Webbinar: Små och medelstora träd

Onsdag 1 februari klockan 12.00

Föreläsare: Patrick Bellan

Dagens föreläsare är vegetationskonsult Patrick Bellan som arbetar med frågor som växtval, vegetationsbyggnad och utveckling av tätortsnära grönmiljöer. Patrick undervisar regelbundet vid SLU Alnarp och Hvilan folkhögskola och arbetar deltid som rådgivare vid Stångby plantskola och Nordisk trädflytt. Förutom 20 000st av Malmös parkträd och Patrick även inventerat stora delar av Alnarpsparkens vedartade samling, likväl som Lunds och Göteborgs botaniska trädgård. Med bloggen ”malmöträd” (instagram.com/malmotrad, malmotrad.tumblr.com) har Patrick sedan 2013 förmedlat Malmös dendroflora för offentligheten.

Föreläsningen knyter samman ekologi med teknik och estetik vid växtval. Med avstamp i våra allt trängre bebyggda miljöer knyts växtval till ståndort som grund för hållbar stadsbyggnad och vi får veta mer om små och medelstora för det offentliga och privata.

Bellan träd

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Fields marked with an * are required

Kontakta oss

Trädgårdsakademin AB
Kullsgårdsvägen 20
312 34 Laholm
Sweden

info@trga.se
Tel 060 789 07 77

Om Trädgårdsakademin

Trädgårdsakademin AB är ett auktoriserat utbildningsföretag enligt Almega Utbildningsföretagen. Trädgårdsakademin AB är certifierad utbildningsanordnare enligt TCYK, Trädgårdsnäringens Centrala Yrkeskommitté.