Öppet webbinar – Ingen trädgård utan träd, del 1

Öppet webbinar – Ingen trädgård utan träd, del 1

3 april kl 14.00

Vad vore väl en trädgård utan träd? De skapar ett bättre mikroklimat, skänker skugga och skyddar mot insyn och vind. Deras nektar och pollen är viktiga för humlor, bin och andra insekter. Fröer och frukter ger mat till våra småfåglar. Träden agerar även som bostäder för olika djur och insekter.

Detta är ett öppet webbinar, tillgängligt för alla. Du anmäler dig här »

Observera att det finns begränsade platser för att vara med på webbinaret. De första 100 st som loggar in när det är dags kan delta live. Alla som anmäler sig får en länk skickad till sin e-post så att man ändå kan titta efteråt.

Dagens webbinar lyfter fram små lågstammiga träd som lyfter rabatter och skapar struktur bland perenner, lägre buskar och barrväxter. Denna typ av träd passar även i stenytor eller planterade i rejäla krukor. Vi kommer dessutom titta på flerstammiga träd, buskträd och solitärer. Dessa passar i större trädgårdar som vind och insynsskydd, men också som prydnader vid entréer – antingen stensatta eller bland marktäckare.

Föreläsare Lena Truelsen är genuint växtintresserad. Hon blev färdig trädgårdsingenjör 1976 och är fjärde generationen trädgårdsmästare. Genom åren har hon jobbat i plantskola, drivit gardencenter, arbetat med projektering av både villaträdgårdar och utemiljöer i bostadsområden. De senaste 20 åren har hon varit projektledare i Trädgårdsringen och BoGrönt, där huvudsakliga uppgiften varit att leda arbetet med årets återkommande kampanjer; växtval och inköp.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Fields marked with an * are required

Kontakta oss

Trädgårdsakademin AB
Kullsgårdsvägen 20
312 34 Laholm
Sweden

info@trga.se
Tel 060 789 07 77

Om Trädgårdsakademin

Trädgårdsakademin AB är ett auktoriserat utbildningsföretag enligt Almega Utbildningsföretagen. Trädgårdsakademin AB är certifierad utbildningsanordnare enligt TCYK, Trädgårdsnäringens Centrala Yrkeskommitté.