Webbinar & chatt

Webbinar och chatt sker varje vecka med undantag för lov och helgdagar. Sommaruppehåll mellan den 1 juni–31 augusti.

Webbinar och chatt är för våra studenter och några gånger om året håller vi öppna kostnadsfria webbinar för alla. Håll utkik på vår Facebook-sida.

Vi hälsar dig varmt välkommen till oss och väl mött via webben!

15 oktober kl 20-21

Chatt: Ritteknik - Hårdgjorda ytor på trädgårdsritningar

Vi följer upp förra veckans diskussionsämne om trädgårdens gångar och stigar med en chatt om praktisk ritteknik med fokus på just hårdgjorda ytor.

Läs mer »

16 oktober kl 12.00

Webbinar: Mästarrabatten 2007 - Friväxande häckbuskage

Folke Mattssons livsglada häckbuskage, Mästarrabatten 2007, är ett färgstarkt, blommande skådespel som bjuder på överraskningar och nya intryck hela året.

Läs mer »

22 oktober kl 20-21

Chatt: Växtkännedom - Höstträdgården - brinnande färger och annalkande vintersiluetter

En trädgård blir både vackrare och mer intressant med fokus på höstfärger och vintersiluetter, som vi så väl behöver under den mörkare årstiden.

Läs mer »

23 oktober kl 12.00

Webbinar: Mästarrabatten 2012 - I skuggan av ett träd

Många känner landskapsarkitekt Maria Arborgh från SVT:s Söderläge. Där förvandlade hon trista utemiljöer till intressanta, personliga och trivsamma trädgårdsrum.

Läs mer »

5 november kl 20-21

Chatt: Entreprenör - Portfoliometoden som säljverktyg

Ny på marknaden? Att skapa en portfolio med exempel på utförda arbeten, vackra ritningar och skisser brukar vara en framgångsrik taktik för att hitta nya uppdrag.

Läs mer »

6 november kl 12.00

Webbinar: Mästarrabatten 2010 - Helenas hörna

Helenas hörna, Mästarrabatten 2010, är en välstämd symfoni av färger och former. Bladfärger och former i vinrött, grönt, gyllenbrunt och vitbrokigt, långa, smala rundade, flikiga och sammansatta blad.

Läs mer »

12 november kl 20-21

Chatt: Aktuellt/Deltagarna väljer - Trädgårdsdesign i den lilla skalan

Det har blivit dags att planera en trädgård tillsammans, denna gång i den lilla skalan.

Läs mer »

19 november kl 20-21

Chatt: Trädgårdsdesign - Kundmöte och kommunikation

Denna chatt kommer att fokusera på den kommunikativa delen av designprocessen, både före, under och efter den slutliga presentationen av designförslaget.

Läs mer »

26 november kl 20-21

Chatt: Ritteknik - Akvarell och blandteknik

Under denna chatt diskuterar vi allt om akvarell i relation till färgläggning av trädgårdsritningar. Vi pratar också om kompletterande tekniker, för att skapa en inspirerande blandteknik.

Läs mer »

3 december kl 20-21

Chatt: Växtkännedom - Naturträdgården

Vart går gränsen mellan natur och en naturinspirerad trädgård? Vilka växter kan användas till en sådan trädgård och hur ska vi tänka när det gäller växter som gärna sprider sig generöst?

Läs mer »

10 december kl 20-21

Chatt: Entreprenör - Vinterföretagets marknadsföring

Veckans chatt om entreprenörskap kommer att handla om vinterns inverkan på trädgårdsrelaterade företag och hur vi kan använda denna tid för att planera vår marknadsföring för kommande säsong.

Läs mer »

Genomförda webbinar & chattar

9 oktober kl 12.00

Webbinar: Mästarrabatten 2013 - Vedlund - den dynamiska dungen

Vedlund - den dynamiska dungen, var namnet på Mästarrabatten 2013, ritad av Peter Gaunitz. Rabatten är starkt inspirerad av östra Nordamerikas lövskogar.

