Trädgårdshistoria i Trädgårdsakademins Webbcafé 18 april kl 19-20

Trädgårdshistoria och dess olika epoker, från medeltidens köksträdgårdar till dagens postmodernistiska skapelser, är alltid intressant att studera ut ett designperspektiv. Varje epok har sitt säregna formspråk och uttryck, typiska växtarter och populära materialval. Så som modet varierar och återkommer inom kläder eller heminredning tycks även de olika trädgårdstrenderna dyka upp med jämna mellanrum, om än med viss variation. Med kunskap i trädgårdshistoria kan vi känna igen äldre trender i ny förpackning. Trädgårdshistorians olika epoker kan också inspirera oss till att tänka nytt och att testa nya formspråk. Men vad är egentligen typiskt för en 50-talsträdgård, eller en renässansträdgård? Och vad kan de eventuellt ha gemensamt?

Varmt välkommen till Chat i Trädgårdsakademins Webbcafé torsdagen 18 april kl 19-20 för att med hjälp av text och bild diskutera trädgårdshistorians olika epoker och dess typiska designuttryck.

Studera gärna de bifogade bilderna som en förberedelse inför chatten. Från vilket årstionde härstammar trädgårdarna? Vilka ledtrådar syns i bilderna och vilka slutsatser kan vi dra?

Jag ser fram mot givande diskussioner på chatten!

Hälsar
Matilda Nilsson
Trädgårdsakademin

Ps. Om du vill vara med loggar du in som vanligt via www.trga.se, klicka sedan på Webbcafé under rubriken Aktiviteter till vänster på sidan. Väl inne i Webbcafét klickar du på Chat. Ds.

exempel1

exempel2

exempel3

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Fields marked with an * are required

Kontakta oss

Trädgårdsakademin AB
Kullsgårdsvägen 20
312 34 Laholm
Sweden

info@trga.se
Tel 060 789 07 77

Om Trädgårdsakademin

Trädgårdsakademin AB är ett auktoriserat utbildningsföretag enligt Almega Utbildningsföretagen. Trädgårdsakademin AB är certifierad utbildningsanordnare enligt TCYK, Trädgårdsnäringens Centrala Yrkeskommitté.