Hur man lyckas med gräsmattan – Webbinar med Fredrik Thomée kl 12 på torsdag 12/3

Hur man lyckas med gräsmattan – serie i två delar

Ett av de vanligaste elementen i våra trädgårdar och parker är gräsmattan. Man nästan tar den för given, och många behandlar den ofta till och med styvmoderligt. Men gräs är inte bara ”gräs”! När man väl börjar studera gräsmattan på detaljnivå, ser man att det är en hel värd av olika arter och att den består av tusentals om inte miljontals individer som kräver skötsel och omsorg som alla andra växter för att göra sitt bästa. Förhoppningen är att denna föreläsningsserie i två delar ska ge en inblick i gräsens och gräsmattornas spännande värld och för en del bli en ögonöppnare för att bättre förstå värdet av ett av den gröna utemiljöns viktigaste element.

Del 1 handlar om gräsmattan i stort och hur en väldesignad gräsmatta bidrar till upplevelsen av en trädgård eller park. Denna kursdel tittar även närmare på de olika gräsarterna, vilka olika för- och nackdelar de har, och varför det finns olika gräsfröblandningar på marknaden.

Del 2 bygger vidare på den första delen genom att behandla hur man bygger en hållbar gräsmatta och hur man bäst sköter den så att den levererar den funktion och upplevelse som det var tänkt.

Fredrik Thomée är utbildad landskapsingenjör och besiktningsman för utemiljö och arbetar som lärare i trädgårdsskötsel och trädgårdsanläggning vid Akademi Båstad. Han är även med och leder Akademi Båstads båda yrkeshögskoleutbildningar Kvalificerad trädgårdsanläggare och Arbetsledare – specialisering trädgård. Fredrik har mångårig erfarenhet av skötsel och anläggning av gräsmattor – både praktiskt och teoretiskt.

www.trga.se

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Fields marked with an * are required

Kontakta oss

Trädgårdsakademin AB
Kullsgårdsvägen 20
312 34 Laholm
Sweden

info@trga.se
Tel 060 789 07 77

Om Trädgårdsakademin

Trädgårdsakademin AB är ett auktoriserat utbildningsföretag enligt Almega Utbildningsföretagen. Trädgårdsakademin AB är certifierad utbildningsanordnare enligt TCYK, Trädgårdsnäringens Centrala Yrkeskommitté.