Webbinar: Japansk trädgård

Webbinar: Japansk trädgård

21 november kl 12.00

Föreläsare: Keiko Düring

Keiko Düring har arbetat inom trädgårdsindustrin i över 10 år, dels som egenföretagare, men även som anställd. Hon är examinerad trädgårdsingenjör med en kandidatexamen i landskapsplanering från SLU i Alnarp, samt en kandidatexamen i japanska från Göteborgs Universitet.

”Min passion inom trädgårdsgestaltning är de japanska trädgårdsstilarna. Att det blev just de japanska stilarna beror mycket på min bakgrund med en japansk mamma, och den blandning av svensk och japansk kultur som jag har vuxit upp med. Det föll sig naturligt att blanda min kärlek för växter och gestaltning med min nyfikenhet för den kulturen som jag dagligen inte levde i.”

Föredraget kommer att innefatta en kortare historik som underlag för att bättre förstå de sociala, religiösa och kulturella influenserna som påverkat uppkomsten av de fem stora trädgårdsstilarna. Vidare kommer Keiko gå igenom grunderna för dessa stilar och de grundläggande gestaltningsprinciperna, vad många svenskar upplever som typiskt japanskt, lite typiska växter som går att använda i Sverige, samt vad som lätt blir fel.

 

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Fields marked with an * are required

Kontakta oss

Trädgårdsakademin AB
Kullsgårdsvägen 20
312 34 Laholm
Sweden

info@trga.se
Tel 060 789 07 77

Om Trädgårdsakademin

Trädgårdsakademin AB är ett auktoriserat utbildningsföretag enligt Almega Utbildningsföretagen. Trädgårdsakademin AB är certifierad utbildningsanordnare enligt TCYK, Trädgårdsnäringens Centrala Yrkeskommitté.