Webbinar: Trädgårdshistoria – från antiken till medeltidens slut

Webbinar: Trädgårdshistoria – från antiken till medeltidens slut

8 maj kl 12.00

Maj TEMA Trädgårdshistoria med Elisabeth Svalin Gunnarsson

Människans lust att skapa en vacker och nyttig miljö runt sig verkar ha funnits med sedan allra första början. Oaserna i ökenlandskapen, de antika palatsen i öst och väst, de enkla lantliga trädgårdarna och de stora kungliga jaktparkerna. Genom tiden har idéerna färdats och återanvänts och idag står vi med en idébank som sträcker sig tusentals år bakåt. Följ med på en resa genom trädgårdens historia och ta del av den skönhet och idérikedom som den ger.

8 maj klockan 12.00

Trädgårdshistoria – från antiken till medeltidens slut

Här möter vi de första civilisationerna och deras paradisiska trädgårdar. Österlandets mytomspunna trädgårdar i stort och smått – från Babylons hängande trädgårdar till den fyrdelade planen och tulpanernas prakt. Grekland och Rom förvaltar och utvecklar idéerna och i dag har vi dem fortfarande runt oss – ofta utan att veta det.

Föreläsare Elisabeth Svalin Gunnarsson är kulturvetare, skribent och fotograf med särskilt intresse för trädgård, arkitektur, kyrkobyggnader och talekonst. Hon skriver böcker om kulturhistoria och trädgård. Hennes senaste bok är “I min trädgård vill jag vara Karin”, på Bonnier Fakta.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Fields marked with an * are required

Kontakta oss

Trädgårdsakademin AB
Fibulavägen 12
262 74 Ängelholm

info@trga.se
Tel 060 789 07 77

Om Trädgårdsakademin

Trädgårdsakademin AB är ett auktoriserat utbildningsföretag enligt Almega Utbildningsföretagen. Trädgårdsakademin AB är certifierad utbildningsanordnare enligt TCYK, Trädgårdsnäringens Centrala Yrkeskommitté.