Läs mer »

8 oktober kl 20-21

Chatt: Trädgårdsdesign - Gångar och stigar

Varmt välkommen till en inspirerande timme om trädgårdens hårda material ur designperspektiv, med fokus på gångar och stigar.

Läs mer »

2 oktober kl 12.00

Webbinar: Mästarrabatten 2014 - Enade vi stå

I Enade vi stå – blommor, blad och enar tar Stefan Mattson med sig sina erfarenheter från det storskaliga, som också är en poäng i det småskaliga. Växterna är sådana som alltid lever upp till förväntningarna och som han anser borde användas mer.

Läs mer »

1 oktober kl 20-21

Chatt: Aktuellt/Deltagarna väljer - Kompositioner som är vackra året runt - Växter plus material

Veckans chatt kommer att handla om hur vi kan skapa planteringar som verkligen håller måttet året runt, under så många av årets månader som möjligt. Passande växter och material diskuteras.

Läs mer »

25 september kl 12.00

Webbinar: Trädgårdsritningar från en anläggares perspektiv

I detta webbinar får vi höra hur en anläggare ser på de trädgårdsritningar de får som underlag till en blivande trädgård. Vi får exempel på vad som eventuellt kan gå fel och hur kommunikationen kan fungera bättre.

Läs mer »

24 september kl 20-21

Chatt: Entreprenör - (Personligt) varumärke

Oavsett om man tänker sig driva eget företag eller jobba för någon annan så är kan verksamhetens varumärke eller det personliga varumärket anses viktigt för att nå fram i dagens marknadsförings-brus. Under veckans chatt diskuterar vi goda exempel.

Läs mer »

19 september kl 12.00

Öppet webbinar: Ätbart och vackert

Inger Palmstierna berättar om några buskar och småträd som ger glädje i trädgården på flera olika sätt, både som prydnadsväxter och nyttoväxter.

Läs mer »

18 september kl 12.00

Öppet webbinar: Designstilar

Med utgångspunkt från en viss stil väljs passande formspråk, växter och material, allt för att skapa en röd tråd med ett tydligt tema i designförslaget. Häng med och inspireras av olika designstilar!

Läs mer »

17 september kl 12.00

Öppet webbinar: Markmaterial

I detta öppna webbinar berättar trädgårdsarkitekt och lärare Elisabeth Öhrn Lindman om markmaterial och hur de kan användas i trädgårdsrummet.

Läs mer »

17 september kl 20-21

Chatt: Växtkännedom - Om slänter och lämpligt växtval till en sluttande trädgård

Skarpa sluttningar kan vara en riktig utmaning i trädgården. Under denna chatt pratar vi om vilka växter som trivs i slänter och hur vi kan utforma och plantera för att skapa så attraktiva sluttande trädgårdar som möjligt.

Läs mer »

16 september kl 12.00

Öppet webbinar: Växter vackra hela året

I en trädgård är det viktigt att ha blickfång året runt. Inte bara blommor, blad eller städsegrönt utan också vackra grenar, stammar och siluetter.

Läs mer »

11 september kl 12.00

Öppet webbinar: Att vara trädgårdsarkitekt

Hur kan livet se ut efter utbildningen? Nicky English berättar om sin resa till trädgårdsarkitekt och om sitt företag och arbetsliv idag.

Läs mer »

10 september kl 20-21

Chatt: Ritteknik - Utrustningen på ritbordet

Vilken ritmateriel är lämplig att investera i som nybliven trädgårdsarkitekt? Vad kan passa att fördjupa sig i när man varit i gång ett tag? Vad är allmänt bra att ha på ritbordet, och var köper man in materialen?

Läs mer »

9 september kl 20-21

Chatt: Trädgårdsdesign - Att hantera stora trädgårdsytor

Vi startar höstens chattar med att ta oss an riktigt stora trädgårdsytor. Vad gör en trädgårdsarkitekt när den möts av en enorm trädgård, kanske helt utan ”golv”, ”väggar” och ”tak”?

