Chatt: Växtkännedom – Nävor

23 april kl 20-21

Nävor, denna populära grupp perenner för marktäckande, blommande, tåliga och långlivade planteringar. Under chattens gång diskuteras användbara arter, sorter, dess växtplatser och något om lämpliga samplanteringsväxter.

Läs mer »

Webbinar: Att odla frukt

24 april kl 12.00

Frukt är tacksamt att odla. Många fruktträd har en vacker blomning och ger till hösten stiliga och goda frukter. Dessutom ger de mat till bin och humlor samtidigt som trädgården får lite vandrande skugga.

Läs mer »

Chatt: Entreprenör – Portfolio som säljverktyg

7 maj kl 20-21

Att skapa en portfolio med exempel på utförda arbeten, vackra ritningar och skisser brukar vara en framgångsrik metod för att hitta nya uppdrag. Vi tittar på både digitala och handritade portfolios och diskuterar olika upplägg, innehåll och utformning.

Läs mer »

Webbinar: Trädgårdshistoria – från antiken till medeltidens slut

8 maj kl 12.00

Maj TEMA Trädgårdshistoria med Elisabeth Svalin Gunnarsson. Här möter vi de första civilisationerna och deras paradisiska trädgårdar. Österlandets mytomspunna trädgårdar i stort och smått – från Babylons hängande trädgårdar till den fyrdelade planen och tulpanernas prakt.

Läs mer »

Chatt: Aktuellt/Deltagarna väljer – Automatisk bevattning

14 maj kl 20-21

Automatisk bevattning blir allt vanligare i våra trädgårdar och kunder efterfrågar det i större utsträckning. Vad ska man tänka på angående planering, inköp och installation?

Läs mer »

Webbinar: Trädgårdshistoria – från renässans till barock

15 maj kl 12.00

Renässansens trädgårdar återupptäckte det antika arvet och byggde vidare på det till vackra formträdgårdar och senare till sprudlande vattenträdgårdar. Trädgården utvecklas sedan till barockens allt formstarkare plats med stränga linjedragningar.

Läs mer »

Chatt: Trädgårdsdesign – Klimatträdgården

21 maj kl 20-21

Trädgårdsplanering i ett föränderligt klimat kan bli ett allt vanligare scenario för framtiden. Hur skyddar vi trädgårdarna för långvarig torka eller ihärdiga skyfall?

Läs mer »

Webbinar: Trädgårdshistoria – från den engelska landskapsträdgården till 1800-talets slut

22 maj kl 12.00

Efter barocken slår historiens pendel tillbaka till en frihetslängtande trädgård över till synes oändliga markområden, en lek med naturen som endast kan bli fulländad genom människans hand och det gröna vidsträckta.

Läs mer »

Chatt: Ritteknik – Akvarellfärger

28 maj kl 20-21

Akvarell som illustrationsmetod diskuteras under veckans chatt. Vi går igenom olika tekniker och materiel som akvarellkoppar, papperskvalitet, penslar och annat, samt tips och tricks för hur vi kan låta trädgårdsritningarna bli så vackra och uttrycksfulla som möjligt.

Läs mer »

Webbinar: Trädgårdshistoria – från 1900 till vår tid

29 maj kl 12.00

1800-talets slut och 1900-talets början är en tid av samhällsomvandling och i dess spår följer även trädgårdens utveckling.

Läs mer »

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Fields marked with an * are required

Kontakta oss

Trädgårdsakademin AB
Fibulavägen 12
262 74 Ängelholm

info@trga.se
Tel 042 13 00 20

Om Trädgårdsakademin

Trädgårdsakademin AB är ett auktoriserat utbildningsföretag enligt Almega Utbildningsföretagen. Trädgårdsakademin AB är certifierad utbildningsanordnare enligt TCYK, Trädgårdsnäringens Centrala Yrkeskommitté.