Jag tror att fler kommer att ta hjälp av en trädgårdsarkitekt

 

Hej Anna W Fasth, tidigare student hos Trädgårdsakademin som idag driver företaget Kungsbacka Trädgårdsdesign.

Berätta om din trädgårdsbakgrund!
– Jag började nosa på ämnet runt 2006 och 2007 gick jag en introduktionskurs på Trädgårdsakademin. Efter det rullade det på med fler kurser hos Trädgårdsakademin. Mina digitala ritkunskaper har jag fått hos CadCenter i Göteborg och hos CadElit i Västerås.  Utbildningen ihop med mitt stora intresse för trädgård gör att jag har en bred kunskap inom både växtkomposition och formgivning. Företaget startades strax innan jag var färdig med studierna och nu har jag varit verksam i 4-5 år.

I vilken region är du verksam?
– Från Falkenberg i söder till Göteborg i norr och in mot Borås.

Vilken är din vanligaste kundgrupp?
– I synnerhet nyinflyttade barnfamiljer som vill kunna utnyttja sin trädgård till max, där ledord som funktion och lättskött är viktiga.

Anna W Fasth, Kungsbacka Trädgårdsdesign. Vad är det bästa med ditt jobb?
– Att få skapa och träffa människor i en miljö som jag älskar. Och friheten i att vara egen företagare – fantastiskt!

Hur ser du på framtiden inom branschen?
– Den ser jag ljust på. Designtrenden i trädgården idag är vad inredningstrenden var för många år sedan. Jag tror att fler kommer att ta hjälp av en trädgårdsarkitekt och inse att de sparar både tid och pengar på det.

Har du något tips till den som vill utbilda sig till trädgårdsarkitekt?
– Våga satsa! Är man driven och har intresse så kommer det att fungera!

logga kungsbackaHar du något växttips du vill dela med dig av?
– Jag gillar bambu i alla sorter, både som friväxande och formklippt. Vackert, formstarkt och vintergrönt!

Här kan du läsa mer om Kungsbacka Trädgårdsdesign »

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Fields marked with an * are required

Kontakta oss

Trädgårdsakademin AB
Kullsgårdsvägen 20
312 34 Laholm
Sweden

info@trga.se
Tel 060 789 07 77

Om Trädgårdsakademin

Trädgårdsakademin AB är ett auktoriserat utbildningsföretag enligt Almega Utbildningsföretagen. Trädgårdsakademin AB är certifierad utbildningsanordnare enligt TCYK, Trädgårdsnäringens Centrala Yrkeskommitté.