Perennspecial i veckans chatt onsdag den 25 maj kl 20-21

Varmt välkommen till Chatt i Trädgårdsakademins Webbcafé onsdagen den 25 maj kl 20-21 då vi följer upp förra veckans webbinar och chatt om perenner med ännu en perennspecial, denna gång kopplat till ståndort.

Under chattens gång kommer vi att diskutera tre olika kundsituationer där det finns olika ståndorskrav. Vilka perenner kan tänkas passa för respektive plats?

1) Mona har en trädgård i zon 3 på genomsläpplig sandjord och soligt läge. Hon gillar naturen som inspiration och vill gärna ha en lite ogräsartad trädgård men ändå med viss struktur. Perennerna får gärna spridas huller om buller för att skapa ängslika planteringar med höjd och fägglatt uttryck.

2) Stefan har en liten radhusträdgård i zon 1 och hans passion är den engelska stilen Cottage garden. Han vill gärna ha en svensk version av en sådan, med storblommiga perenner i sobra pasteller. Jorden är lerhaltig och fuktighetshållande. Det finns både sol och skugga på platsen.

3) Johanna har en takterass i zon 4 där vinden ligger på ordentligt. Hon har snickrat generösa odlingslådor och fyllt dem med god humusrik jord och det finns också gott om näring eftersom det är fixat helt nyligen med ny jord och gödsel. Hennes önskan är en medelhavsinspirerad terrass med många vackra perenner som blommar i blått. Läget är soligt.

Har du idéer om hur du kan hjälpa dessa tre personer med sina trädgårdsdrömmar? Hoppas vi ses på chatten, och notera att vi denna gång chattar på onsdag och inte på torsdag.

Hälsar
Matilda Hallgren
Trädgårdsakademin

Ps. Om du vill vara med loggar du in som vanligt via www.trga.se, klicka sedan på Webbcafé under rubriken Aktiviteter till vänster på sidan. Väl inne i Webbcafét klickar du på Chatt. Ds.

perenner

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Fields marked with an * are required

Kontakta oss

Trädgårdsakademin AB
Kullsgårdsvägen 20
312 34 Laholm
Sweden

info@trga.se
Tel 060 789 07 77

Om Trädgårdsakademin

Trädgårdsakademin AB är ett auktoriserat utbildningsföretag enligt Almega Utbildningsföretagen. Trädgårdsakademin AB är certifierad utbildningsanordnare enligt TCYK, Trädgårdsnäringens Centrala Yrkeskommitté.