Webbinar: Gestaltning med träd för den privata trädgården

Webbinar: Gestaltning med träd för den privata trädgården

5 december kl 12.00

Föreläsare: Henrik Sjöman

Träden är avgörande i såväl parker som trädgården för att skapa svalka under sommarens varma dagar genom sin svala beskuggning eller begränsa kalla vindar vintertid. De uppskattas av många djur som berikar våra trädgårdsupplevelser samt kan ge en fantastisk blomning och generös fruktsättning som kan uppskattas av alla. Men träd kräver även utrymme såväl ovan som under mark vilket gör att valet av art och sort är avgörande. I denna föreläsning ska vi fokusera på träden för den något mindre trädgården med förslag på de smala, de runda, de rikblommande, de toleranta och de krävande träden.

Föreläsare Henrik Sjöman är specialist på träd och buskar och fick på Bokmässan 2016 Stockholms Gartnersällskaps prestigefulla pris ”Årets trädgårdsbok” för sina två böcker ”Träd i urbana landskap” och ”Stadsträdslexikon”. Han både forskar och undervisar på SLU Alnarp och är vetenskaplig intendent på Botaniska i Göteborg, två tjänster med fokus på just träd.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Fields marked with an * are required

Kontakta oss

Trädgårdsakademin AB
Kullsgårdsvägen 20
312 34 Laholm
Sweden

info@trga.se
Tel 060 789 07 77

Om Trädgårdsakademin

Trädgårdsakademin AB är ett auktoriserat utbildningsföretag enligt Almega Utbildningsföretagen. Trädgårdsakademin AB är certifierad utbildningsanordnare enligt TCYK, Trädgårdsnäringens Centrala Yrkeskommitté.