Trädgårdsdesign och olika stilar i chatten på onsdag 7/10 kl 20-21

På onsdag är det dags för en gammal favorit i repris. Varmt välkommen till Trädgårdsakademins Webbcafé onsdagen den 7 oktober kl 20-21 då vi diskuterar trädgårdsdesign och olika stilar.

Vi kommer att titta närmare på tre olika fall under chattens gång, där kunderna behöver din hjälp!

Fall 1
Gudrun bor i en stor vitmålad villa från 1800-talet och hon önskar mest av allt en riktigt expressiv barockträdgård! Den stora trädgården består idag mest av gräsmatta och några större parkträd. Det behövs nya trädgårdsgångar och Gudrun är öppen för olika materialval. Hon vill även ha statyer i sin trädgård. Vilka växt- och materialval hade du valt? Trädgården ligger i zon 4 och jorden är mullrik med god dränering.

Fall 2
Bosse bor i ett radhus av rött tegel och den tillhörande lilla trädgården är rektangulär till formen. Närmast huset finns en stor altan i trä och i tomtgränserna finns klippt ligusterhäck. Bosse vill ha en symmetrisk och finstämd renässansinspirerad trädgård. Vad hade du föreslagit vad gäller övergripande design, detaljer, växt- och materialval? Jorden är lerhaltig och klimatet är motsvarande zon 1.

Fall 3
Lina och Magnus bor i lägenhet med en stor takterrass. De önskar en riktigt mysig medelhavsträdgård inspirerad av deras semesterresor till Turkiet. De har textilier redan som de vill använda till kuddar och dynor men behöver hjälp med att välja möbler och andra material, samt förstås växterna. Det är ganska blåsigt på terrassen så här behövs vind- och torktåliga växter. Läget är soligt och ligger i zon 2.

Hoppas att du kommit på några fiffiga idéer och lösningar till kunderna, eller kom bara förbi och lyssna på diskussionen en stund. Alla är välkomna oavsett förkunskaper i trädgårdshistoria eller designstilar.
Vi ses på chatten!

Hälsar
Matilda Nilsson
Trädgårdsakademin

Ps. Om du vill vara med loggar du in som vanligt via www.trga.se, klicka sedan på Webbcafé under rubriken Aktiviteter till vänster på sidan. Väl inne i Webbcafét klickar du på Chatt. Ds.

garden

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Fields marked with an * are required

Kontakta oss

Trädgårdsakademin AB
Fibulavägen 12
262 74 Ängelholm

info@trga.se
Tel 060 789 07 77

Om Trädgårdsakademin

Trädgårdsakademin AB är ett auktoriserat utbildningsföretag enligt Almega Utbildningsföretagen. Trädgårdsakademin AB är certifierad utbildningsanordnare enligt TCYK, Trädgårdsnäringens Centrala Yrkeskommitté.