Illustrationsteknik är dagens tema i både webbinar kl 12 och chatt kl 20

Webbinar – kl 12.00

Illustrationsteknik – en jämförelse mellan handritat i svartvitt och akvarell

Föreläsare: Matilda Hallgren

I detta webbinar tittar vi närmare på trädgårdsritningen som hantverk och jämför två handritade tekniker, svartvitt i tusch eller filtpenna, samt akvarell.

Svartvita ritningar med dess strama enkelhet kan upplevas stå i motsättning till de svårkontrollerade akvarellfärgerna. Båda tekniker är spännande att fördjupa sig i och bemästra, och båda har sin plats för att skapa levande och inspirerande trädgårdsritningar. Vi tar en titt på vardera teknik och inspireras av andra trädgårdsskapare, kända som okända, exempelvis Ulla Molins svartvita detaljrika planer och Gertrude Jekylls färggranna gradienter i akvarell.

 

Chatt – kl 20.00

Fördjupning i illustrationsteknik och jämförelser mellan handcitat i svartvitt och akvarell

Varmt välkommen till Chatt i Trädgårdsakademins Webbcafé onsdagen den 14 september kl 20-21. Tidigare samma dag har vi haft ett webbinar på temat illustrationsteknik, då vi tittat närmare på svartvita ritningar samt färglagda ritningar i akvarellteknik. För att följa upp efter webbinaret ägnar vi chatten åt en fördjupande frågestund i samma ämne. Det är välkommet att spinna vidare på det som tagits upp under webbinaret, men det går lika bra att ta upp något helt annat inom det breda ämnet illustrationsteknik, allt från andra tekniker till en detaljerad fördjupning i arbetsprocessen.

Jag ser fram mot att ses på chatten för en givande diskussion!

Hälsar
Matilda Hallgren
Trädgårdsakademin

Ps. Om du vill vara med loggar du in som vanligt via www.trga.se, klicka sedan på Webbcafé under rubriken Aktiviteter till vänster på sidan. Väl inne i Webbcafét klickar du på Chatt. Ds.

 

illustrationsteknik

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Fields marked with an * are required

Kontakta oss

Trädgårdsakademin AB
Kullsgårdsvägen 20
312 34 Laholm
Sweden

info@trga.se
Tel 060 789 07 77

Om Trädgårdsakademin

Trädgårdsakademin AB är ett auktoriserat utbildningsföretag enligt Almega Utbildningsföretagen. Trädgårdsakademin AB är certifierad utbildningsanordnare enligt TCYK, Trädgårdsnäringens Centrala Yrkeskommitté.