Mossa i trädgården i veckans chatt – på onsdag 21/9 kl 20

Varmt välkommen till onsdagschatt i Trädgårdsakademins Webbcafé den 21 september kl 20-21 då temat för kvällen är Växtkännedom. Denna gång kommer vi att fördjupa oss i mossans värld. Gräs och mossa är en vanlig konflikt i trädgården, och oftast är det mossan som bekämpas till förmån för gräset. Men vad händer om vi istället omfamnar mossan, i de lägen där gräset ändå inte trivs? Vi tar en titt på japanska mossträdgårdar för inspiration, där mjuka mossmattor samsas med blommande körbär, azalea och brinnande höstfärger. Vi diskuterar sedan möjligheterna i vårt nordiska klimat.

Kom gärna förbi en stund på chatten för att inspireras av dina kursares idéer och erfarenheter angående mossbekämpning, eller mossodling!

Hälsar
Matilda Hallgren
Trädgårdsakademin

Ps. Om du vill vara med loggar du in som vanligt via www.trga.se, klicka sedan på Webbcafé under rubriken Aktiviteter till vänster på sidan. Väl inne i Webbcafét klickar du på Chatt. Ds.

 

 

 

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Fields marked with an * are required

Kontakta oss

Trädgårdsakademin AB
Kullsgårdsvägen 20
312 34 Laholm
Sweden

info@trga.se
Tel 060 789 07 77

Om Trädgårdsakademin

Trädgårdsakademin AB är ett auktoriserat utbildningsföretag enligt Almega Utbildningsföretagen. Trädgårdsakademin AB är certifierad utbildningsanordnare enligt TCYK, Trädgårdsnäringens Centrala Yrkeskommitté.