Rosor i Trädgårdsakademins Webbcafé 2 maj kl 19-20

4.1.1Våren är här och det börjar äntligen knoppas. Har björken fått musöron än? Och hur var det nu med rosor och musöron?

Varmt välkommen till Chat i Trädgårdsakademins Webbcafé torsdagen den 2 maj kl 19-20 då temat är Växtkännedom och växtgruppen som vi kommer att titta närmare på är Rosor.

Rosor är mångas favorit i trädgården och rosorna tillhör också en mycket stor växtgrupp inom hortikulturen. Förutom god doft och vackra blommor, erbjuder rosorna en utmaning vad gäller skötsel och inte minst växtskydd. Utmed vinodlingar i medelhavsklimat kan man se långa häckar av ros som används som fånggröda för diverse skadedjur, så att vindruvorna förbarmas. Det säger en del om rosens känslighet, och även om kraven på rosodlaren. Men rosorna kan också utgöra de allra tuffaste i trädgården. Som vresrosen till exempel, som tycks vara hälsan själv oavsett växtplats, vars kraftiga rotskott etablerar sig och kan till och med ta över platsen helt.

Ja mycket kan sägas om rosor, oavsett om det gäller design, art- och sortkännedom, löpande skötsel, beskärning eller växtskydd. Jag ser fram mot att träffas på torsdagens chat, för ett givande samtal om rosor!

Hälsar
Matilda Nilsson
Trädgårdsakademin

Ps. Om du vill vara med loggar du in som vanligt via www.trga.se, klicka sedan på Webbcafé under rubriken Aktiviteter till vänster på sidan. Väl inne i Webbcafét klickar du på Chat. Ds.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Fields marked with an * are required

Kontakta oss

Trädgårdsakademin AB
Kullsgårdsvägen 20
312 34 Laholm
Sweden

info@trga.se
Tel 060 789 07 77

Om Trädgårdsakademin

Trädgårdsakademin AB är ett auktoriserat utbildningsföretag enligt Almega Utbildningsföretagen. Trädgårdsakademin AB är certifierad utbildningsanordnare enligt TCYK, Trädgårdsnäringens Centrala Yrkeskommitté.