Vad är ett webbinar?

Ett webbinar är en föreläsning i realtid som sänds via internet. Åhörarna hör föreläsarens röst och ser föreläsarens datorskärm. Föreläsningen hålls i form av ett bildspel, oftast som en Power Point-presentation. Ett ”lagom” långt webbinar är oftast på cirka 40-60 minuter med en avslutande frågestund inkluderad.

Hur går det till?

Länk med inloggning till vår webbinarmiljö skickas via e-post. Logga in via länken cirka 10 – 15 minuter före sändning. Vår organisatör inleder webbinaret från sin dator med en kort presentation av föreläsaren och ämnet. Härefter lämnar vår organisatör över till föreläsaren. Åhörarna ser nu istället föreläsarens skärm som genomför föreläsningen.
Under föreläsningens gång har åhörarna möjlighet att ställa frågor, vanligen via en liten chattruta. I slutet av föreläsningen kommer vår organisatör in och läser upp de frågor som åhörarna ställt.
Webbinaret kommer att spelas in för de som inte hade möjlighet att delta i realtid och för de som vill repetera.

Vilken utrustning behövs?

Föreläsaren behöver en dator med internet-uppkoppling och ett head-set med mikrofon. Åhöraren kan delta via dator, surfplatta eller mobil.

Några exempel

 

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Fields marked with an * are required

Kontakta oss

Trädgårdsakademin AB
Kullsgårdsvägen 20
312 34 Laholm
Sweden

info@trga.se
Tel 060 789 07 77

Om Trädgårdsakademin

Trädgårdsakademin AB är ett auktoriserat utbildningsföretag enligt Almega Utbildningsföretagen. Trädgårdsakademin AB är certifierad utbildningsanordnare enligt TCYK, Trädgårdsnäringens Centrala Yrkeskommitté.