Webbinar: Takodling, takbiotoper och grästak – möjligheter och mångfald på tak

Webbinar: Takodling, takbiotoper och grästak – möjligheter och mångfald på tak

4 oktober klockan 12.00

Föreläsare: Jonatan Malmberg

I veckans webinar diskuterar vi förutsättningarna att odla på tak och bjälklag. Vilka funktionskrav behöver vi ha på de växtbäddar för tak med dess ingående substrat? Vilka möjligheter ger olika bygghöjd och substratdjup?
Vidare beskrivs de olika lager som brukar ingå i gröna tak-system, och hur dessa kan anpassas eller bytas ut beroende på takets storlek och lutning. Vi tittar också på de många möjligheterna med små gröna tak, på t.ex. garage, förråd eller miljöhus i en innergårdsmiljö.

Jonatan Malmberg är projektansvarig på Scandinavian Green Roof Institute i Malmö. Mellan 2012 – 2016 var han indendent på Augustenborgs Botaniska Takträdgård som förvaltas av institutet. Jonatan är en varm förespråkare av mer mångfald på tak och de möjligheter som finns att gynna humlor och bin. Han är miljövetare i grunden och har utöver takgrönska intresse för odling i staden, och som kolonist i Ärtholmens Sommarstad.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Fields marked with an * are required

Kontakta oss

Trädgårdsakademin AB
Kullsgårdsvägen 20
312 34 Laholm
Sweden

info@trga.se
Tel 060 789 07 77

Om Trädgårdsakademin

Trädgårdsakademin AB är ett auktoriserat utbildningsföretag enligt Almega Utbildningsföretagen. Trädgårdsakademin AB är certifierad utbildningsanordnare enligt TCYK, Trädgårdsnäringens Centrala Yrkeskommitté.