Exklusivt för våra trädgårdsarkitekter – Webbinar med landskapsingenjör Helena Rosenlöf kl 12 på onsdag 25/3

Ram och Rum – att skapa struktur i trädgården

”För mig är det alltid centralt att skapa balans mellan estetik och funktion, oavsett om det gäller att formge en privat trädgård eller en utemiljö i ett större sammanhang. En bra struktur är utgångspunkten för det. Strukturen är ramen för formgivningen och bygger på ett helhetsgrepp och en grundidé och består av många saker som till exempel olika funktioner, rumslighet, rörelsemönster, avgränsningar, materialval med mera. Just att skapa en tydlig struktur/ram och trevlig rumslighet verkar vara det många kunder har svårast att få till på egen hand. Föreläsningen utgår ifrån hur jag brukar tänka kring ram och rum, hur arbetsprocessen ser ut för mig.” Helena Rosenlöf, AddGreen

Helena Rosenlöf är utbildad landskapsingenjör vid SLU i Alnarp och verksam som trädgårdsdesigner sedan 2005. Hon har arbetat inom trädgårdsbranschen sedan 1998, bland annat som trädgårdsmästare. Tidigare utbildningar i konsthistoria, estetik och landskapsarkitekturens historia har lett till ett särskilt intresse för tidstypiska trädgårdar och olika stilideal genom tiderna, vilket ofta kommer till användning i formgivningen av gröna miljöer. Med åren har kunskapen vuxit sig större och erfarenheten blivit bred.

På onsdag den 25 mars kl 12 föreläser Helena Rosenlöf i ett webbinar för våra blivande trädgårdsarkitekter.

Helena

 

 

 

 

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Fields marked with an * are required

Kontakta oss

Trädgårdsakademin AB
Kullsgårdsvägen 20
312 34 Laholm
Sweden

info@trga.se
Tel 060 789 07 77

Om Trädgårdsakademin

Trädgårdsakademin AB är ett auktoriserat utbildningsföretag enligt Almega Utbildningsföretagen. Trädgårdsakademin AB är certifierad utbildningsanordnare enligt TCYK, Trädgårdsnäringens Centrala Yrkeskommitté.