Webbinar: Hållbar trädgård 1(5): Jord & ståndort

Webbinar: Hållbar trädgård 1(5): Jord & ståndort

6 april kl 12.00

Det finns ca 2 miljoner trädgårdar i Sverige som har stor påverkan på både oss människor och den biologiska mångfalden. Under perioden 6 april till 11 maj håller vi en serie om fem webbinar på temat Hållbar trädgård.

I det första webbinaret går vi igenom hur man övergripande jobbar i omvärlden med hållbarhet och biologisk mångfald. Växtplatsens betydelse med fokus på jord och ståndort är centralt för dagens föreläsning. Vi diskuterar olika jordtyper, val av jordförbättring, torv kontra restprodukter från skogsindustrin, val av gödsel, hur och när man gödslar, kompostens betydelse, hur man väljer att städa i trädgården, med mera. Vi ställer frågorna  – Vad är en vacker trädgård? Och vad är egentligen en hållbar trädgård?

Inger Palmstierna och Lena Truelsen håller föreläsningen tillsammans. Lena Truelsen är fjärde generationen trädgårdsmästare och har genom åren bland annat drivit gardencenter, arbetat med projektering av utemiljöer i bostadsområden och privata trädgårdar. Inger Palmstierna är en etablerad och erfaren trädgårdsförfattare, journalist, översättare, föreläsare och fotograf. Hon har arbetat med trädgård sen hon var 12 år och är trädgårdsmästare, utbildad odlingshortonom vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Alnarp.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Fields marked with an * are required

Kontakta oss

Trädgårdsakademin AB
Kullsgårdsvägen 20
312 34 Laholm
Sweden

info@trga.se
Tel 060 789 07 77

Om Trädgårdsakademin

Trädgårdsakademin AB är ett auktoriserat utbildningsföretag enligt Almega Utbildningsföretagen. Trädgårdsakademin AB är certifierad utbildningsanordnare enligt TCYK, Trädgårdsnäringens Centrala Yrkeskommitté.