria designfrågor och brainstorming om framtida chattar och webbinar!

Vi har kommit fram till vårens sista chatt och denna gång kommer vi att kombinera fria designfrågor med att brainstorma fram idéer för framtidens chattar och webbinar. Tag chansen att påverka schemat framöver!

Läs mer »

26 maj kl 12.00

Webbinar: Skogsträdgården

Denna föreläsning behandlar Skogsträdgården som designstil. Vilka växter kan användas i en skogsträdgård? Vilka utsmyckningar eller trädgårdskonst kan passa till stilen? Vilka teman kan tjäna som inspiration, för att skapa en intressantare plats? Om det och annat naturinspirerat tas upp i veckans webbinar.

Läs mer »

Anmäl dig nu – och du kan börja inom tio dagar

1. Utbildning

    ex. moms

    ink. moms

2. Fyll i dina uppgifter

* anger ett obligatoriskt fält.

3. Godkänn och slutför anmälan

Finansiera din utbildning med Human Finans »

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Fields marked with an * are required

Kontakta oss

Trädgårdsakademin AB
Kullsgårdsvägen 20
312 34 Laholm
Sweden

info@trga.se
Tel 060 789 07 77

Om Trädgårdsakademin

Trädgårdsakademin AB är ett auktoriserat utbildningsföretag enligt Almega Utbildningsföretagen. Trädgårdsakademin AB är certifierad utbildningsanordnare enligt TCYK, Trädgårdsnäringens Centrala Yrkeskommitté.