Chatt: Ritteknik – Elevation och sektion

23 oktober kl 20-21

Veckans chatt som handlar om ritteknik ägnar vi åt elevation- och sektionsritningar, de kompletterande vyer som visar hur en trädgård eller plantering ser ut från sidan.

Läs mer »

Chatt: Växtkännedom – Novemberträdgården – höstfärger och vintersiluetter

6 november kl 20-21

En trädgård blir både vackrare och mer intressant med fokus på höstfärger och vintersiluetter, som vi så väl behöver när novembermörkret faller. Veckans chatt handlar om de växter som ger oss det där lilla extra under den mörka årstiden.

Läs mer »

Öppet Webbinar: Rosor

7 november kl 12.00

Rosor är en stor grupp av växter som kan användas på många olika sätt. Det finns klätterrosor, rabattrosor samt de som fungerar som marktäckare och buskar.

Läs mer »

Chatt: Entreprenör – Att arbeta kreativt – möjligheter och utmaningar

13 november kl 20-21

Vi träffas på chatten för att diskutera vilka möjligheter och utmaningar som går hand i hand med det kreativa gröna företagandet och vad vi kan göra för att skapa en så bra arbetsmiljö för oss själva som möjligt.

Läs mer »

Webbinar: Städsegrönt i trädgården året om

14 november kl 12.00

Under en stor del av året är våra trädgårdar och utemiljöer fattiga på grönt. Kompletterar vi med städsegröna växter, både bladväxter och barrväxter så får vi en riktigt spännande trädgård under hela året i både färg och form.

Läs mer »

Chatt: Aktuellt/Deltagarna väljer

20 november kl 20-21

Innehåll uppdateras inom kort.

Läs mer »

Webbinar: Japansk trädgård

21 november kl 12.00

Föredraget kommer att innefatta en kortare historik som underlag för att bättre förstå de sociala, religiösa och kulturella influenserna som påverkat uppkomsten av de fem stora japanska trädgårdsstilarna.

Läs mer »

Chatt: Trädgårdsdesign – En maltesisk takterass

27 november kl 20-21

En trädgårdskund bor under vinterhalvåret på Malta och har där turen att äga en takterrass tillhörande lägenheten i Valetta. Takterrassen är stor och generös men badar i sol hela dagen och kunden behöver din hjälp att välja tåliga medelhavsväxter för läget!

Läs mer »

Webbinar: Kinesisk trädgård

28 november kl 12.00

Den kinesiska trädgården har kallats ett tyst poem. Det viktiga är inte alltid vad man ser utan vad man inte ser. Här ska man vandra som i en målning där den målade rullen utvecklas framför en och genast rullar ihop sig efteråt så att man ständigt är i ett rum, i nuet.

Läs mer »

Chatt: Ritteknik – Idéskiss och kollage

4 december kl 20-21

I ett designförslags första skede kan det vara bra att starta processen med några enkla skisser och att sätta ihop ett kollage med inspirationsbilder som sammanfattar den röda tråden i förslaget. Vi går igenom både digitala och analoga tekniker.

Läs mer »

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Fields marked with an * are required

Kontakta oss

Trädgårdsakademin AB
Fibulavägen 12
262 74 Ängelholm

info@trga.se
Tel 042 13 00 20

Om Trädgårdsakademin

Trädgårdsakademin AB är ett auktoriserat utbildningsföretag enligt Almega Utbildningsföretagen. Trädgårdsakademin AB är certifierad utbildningsanordnare enligt TCYK, Trädgårdsnäringens Centrala Yrkeskommitté.