Hej Desirée! Välkommen som ny medarbetare på Trga! Vill du berätta mer om vad ditt uppdrag kommer att innebära?

Det är ju lite spännande med en helt ny tjänst! Att man får vara med och påverka lite själv också, det ska bli roligt. Jag ska jobba som utbildningssamordnare med kvalitetsansvar och jag kommer alltså att samordna och kvalitetssäkra utbildningarna på Trädgårdsakademin, genom att bland annat hantera kursutvärderingar och administrera och utveckla i systemen. Kort sagt – hålla en hög kvalitet på Trga och utbildningarna. Det ska bli jättekul! Det är alltid roligt att vara med från början när en ny tjänst utlyses, för ofta när man börjar på ett företag så tar man ju över en tjänst efter någon annan och hur den personen har jobbat, så det känns lite roligare att få göra något som är helt nytt och där jag kan vara med och forma tjänsten själv.

Vad gjorde du innan du kom till Trga?

Jag har gjort en massa olika grejer i mitt liv. Precis innan Trga så kom jag från Region Skåne där jag jobbade med avtalsförvaltning, på regionfastigheter och upphandlingsenheten, där var jag i 2 år. Då jobbade jag även med processutveckling och att effektivisera vårt arbetssätt. Innan dess har jag jobbat med HR till exempel på Folktandvården Skåne och där jag jobbade även med utbildningar, inom personalsystemet, mot chefer och ledningen. Jag satte ihop utbildningarna, utförde dem och höll även i uppföljningen. Och det blev också en del utvecklingsarbete, att förbättra vårt arbetssätt och liknande. Innan dess jobbade jag på Lunds kommun, också inom HR. Innan barnen kom jobbade som säljare och butikschef. Så det har varit lite allt möjligt som jag jobbat med, men den röda tråden har nog varit utvecklingsarbete och kvalitetssäkring, för det har varit viktigt i alla mina roller.

Sedan har jag även pluggat en hel del, även det ganska spretigt. Från början efter gymnasiet flyttade jag till USA och pluggade i Boston och sedan vidare i Lund, då började jag med att läsa Antikens kultur och samhällsliv och arkeologi, sedan statsvetenskap, samhällsgeografi och arbetsrätt. Och efter barnen blev det mer arbetsrätt och även mer HR-relaterade utbildningar, för att kunna lämna säljjobbet bakom mig. Och just nu läser jag projektledning och entreprenörskap en termin på 50% vid Lunds universitet. Jag har ju aldrig ”entreprenörat”, men jag är nog egentligen en entreprenör, för jag har alltid tusen idéer! Men livet kan komma emellan ibland. Man vill så mycket!

Vad fick dig att vilja jobba inom den gröna näringen?

Jag har ju alltid varit intresserad av trädgård, djur och natur och sådär. Jag har en egen trädgård också. Förra året var jag med på ett av de gratis öppna webbinar som Trga höll och skrev då även upp mig på nyhetsbrevet. Sedan kom ett mail där Trga efterfrågade någon som ville jobba med kvalitet – och det kändes som att det var helt perfekt för mig! Det skulle ju kombinera allt jag gjort innan, utveckling, kvalitetssäkring, utbildning och sedan gillar jag trädgård också, så det kändes som bara plus överallt. Jag sökte och fick jobbet!

Vad ser du mest fram emot i din nya roll?

Jag ser fram mot att få komma igång på riktigt, jag har nu bara varit igång ett par veckor, så jag försöker fortfarande lära mig systemet och hänga med på utvärderingarna. Än så länge finns mycket att lära in, innan jag kan komma igång ordentligt och märka skillnad på det jag gör. Det ska bli så roligt att få påverka och få driva det hela framåt.

Vad gör du på fritiden?

Jag bor precis vid ett naturvårdsområde, så jag är ute och vandrar mycket på Romeleåsen. Jag gillar också fågelskådning, det är jättemysigt! Jag blir helt till mig om jag ser en domherre på vintern. Vill också gärna komma igång med möbeltapetsering. Har köpt en stol som jag vill tapetsera om, men har ännu inte kommit längre. Jag gillar yoga och att laga mat. Och så behöver jag skaffa mig en kamera, för jag vill komma igång med fotograferandet igen! Och så gick jag en keramikkurs förra hösten… Jag är ganska kreativ av mig och vill gärna göra många olika saker. Man behöver bara få ut det också!

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Fields marked with an * are required

Kontakta oss

Trädgårdsakademin AB
Kullsgårdsvägen 20
312 34 Laholm
Sweden

info@trga.se
Tel 060 789 07 77

Om Trädgårdsakademin

Trädgårdsakademin AB är ett auktoriserat utbildningsföretag enligt Almega Utbildningsföretagen. Trädgårdsakademin AB är certifierad utbildningsanordnare enligt TCYK, Trädgårdsnäringens Centrala Yrkeskommitté.