Webbinar: Illustrationsteknik – en jämförelse mellan handritat i svartvitt och akvarell

Onsdag 14 september klockan 12.00

Föreläsare: Matilda Hallgren

I detta webbinar tittar vi närmare på trädgårdsritningen som hantverk och jämför två handritade tekniker, svartvitt i tusch eller filtpenna, samt akvarell.

Svartvita ritningar med dess strama enkelhet kan upplevas stå i motsättning till de svårkontrollerade akvarellfärgerna. Båda tekniker är spännande att fördjupa sig i och bemästra, och båda har sin plats för att skapa levande och inspirerande trädgårdsritningar. Vi tar en titt på vardera teknik och inspireras av andra trädgårdsskapare, kända som okända, exempelvis Ulla Molins svartvita detaljrika planer och Gertrude Jekylls färggranna gradienter i akvarell.

Matilda Hallgren är biolog och trädgårdsingenjör med inriktning design. Hon har undervisat på Trädgårdsakademin sedan 2007 och har även jobbat löpande med design- och skribentuppdrag sedan dess.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Fields marked with an * are required

Kontakta oss

Trädgårdsakademin AB
Kullsgårdsvägen 20
312 34 Laholm
Sweden

info@trga.se
Tel 060 789 07 77

Om Trädgårdsakademin

Trädgårdsakademin AB är ett auktoriserat utbildningsföretag enligt Almega Utbildningsföretagen. Trädgårdsakademin AB är certifierad utbildningsanordnare enligt TCYK, Trädgårdsnäringens Centrala Yrkeskommitté.