Chatt: Trädgårdsdesign – Kryddträdgården

26 februari kl 20-21

Denna chatt handlar om hur vi kan planera och etablera en kryddträdgård. Vi diskuterar design, form och uppbyggnad, lämpligt läge, jordtyp och växtval och lite om löpande skötselkrav. Vi tittar på inspirationsbilder och diskuterar tips och eventuella fallgropar för kryddträdgårdens utformning.

Läs mer »

Webbinar: Växtkvalitéer

27 februari kl 12.00

I det här webbinaret ger Lena Truelsen oss en genomgång om hur växtkvalitéer anges på ett tydligt och någorlunda enhetligt sätt enligt LRF:s kvalitetsregler för plantskoleväxter.

Läs mer »

Chatt: Ritteknik – Färgpennor och akvarellpennor

5 mars kl 20-21

Veckans chatt handlar om att illustrera med färgpennor och akvarellpennor. Vi behandlar rittekniska metoder och olika sätt att framhäva växtlighet och andra material i stort som smått.

Läs mer »

Webbinar: Sorbus

6 mars kl 12.00

I detta webbinar ska vi fördjupa oss i Sorbus-släktets mångfald med en övergripande genomgång av de olika arternas kapacitet för olika typer av växtmiljöer samt en fördjupning kring några utvalda arter och sorter och dess användning. ​

Läs mer »

Chatt: Växtkännedom – Vattenväxter för den lilla trädgården

12 mars kl 20-21

Det har blivit dags för att diskutera vatten i trädgårdens kopplat till lämpligt växtmaterial som tycker om att ha det blött om fötterna. Chatten behandlar vattenväxter i arter och sorter, särskilt användbara för den lilla trädgården.

Läs mer »

Webbinar: Trädgårdsdesign

13 mars kl 12.00

Detta webbinar handlar om hur man som trädgårdsarkitekt kan arbeta med trädgårdsdesign och rumsindelning i trädgården, men tar också upp hur man kan tänka vid bemötandet av kunder i deras trädgårdar.

Läs mer »

Chatt: Entreprenör – Företagande och administration

19 mars kl 20-21

Hur gör vi för att få styr på det administrativa, vid sidan om ett kreativt arbete inom trädgårdsdesign? Under chattens gång diskuteras tips och tricks för att på bästa vis sköta bokföring, fakturering, myndighetskontakt och annat administrativt som hör till företagandet.

Läs mer »

Webbinar: Arts & Crafts trädgårdar

20 mars kl 12.00

Inom Arts & Crafts-rörelsen skapades inte bara fantastiska hus och inredningar, utan även trädgårdar med en särskild lyskraft som fortfarande är i fokus – och som just nu ökar i popularitet för var dag. Men vad är det som är så speciellt med dessa trädgårdar? Vi lyssnar på Elisabeth Svalin Gunnarsson som berättar mer.

Läs mer »

Chatt: Aktuellt/Deltagarna väljer – Prydnadsgräs

26 mars kl 20-21

Prydnadsgräs av alla de slag har slagit stort de senaste åren. Veckans chatt behandlar allt om dessa gräs! Från planering och design till växtplats, ståndort och löpande skötsel.

Läs mer »

Webbinar: Ingen trädgård utan träd – stor som liten, del 1

27 mars kl 12.00

Ett webbinar om träd för villaträdgården, i olika skepnader från små lågstammiga träd till lite större miljöskapare.

Läs mer »

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Fields marked with an * are required

Kontakta oss

Trädgårdsakademin AB
Fibulavägen 12
262 74 Ängelholm

info@trga.se
Tel 042 13 00 20

Om Trädgårdsakademin

Trädgårdsakademin AB är ett auktoriserat utbildningsföretag enligt Almega Utbildningsföretagen. Trädgårdsakademin AB är certifierad utbildningsanordnare enligt TCYK, Trädgårdsnäringens Centrala Yrkeskommitté.