Trädgårdsdesign "Tre teman" – chat torsdag 5 mars kl 20-21

Varmt välkommen till Chatt i Trädgårdsakademins Webbcafé torsdagen den 5 mars kl 20-21 då vi diskuterar trädgårdsdesign. Ämnet för kvällen heter Tre teman, och vi kommer under chattens gång att hjälpa tre olika kunder inreda sina stilstarka trädgårdar!

Kund 1: Allmogeträdgården
Stefan bor i ett falurött hus från 1800-talet och han önskar sig en riktigt fin allmogeträdgård. Den stora trädgården består idag mest av gräsmatta och några större parkträd. Det behövs nya trädgårdsgångar, ett par sociala uteplatser och Stefan är öppen för olika materialval. Vilka växt- och materialval hade du valt? Hur skulle grundformerna i trädgården se ut? Trädgården ligger i zon 4 och jorden är mullrik med god dränering.

Kund 2: 70-talsträdgården
Lars bor i ett radhus av beigegult tegel och den tillhörande lilla trädgården är rektangulär till formen. Närmast huset finns en stor altan i trä och i tomtgränserna finns en gammal häck av risig, förvuxen häckkaragan. I övrigt är det mest gräsmatta. Lars som är nostalgiskt lagd vill ha en riktigt tidstypisk 70-talsträdgård. Han har en förkärlek för lökväxter och dahlior. Vad hade du föreslagit vad gäller övergripande design, detaljer, växt- och materialval? Jorden är lerhaltig och klimatet är motsvarande zon 1.

Kund 3: En Maltesisk takterrass
Caroline bor i en modern lägenhet mitt i stan med stor takterrass. Hon önskar en riktigt mysig medelhavsträdgård inspirerad av Malta där hon jobbat en längre period. Hon har textilier och kakelplattor som hon vill använda till kuddar, dynor och mosaik, men behöver hjälp med att välja mönster till mosaikläggningen, tips på möbler och andra material, samt förstås växterna. Det är ganska blåsigt på terrassen så här behövs vind- och torktåliga växter. Läget är soligt och ligger i zon 2.

Hoppas att du kommit på några fiffiga idéer till kunderna och vill dela med dig av dina tips, eller kom bara förbi och lyssna på diskussionen en stund.

Vi ses på chatten!

Hälsar
Matilda Nilsson
Trädgårdsakademin

Ps. Om du vill vara med loggar du in som vanligt via www.trga.se, klicka sedan på Webbcafé under rubriken Aktiviteter till vänster på sidan. Väl inne i Webbcafét klickar du på Chatt. Ds.

allmoge

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Fields marked with an * are required

Kontakta oss

Trädgårdsakademin AB
Kullsgårdsvägen 20
312 34 Laholm
Sweden

info@trga.se
Tel 060 789 07 77

Om Trädgårdsakademin

Trädgårdsakademin AB är ett auktoriserat utbildningsföretag enligt Almega Utbildningsföretagen. Trädgårdsakademin AB är certifierad utbildningsanordnare enligt TCYK, Trädgårdsnäringens Centrala Yrkeskommitté.