Läs mer »

29 maj kl 12.00

Webbinar: Trädgårdshistoria – från 1900 till vår tid

1800-talets slut och 1900-talets början är en tid av samhällsomvandling och i dess spår följer även trädgårdens utveckling.

Läs mer »

28 maj kl 20-21

Chatt: Ritteknik - Akvarellfärger

Akvarell som illustrationsmetod diskuteras under veckans chatt. Vi går igenom olika tekniker och materiel som akvarellkoppar, papperskvalitet, penslar och annat, samt tips och tricks för hur vi kan låta trädgårdsritningarna bli så vackra och uttrycksfulla som möjligt.

Läs mer »

22 maj kl 12.00

Webbinar: Trädgårdshistoria – från den engelska landskapsträdgården till 1800-talets slut

Efter barocken slår historiens pendel tillbaka till en frihetslängtande trädgård över till synes oändliga markområden, en lek med naturen som endast kan bli fulländad genom människans hand och det gröna vidsträckta.

Läs mer »

21 maj kl 20-21

Chatt: Trädgårdsdesign - Klimatträdgården

Trädgårdsplanering i ett föränderligt klimat kan bli ett allt vanligare scenario för framtiden. Hur skyddar vi trädgårdarna för långvarig torka eller ihärdiga skyfall?

Läs mer »

15 maj kl 12.00

Webbinar: Trädgårdshistoria – från renässans till barock

Renässansens trädgårdar återupptäckte det antika arvet och byggde vidare på det till vackra formträdgårdar och senare till sprudlande vattenträdgårdar. Trädgården utvecklas sedan till barockens allt formstarkare plats med stränga linjedragningar.

Läs mer »

14 maj kl 20-21

Chatt: Aktuellt/Deltagarna väljer - Att illustrera växters unika karaktärer

Att på ett enkelt men snyggt sätt kunna illustrera bambuns blad eller solhattens typiska blomform kan verkligen göra hela skillnaden för känslan av kvalitet när du presenterar dina ritningar för kunden. Vi diskuterar hur växternas karaktär bäst kan förmedlas i trädgårdsritningar.

Läs mer »

8 maj kl 12.00

Webbinar: Trädgårdshistoria – från antiken till medeltidens slut

Maj TEMA Trädgårdshistoria med Elisabeth Svalin Gunnarsson. Här möter vi de första civilisationerna och deras paradisiska trädgårdar. Österlandets mytomspunna trädgårdar i stort och smått – från Babylons hängande trädgårdar till den fyrdelade planen och tulpanernas prakt.

Läs mer »

7 maj kl 20-21

Chatt: Entreprenör - Portfolio som säljverktyg

Att skapa en portfolio med exempel på utförda arbeten, vackra ritningar och skisser brukar vara en framgångsrik metod för att hitta nya uppdrag. Vi tittar på både digitala och handritade portfolios och diskuterar olika upplägg, innehåll och utformning.

Läs mer »

24 april kl 12.00

Webbinar: Att odla frukt

Frukt är tacksamt att odla. Många fruktträd har en vacker blomning och ger till hösten stiliga och goda frukter. Dessutom ger de mat till bin och humlor samtidigt som trädgården får lite vandrande skugga.

Läs mer »

23 april kl 20-21

Chatt: Växtkännedom - Nävor

Nävor, denna populära grupp perenner för marktäckande, blommande, tåliga och långlivade planteringar. Under chattens gång diskuteras användbara arter, sorter, dess växtplatser och något om lämpliga samplanteringsväxter.

Läs mer »

10 april kl 12.00

Webbinar: Att odla bär

Att odla bär är både lätt, gott och nyttigt. Vi får tips på nya och odlingsvärda sorter av välkända bärbuskar samt någon enstaka mer udda art.

