Trädgårdsritningar i SketchUp – en kurs för dig som på ett enkelt sätt vill förmedla dina trädgårdsidéer i digital form!


Kursen ger grundläggande kunskaper i digital ritteknik. Du lär dig använda ritprogrammet SketchUp för att göra trädgårdsritningar i 2D och 3D. Vi går igenom hur man modifierar redan skapade objekt samt presentation och publiceringsmöjligheter. I kursen tar vi även upp exempel på andra digitala ritprogram som kan användas för att göra trädgårdsritningar.

Med SketchUp kan du enkelt göra ritningar i 3D som är mycket användbara när du vill visualisera en idé för din kund. Du kan enkelt ta ut vyer från olika håll och till exempel visa hur trädgården kommer att se ut när din kund sitter ner i sina trädgårdsmöbler och tittar ut över sin nya trädgård. Eller hur trädgården kommer att se ut inifrån huset eller utifrån gatan. Med en 3D-ritning blir det lättare för din kund att förstå hur din idé kommer att se ut i verkligheten. Så snart du gör en ändring i programmet faller det ut på alla vyer som du har skapat. Du behöver med andra ord inte rita om alltihop från början utan kan snabbt och enkelt skriva ut nya bilder. En 3D-ritning är ett bra diskussionsunderlag för gestaltningen!

I SketchUp kan du även göra skalenliga planritningar som underlag för anläggningsarbeten. Du kan antingen utgå från din 3D-modell och ställa dig i ett 2D-läge så har du en skalenlig planritning med en enda knapptryckning. Eller också börjar du med att rita en planritning och utifrån den kan du sedan göra en 3D-modell om du har behov av det.

Exempel på annat som går att göra i programmet

  • Du kan utgå från en vilken skiss eller ritning som helst. Du kan till exempelvis skanna in en handritad skiss, laddar upp filen till programmet och börjar rita därifrån. Eller också utgår du från ett färdigt SketchUp-objekt från 3D warehouse som du gör ändringar i.
  • Du kan lägga in en bostadsadress i Google Earth och utifrån flygbilden du hämtar sedan göra en design för trädgården i både 2D och 3D.
  • Det är lätt att räkna ut storleken på gräsmattor, växtbäddar och annat som du ritat in.
  • Det finns mängder av färdiga symboler för växter, staket och annat du vill rita in i trädgården. Men du kan också rita egna symboler.
  • Du kan visa hur skuggor faller under olika tider på dygnet och under olika årstider.
  • Du kan rita in nivåskillnader och höjder i trädgården.
  • Du kan välja mellan flera olika visningsstilar. Du kan få din ritning att se enkel svartvit, färglagd eller handritad ut. Vilket du eller din kund föredrar.

 

Vi inleder kursen med att gå igenom SketchUp Free som är en förenklad gratisversion av programmet SketchUp Pro. SketchUp Free är ett utmärkt sätt att lära känna funktionerna och att komma igång att börja rita digitalt. I kursen går vi sedan igenom grunderna i SketchUp Pro och du får även ta del av en fördjupning där du lär dig grunderna i LayOut. SketchUp Pro erbjuder en 30 dagars prova-på-period som vi rekommenderar att du utnyttjar för kursens virtuella workshop.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Fields marked with an * are required

Kontakta oss

Trädgårdsakademin AB
Kullsgårdsvägen 20
312 34 Laholm
Sweden

info@trga.se
Tel 060 789 07 77

Om Trädgårdsakademin

Trädgårdsakademin AB är ett auktoriserat utbildningsföretag enligt Almega Utbildningsföretagen. Trädgårdsakademin AB är certifierad utbildningsanordnare enligt TCYK, Trädgårdsnäringens Centrala Yrkeskommitté.