Webbinar: Trädgårdspersonligheter genom tiden – galenskap och snillen

Webbinar: Trädgårdspersonligheter genom tiden – galenskap och snillen

25 mars kl 12.00

Trädgårdens historia är full av fantastiska människor vars arbete och idéer betytt så mycket för oss trädgårdsodlare. Plantjägarnas farofyllda turer till okända världsdelar, plantskolisternas idoga arbete för att korsa fram nya och åter nya sorter av det inkomna materialet och alla samlare som i nära galenskap går till ytterligheter för att få tag i just den blomma eller växt som de åtrår.

Sedan finns det de som varit skickliga på att avbilda växter och som varit betydelsefulla för botaniker och odlare. Och så finns det förstås excentrikerna, som varit mer eller mindre galna men som då och då glimrat till och givit sina vänner – och oss – växter vi fortfarande älskar.

Föreläsare Elisabeth Svalin Gunnarsson är författare, kulturvetare, skribent och fotograf med särskilt intresse för trädgård, arkitektur, kyrkobyggnader och talekonst. Hon skriver böcker om kulturhistoria och trädgård. Hennes senaste bok är “I min trädgård vill jag vara Karin”, på Bonnier Fakta.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Fields marked with an * are required

Kontakta oss

Trädgårdsakademin AB
Fibulavägen 12
262 74 Ängelholm

info@trga.se
Tel 060 789 07 77

Om Trädgårdsakademin

Trädgårdsakademin AB är ett auktoriserat utbildningsföretag enligt Almega Utbildningsföretagen. Trädgårdsakademin AB är certifierad utbildningsanordnare enligt TCYK, Trädgårdsnäringens Centrala Yrkeskommitté.