Läs mer »

9 april kl 20-21

Chatt: Ritteknik - Tusch ”markers” som illustrationsmetod

En populär och uttrycksfull metod för att illustrera trädgårdsritningar är att använda spritbaserade tuschpennor, så kallade ”markers”. Under veckans chatt pratar vi om materiel i form av pennor och papperstyper samt tekniker av olika slag för att skapa tydliga och inspirerande trädgårdsritningar.

Läs mer »

3 april kl 12.00

Webbinar: Ingen trädgård utan träd – stor som liten, del 2

Ett webbinar om träd för villaträdgården, i olika skepnader från små lågstammiga träd till lite större miljöskapare. Del 2.

Läs mer »

2 april kl 20-21

Chatt: Trädgårdsdesign - Barockträdgård för den lilla täppan

Det har blivit dags att planera en uttrycksfull trädgård för en fiktiv kund som gillar den storslagna barocken, men som bara har en mindre trädgårdstäppa framför sitt radhus. Vi möts på chatten för att diskutera grundform, växtval och materialval, samt smarta designknep för att skapa illusioner av längre siktlinjer, axlar och utsikter.

Läs mer »

27 mars kl 12.00

Webbinar: Ingen trädgård utan träd – stor som liten, del 1

Ett webbinar om träd för villaträdgården, i olika skepnader från små lågstammiga träd till lite större miljöskapare.

Läs mer »

26 mars kl 20-21

Chatt: Aktuellt/Deltagarna väljer - Prydnadsgräs

Prydnadsgräs av alla de slag har slagit stort de senaste åren. Veckans chatt behandlar allt om dessa gräs! Från planering och design till växtplats, ståndort och löpande skötsel.

Läs mer »

20 mars kl 12.00

Webbinar: Arts & Crafts trädgårdar

Inom Arts & Crafts-rörelsen skapades inte bara fantastiska hus och inredningar, utan även trädgårdar med en särskild lyskraft som fortfarande är i fokus – och som just nu ökar i popularitet för var dag. Men vad är det som är så speciellt med dessa trädgårdar? Vi lyssnar på Elisabeth Svalin Gunnarsson som berättar mer.

Läs mer »

19 mars kl 20-21

Chatt: Entreprenör - Företagande och administration

Hur gör vi för att få styr på det administrativa, vid sidan om ett kreativt arbete inom trädgårdsdesign? Under chattens gång diskuteras tips och tricks för att på bästa vis sköta bokföring, fakturering, myndighetskontakt och annat administrativt som hör till företagandet.

Läs mer »

13 mars kl 12.00

Webbinar: Trädgårdsdesign

Detta webbinar handlar om hur man som trädgårdsarkitekt kan arbeta med trädgårdsdesign och rumsindelning i trädgården, men tar också upp hur man kan tänka vid bemötandet av kunder i deras trädgårdar.

Läs mer »

12 mars kl 20-21

Chatt: Växtkännedom - Vattenväxter för den lilla trädgården

Det har blivit dags för att diskutera vatten i trädgårdens kopplat till lämpligt växtmaterial som tycker om att ha det blött om fötterna. Chatten behandlar vattenväxter i arter och sorter, särskilt användbara för den lilla trädgården.

Läs mer »

6 mars kl 12.00

Webbinar: Sorbus

I detta webbinar ska vi fördjupa oss i Sorbus-släktets mångfald med en övergripande genomgång av de olika arternas kapacitet för olika typer av växtmiljöer samt en fördjupning kring några utvalda arter och sorter och dess användning. ​

Läs mer »

5 mars kl 20-21

Chatt: Ritteknik - Färgpennor och akvarellpennor

Veckans chatt handlar om att illustrera med färgpennor och akvarellpennor. Vi behandlar rittekniska metoder och olika sätt att framhäva växtlighet och andra material i stort som smått.

