Grattis Linda till publikens pris på Fredriksdal!

Vi gratulerar vår trädgårdsarkitekt Linda Ekborg (mitten i bilden nedan) som vann publikens pris för sin inspirationsträdgård “Kröningen av Kejsarinnan Josephine”. Stort grattis också till vår trädgårdsarkitekt Cecilia Tidstrand (till höger i bild nedan) som vann ett andrapris.

lindaekborgceciliatidstrandprisutdelning

Linda beskriver sin idéträdgård – Kröningen av kejsarinnan Josephiné – så här:

“Trädgården är en plats för vila och njutning. Att stanna upp i vardagen ett ögonblick och rensa tankarna. Jag har hämtat inspirationen från tiden för Josephinés kröning till kejsarinna 1804. Det året började hon också anlägga rosenträdgården vid slottet Malmaison i Frankrike, där hela samlingen på ca 250 arter och sorter var tillgänglig för franska förädlare.”

lindaekborg2  lindasmonter

Cecilia beskriver sin idéträdgård – Variation i vitt – så här:

“Jag står med ett ben i den skånska myllan där jag är bosatt, och med det andra i skogens och sagornas landskap – Värmland – där jag är född. Jag plockar det bästa av två världar och förenar dem i något nytt. Från Värmland tar jag den mjuka mossan, den svarta skogstjärnen och det sagolika, mystiska. Från Skåne tar jag det fantastiska ljuset, fälten, vidderna och frodigheten.”

ceciliasmonter ceciliasmonterbesök

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Fields marked with an * are required

Kontakta oss

Trädgårdsakademin AB
Kullsgårdsvägen 20
312 34 Laholm
Sweden

info@trga.se
Tel 060 789 07 77

Om Trädgårdsakademin

Trädgårdsakademin AB är ett auktoriserat utbildningsföretag enligt Almega Utbildningsföretagen. Trädgårdsakademin AB är certifierad utbildningsanordnare enligt TCYK, Trädgårdsnäringens Centrala Yrkeskommitté.