Chatt: Aktuellt/Deltagarna väljer – Stäppträdgården

Chatt: Aktuellt/Deltagarna väljer – Stäppträdgården

9 november kl 19-20

Det har blivit dags att planera en uttrycksfull trädgård för en fiktiv kund som gillar en silverbladig och torktålig trädgårdsstil inspirerad av stäpplandskapet. Maja bor lantligt i zon 3 och har en stor trädgård till förfogande. Omgivningen består av betesmarker och ett hedlandskap med gräs, ljung och enar. Det är öppet och ganska blåsigt. Jorden i trädgården är genomsläppligt sandblandad och mot utkanten av trädgården växer ett gäng tallar på en liten ås. Älsklingsväxten är stäpplilja och de hårda materialen för gångar och uteplatser ska vara naturinspirerade. Trädgårdens befintliga gräsmatta tas bort och Maja vill att den ska ersättas av rik blom, men ändå med en viss karg stämning. Hennes främsta inspirationskälla vad gäller trädgårdspersonligheter är Beth Chatto och hennes ”gravel garden”.

Vi möts på chatten för att diskutera grundform, växtval och materialval, samt smarta designknep för att skapa just den där stäppinspirerade, öppna och lite karga men ändå rikblommande trädgården som kunden är ute efter.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Fields marked with an * are required

Kontakta oss

Trädgårdsakademin AB
Kullsgårdsvägen 20
312 34 Laholm
Sweden

info@trga.se
Tel 060 789 07 77

Om Trädgårdsakademin

Trädgårdsakademin AB är ett auktoriserat utbildningsföretag enligt Almega Utbildningsföretagen. Trädgårdsakademin AB är certifierad utbildningsanordnare enligt TCYK, Trädgårdsnäringens Centrala Yrkeskommitté.