Växtvandringar inspirerar

Distansstudier är bra men ibland behöver man ses i verkligheten. Fältvandringar är uppskattade inslag i växtkännedomskurserna som ingår i olika utbildningar hos oss, både Diplomerad trädgårdsarkitekt och Arbetsledare hållbar grönyteförvaltning.

I augusti hade vi tre härliga dagar på Alnarp med massor med växter, deltagare, frågor och värmande sol. Fältvandringarna börjar ofta med pigga, glada elever och slutar inte sällan med mycket nöjda elever men som har en något glasartad blick. För det är många växter att lära sig och är man inte van vid vetenskapliga namn så blir det en utmaning.

I september hade turen kommit till Ängelholm och vi spenderade tre dagar med fältvandringar för våra blivande arbetsledare. Något sämre väder men många kunniga och aktiva deltagare, mycket frågor och spännande diskussioner. Vi var ett bra gäng lärare med olika kompetens. Erika Lennartsson från Ängelholms kommun, Annika Rasmusson från Svenska kyrkan/Norra kyrkogården Ängelholm, Lena Truelsen trädgårdstekniker, verksam vid Trädgårdsakademin och Inger Palmstierna som står för våra kurser i växtkännedom.

På utvärderingar skriver deltagare ofta om fältvandringarna och hur givande de tycker att de är. De är glada för kunskapen men många gånger uppskattar man nästan lika mycket att möta andra som studerar på samma sätt.

Schemat för kommande fältvandringar och workshops i diverse kurser finns här och uppdateras löpande under året: https://trga.se/aktuellt/faltvandringarworkshops/

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Fields marked with an * are required

Kontakta oss

Trädgårdsakademin AB
Kullsgårdsvägen 20
312 34 Laholm
Sweden

info@trga.se
Tel 060 789 07 77

Om Trädgårdsakademin

Trädgårdsakademin AB är ett auktoriserat utbildningsföretag enligt Almega Utbildningsföretagen. Trädgårdsakademin AB är certifierad utbildningsanordnare enligt TCYK, Trädgårdsnäringens Centrala Yrkeskommitté.