Lättskött trädgård ämnet för veckans chatt 14 april kl 20-21

Varmt välkommen till torsdagschatt i Trädgårdsakademins Webbcafé den 14 april kl 20-21 då temat för kvällen är växtkännedom och ämnet är växtval för lättskött trädgård.

En lättskött trädgård är lite av den heliga gralen som många trädgårdsägare vill ha. I jakten på detta har stora ytor av sten- och plattläggning ofta fått råda. Även om det är svårt att skapa en skötselfri trädgård oavsett sten eller växter så kan man göra mycket för att skapa en lättskött trädgård, och en viktig del i ekvationen är att välja rätt växter för platsen, men också växter som är extra tåliga, har en bred ståndortsamplitud och som klarar mycket stress och påverkan. Vidare bör växterna inte vara allt för spridningsbenägna men inte heller för veka mot konkurrens. Det är mycket att tänka på för att göra en trädgård lättskött och jag ser fram mot en givande diskussion på torsdag. Kom gärna förbi en stund på chatten för att inspireras av dina kursares idéer och erfarenheter, eller berätta om dina egna lättskötta trädgårdsprojekt!

Hälsar

Matilda Hallgren

Trädgårdsakademin

Ps. Om du vill vara med loggar du in som vanligt via www.trga.se, klicka sedan på Webbcafé under rubriken Aktiviteter till vänster på sidan. Väl inne i Webbcafét klickar du på Chatt. Ds.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Fields marked with an * are required

Kontakta oss

Trädgårdsakademin AB
Kullsgårdsvägen 20
312 34 Laholm
Sweden

info@trga.se
Tel 060 789 07 77

Om Trädgårdsakademin

Trädgårdsakademin AB är ett auktoriserat utbildningsföretag enligt Almega Utbildningsföretagen. Trädgårdsakademin AB är certifierad utbildningsanordnare enligt TCYK, Trädgårdsnäringens Centrala Yrkeskommitté.