Här följer några frågor och svar om att rita trädgårdar med hjälp av ritprogrammet SketchUp som vi använder i kursen Trädgårdsritningar i SketchUp

Går det att lägga in en adress i Google Earth och utifrån den sedan rita i SketchUp?

Ja, det fungerar fint! Man kan välja en bostadsadress som man känner till, söka upp den i Google Earth och därefter göra en design för trädgården i både 2D och 3D med hjälp av SketchUp.

Går det att skanna in en handritad ritning, lägga in den i SketchUp och sedan fortsätta rita vidare utifrån den i både 2D (fågelperspektiv) och i 3D?

Ja, båda sätt går bra. SketchUp är först och främst gjort för 3D-modellering. Men när 3D-modellen är färdig går det att ställa sig i ett 2D-läge och skriva ut ritningen på så sätt.

Går det att lägga in mått i SketchUp?

Ja, det fungerar bra. Exempelvis kan man bestämma att en häckrad ska vara 15 meter lång och ett träd ska vara 10 meter högt, och så vidare. Det går även bra att skala ritningen. Detta är främst viktigt i 2D-momentet så att det går att mäta på en utskrift. I 3D-visualiseringar eller perspektiv kan man inte mäta (eftersom 3D och perspektiv inte blir skalenligt).

Går det att ”möblera” runt med symboler för växter i ritningen?

Ja, inga problem! Dels kan man bygga sina egna objekt och dels kan man hämta hem objekt (i princip hur många som helst) från det så kallade 3D Warehouse.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Fields marked with an * are required

Kontakta oss

Trädgårdsakademin AB
Kullsgårdsvägen 20
312 34 Laholm
Sweden

info@trga.se
Tel 060 789 07 77

Om Trädgårdsakademin

Trädgårdsakademin AB är ett auktoriserat utbildningsföretag enligt Almega Utbildningsföretagen. Trädgårdsakademin AB är certifierad utbildningsanordnare enligt TCYK, Trädgårdsnäringens Centrala Yrkeskommitté.