Odla ekologiskt i Trädgårdsakademins Webbcafé 14 maj kl 19-20

iStock_000016742332XSmallAtt odla ekologiskt har ju blivit allt mer populärt de senaste åren. I takt med att vi lär oss mer om bekämpningsmedel och konventionell storskalig odling blir många allt mer intresserade av hur de kan optimera den privata eller den professionella odlingen på ett ekologiskt och hållbart sätt. Torsdagens chat i Trädgårdsakademins Webbcafé kommer därför att handla om just detta ämne.

Till den ekologiska odlingen hör en del praxis som man kanske inte ser lika ofta i konventionell odling, eller som blir extra viktig att bemästra, eftersom användningen av kemiska bekämpningsmedel är uteslutet. Tekniker som används är exempelvis växelbruk, att samplantera växter som repellerar skadedjur eller att använda sig av naturliga fiender, så kallade predatorer. Om man som odlare även är certifierad enligt KRAV eller något annat certifieringssystem, så tillkommer många regler om utsäde, gödselns innehåll och ursprung, odlingssubstrat i växthus, vilken typ av mulching-material som får lov att användas, och mycket mer.

Ekologisk odling är en rolig utmaning! Och belöningen känns onekligen stor när man lyckas.
Hoppas vi ses på chatten den 16 maj kl 19 för givande diskussioner om ekologisk trädgårdspraxis!

Hälsar
Matilda Nilsson
Trädgårdsakademin

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Fields marked with an * are required

Kontakta oss

Trädgårdsakademin AB
Kullsgårdsvägen 20
312 34 Laholm
Sweden

info@trga.se
Tel 060 789 07 77

Om Trädgårdsakademin

Trädgårdsakademin AB är ett auktoriserat utbildningsföretag enligt Almega Utbildningsföretagen. Trädgårdsakademin AB är certifierad utbildningsanordnare enligt TCYK, Trädgårdsnäringens Centrala Yrkeskommitté.