Läs mer »

27 februari kl 12.00

Webbinar: Växtkvalitéer

I det här webbinaret ger Lena Truelsen oss en genomgång om hur växtkvalitéer anges på ett tydligt och någorlunda enhetligt sätt enligt LRF:s kvalitetsregler för plantskoleväxter.

Läs mer »

26 februari kl 20-21

Chatt: Trädgårdsdesign - Kryddträdgården

Denna chatt handlar om hur vi kan planera och etablera en kryddträdgård. Vi diskuterar design, form och uppbyggnad, lämpligt läge, jordtyp och växtval och lite om löpande skötselkrav. Vi tittar på inspirationsbilder och diskuterar tips och eventuella fallgropar för kryddträdgårdens utformning.

Läs mer »

13 februari kl 12.00

Webbinar: Rehab-trädgård

Genom åren har Ann-Sophie undervisat i trädgård i vården och försökt inspirera kring det positiva för vår hälsa och livskvalité att vistas i natur och trädgård. Alnarpsmetoden och andra rehabträdgårdar har varit inspirationskällor och kunskapsbank till hur natur- och trädgårdsmiljöer kan användas som läkande kraft.

Läs mer »

12 februari kl 20-21

Chatt: Aktuellt/Deltagarna väljer - Stadsträdgårdar

Stadsodling, att odla både ätbart och estetiskt i tätort, i små fickträdgårdar och på tak och terrasser, är större än någonsin. Veckans chatt handlar om goda exempel och arbetssätt, både i Sverige och världen över.

Läs mer »

6 februari kl 12.00

Webbinar: En trädgård i vitt och lite silver, del 2

Det är inte bara vackra blommor som lyser upp en trädgård utan även dekorativa blad. Del 2 handlar om perenner. Allt från marktäckare till ståtliga solitärer.

Läs mer »

6 februari kl 20-21

Chatt: Entreprenör - Leverantörer

Vilka leverantörer är bra att känna till för att beställa trädgårdens olika material, från växter av olika slag till hårda material och konstruktioner? Veckans chatt handlar om erfarenheter av olika leverantörer och hur man etablerar kontakter, nätverk och bra kvalitet till goda priser.

Läs mer »

30 januari kl 12.00

Webbinar: En trädgård i vitt och lite silver, del 1

Det är inte bara vackra blommor som lyser upp en trädgård utan även dekorativa blad. Del 1 handlar om rosor, buskar och träd.

Läs mer »

29 januari kl 20-21

Chatt: Växtkännedom - Vårträdgårdens växter

En stark årstidskoppling i trädgården är av största vikt för att skapa en trivsam trädgård där det finns något att njuta av under alla årstider. Höstfärger och vinterfägring är ofta diskuterat, men hur gör vi för att skapa mysig frodighet eller blom under vårvinter och tidig vår, där det mesta är kalt?

Läs mer »

23 januari kl 12.00

Öppet Webbinar: Odla i växthus, nyheter och klassiker

Tidig vår i växthuset. Ett öppet webbinar om hur man sår och förodlar grönsaks- och blomplantor för vidareodling i växthus och utplantering i grönsaksland och rabatter.

Läs mer »

22 januari kl 20-21

Chatt: Ritteknik - Trädgårdens grundform i frimärksskisser

I början av designprocessen kan det vara användbart att snabbt få fram en stark grundform för trädgården genom att skissa ett antal mini-bilder av trädgårdens form och uttryck, så kallade frimärksskisser. Veckans chatt handlar om hur man gör dessa skisser. Metod, materiel och tankesätt diskuteras.

Läs mer »

16 januari kl 12.00

Webbinar: Italienska och engelska trädgårdar

Italiens hetta och torra miljö kan ställas mot Englands grönska och fukt men trots det har de mycket gemensamt, inte minst genom det romerska arvet vars trådar man kan följa ända fram i vår tid. Följ med på en inspirerande resa genom tid och rum, bland växter och människor.

