Design av nybyggda trädgårdar i Trädgårdsakademins Webbcafé onsdag 19 mars kl 20-21

Varmt välkommen till Chat i Trädgårdsakademins Webbcafé onsdagen den 19 mars klockan 20-21 då vi diskuterar trädgårdsdesign och ska titta lite närmare på nybyggda trädgårdar.

I nybyggda bostadsområden kan man ofta se nya, relativt tomma trädgårdar. Där man på sin höjd har anlagt en gräsmatta, en enkel uteplats vid huset och en omgärdande häck i avenbok eller liguster. Denna standardträdgård kan onekligen behöva ett lyft. Kunden har kanske just köpt sitt första hus och plötsligt blivit med trädgård. Enkelt och lättskött ska det vara men ändå vackert och trivsamt. Samtidigt kan vi möta funktionella problem i dessa områden, som till exempel mycket tunna matjordslager, kanske med sprängsten under, eller jordar som kompakterats på grund av att tunga maskiner kört på platsen.

Hur kan vi som planerar dessa trädgårdar finna balansen mellan funktion och estetik, för en kund som kanske inte har varken tid eller kunskap om trädgårdsskötsel? Och hur tänker man när man tar sig av en sådan plats? Vad kan planteras när utgångsläget ser ut som det gör, och vad kan göras för att förbättra läget? Kan man kanske utveckla designs speciellt anpassade för mycket tunna jordlager eller kompakta jordar?

Hoppas vi ses på onsdagens chat för en spännande diskussion om nybyggda trädgårdar och dess utmaningar!

Hälsar
Matilda Nilsson
Trädgårdsakademin

Ps. Om du vill vara med loggar du in som vanligt via www.trga.se, klicka sedan på Webbcafé under rubriken Aktiviteter till vänster på sidan. Väl inne i Webbcafét klickar du på Chat. Ds.

 

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Fields marked with an * are required

Kontakta oss

Trädgårdsakademin AB
Kullsgårdsvägen 20
312 34 Laholm
Sweden

info@trga.se
Tel 060 789 07 77

Om Trädgårdsakademin

Trädgårdsakademin AB är ett auktoriserat utbildningsföretag enligt Almega Utbildningsföretagen. Trädgårdsakademin AB är certifierad utbildningsanordnare enligt TCYK, Trädgårdsnäringens Centrala Yrkeskommitté.