Maria Forssell, trädgårdsarkitekt

 

Jag heter Maria Forssell och bor med man och två döttrar i Maria Trädgårdsstad strax utanför Helsingborg. Vi bor i en villa med ganska liten, men härlig trädgård, under ständig ”utveckling”!

Jag är civilekonom i botten och har arbetat många fina år inom marknadsföring och marknadsundersökningar, bl a på GfK och Unilever. Sedan några år tillbaka har jag sadlat om och göra verklighet av en gammal dröm – jag förbereder mig för att driva eget företag inom trädgårdsdesign!

Åren innan jag började studera på Trädgårdsakademin varvade jag olika säsongsjobb och praktiker inom det gröna området; plantskola, rosspecialist, trädgårdsmästeri på Sofiero, anläggning och design.

Hur är det att läsa på distans (fördelar/nackdelar)?
För mig passar det perfekt med en distansutbildning, främst p g a min familjesituation med ganska små barn. Jag hade haft svårt just nu att vara borta långa dagar med ytterligare skolförberedelser på kvällarna. För mig är det dessutom en fördel att jag kan studera i min egen takt, eftersom jag även gör designuppdrag åt kunder. Att varva teori och praktik på detta sätt upplever jag som väldigt lärorikt.

En nackdel med distansutbildning skulle vara att man inte kan diskutera/ställa frågor/bolla idéer muntligen. Likaså att kunna träffa sina kursare ”in person”. Detta gör vi visserligen på våra workshops, och det är alltid en extra kick! Workshoparna är därmed bra inslag i kurserna!

Hur är kontakten med lärarna?
Den är bra. Jag brukar maila dem mina frågor och funderingar och får snabba, kloka svar och tips på litteratur för ytterligare förkovring. Det vore naturligtvis ännu bättre om man träffade lärarna lite mer, de är ju fantastiska källor till kunskap och inspiration!

Vad tycker du om chattarna i Trädgårdsakademins webbcafét?
Jag är med på chattarna så ofta jag kan, och tycker att de är mycket bra. Man sätter sig in i olika relevanta ämnen under en timme tillsammans med ”kurskamrater” och kunniga lärare. I mån av tid brukar jag förbereda mig innan med frågor som jag vill ha svar på inom det aktuella området. I annat fall ”flyter man med” och det ena ger det andra under diskussionens gång! Väldigt lärorikt!

Varför ville du utbilda dig inom trädgård?
Som jag nämnde tidigare är det en gammal dröm som jag gör verklighet av nu. Jag vågade nog inte riktigt satsa på denna banan när jag var yngre. Jag har både skapande och odling i släkten/familjen dessutom, så det känns som en naturlig utveckling för mig.

Varför valde du Trädgårdsakademin?
Jag kom i kontakt med trädgårdsakademin genom en väninna, och upplägget passade mig perfekt: en omfattande utbildning inom trädgårdsdesign på distans.

Vad händer sedan, efter du avslutat din trädgårdsutbildning vid Trädgårdsakademin?
Jag har kommit igång med mitt företag och satsar fullt ut på det nu. Sedan lägger jag säkert in några fortbildningskurser när tillfälle ges.

Vilka trädgårdsprojekt har du på gång just nu?
Just nu är jag i avslutningsfasen med en trädgård. Därefter har jag två nya, spännande projekt som väntar: en trädgård till ett nybyggt hus i ett traditionellt villakvarter samt en mer natur- och ängslik trädgård till ett häftigt, lite modernare, stort hus ute på landet. Roligt att sätta sig in i och skapa olika stilar!

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Fields marked with an * are required

Kontakta oss

Trädgårdsakademin AB
Kullsgårdsvägen 20
312 34 Laholm
Sweden

info@trga.se
Tel 060 789 07 77

Om Trädgårdsakademin

Trädgårdsakademin AB är ett auktoriserat utbildningsföretag enligt Almega Utbildningsföretagen. Trädgårdsakademin AB är certifierad utbildningsanordnare enligt TCYK, Trädgårdsnäringens Centrala Yrkeskommitté.