Läs mer »

15 januari kl 20-21

Chatt: Trädgårdsdesign - Sten i trädgården

Berg i dagen, marksten och plattor, singelytor, stora stenbumlingar, hårdgjorda trädgårdsgångar. Sten i trädgården av alla de slag är veckans ämne på chatten och vi kommer främst att fokusera på olika stilar och koppla dem till respektive material, med trädgårdens estetik och uttryck i fokus.

Läs mer »

18 december kl 20-21

Chatt: Entreprenör - Vinterföretagets marknadsföring

Vad kan göras för att minska säsongs-betoningen och säkerställa inkomsten året runt? Och om en liten paus uppstår under de mörkaste månaderna, vad är den smartast marknadsföringen att då fokusera på?

Läs mer »

12 december kl 12.00

Webbinar: Klätterväxter

Klätterväxter har många funktioner att fylla. De kan blomma, dofta och pryda men också skapa rumsindelning, avskildhet och frodighet.

Läs mer »

11 december kl 20-21

Chatt: Växtkännedom - Ovanligt vintergrönt

Vintergröna växter är så mycket mer än tuja och idegran! Ett oväntat exotiskt växtval med gröna vinterblad kommer denna chatt att fokusera på.

Läs mer »

5 december kl 12.00

Webbinar: Gestaltning med träd för den privata trädgården

I denna föreläsning ska vi fokusera på träden för den något mindre trädgården med förslag på de smala, de runda, de rikblommande, de toleranta och de krävande träden.

Läs mer »

4 december kl 20-21

Chatt: Ritteknik - Idéskiss och kollage

I ett designförslags första skede kan det vara bra att starta processen med några enkla skisser och att sätta ihop ett kollage med inspirationsbilder som sammanfattar den röda tråden i förslaget. Vi går igenom både digitala och analoga tekniker.

Läs mer »

28 november kl 12.00

Webbinar: Kinesisk trädgård

Den kinesiska trädgården har kallats ett tyst poem. Det viktiga är inte alltid vad man ser utan vad man inte ser. Här ska man vandra som i en målning där den målade rullen utvecklas framför en och genast rullar ihop sig efteråt så att man ständigt är i ett rum, i nuet.

Läs mer »

27 november kl 20-21

Chatt: Trädgårdsdesign - En maltesisk takterass

En trädgårdskund bor under vinterhalvåret på Malta och har där turen att äga en takterrass tillhörande lägenheten i Valetta. Takterrassen är stor och generös men badar i sol hela dagen och kunden behöver din hjälp att välja tåliga medelhavsväxter för läget!

Läs mer »

21 november kl 12.00

Webbinar: Japansk trädgård

Föredraget kommer att innefatta en kortare historik som underlag för att bättre förstå de sociala, religiösa och kulturella influenserna som påverkat uppkomsten av de fem stora japanska trädgårdsstilarna.

Läs mer »

20 november kl 20-21

Chatt: Aktuellt/Deltagarna väljer - Nivåskillnader i trädgården

Hur hanterar vi en trädgård med stora nivåskillnader? Veckans chatt handlar om kreativa och funktionella lösningar där det finns slänter, berg i dagen och andra ojämnheter.

Läs mer »

14 november kl 12.00

Webbinar: Städsegrönt i trädgården året om

Under en stor del av året är våra trädgårdar och utemiljöer fattiga på grönt. Kompletterar vi med städsegröna växter, både bladväxter och barrväxter så får vi en riktigt spännande trädgård under hela året i både färg och form.

Läs mer »

13 november kl 20-21

Chatt: Entreprenör - Att arbeta kreativt - möjligheter och utmaningar

Vi träffas på chatten för att diskutera vilka möjligheter och utmaningar som går hand i hand med det kreativa gröna företagandet och vad vi kan göra för att skapa en så bra arbetsmiljö för oss själva som möjligt.

Läs mer »

7 november kl 12.00

Öppet Webbinar: Rosor

Rosor är en stor grupp av växter som kan användas på många olika sätt. Det finns klätterrosor, rabattrosor samt de som fungerar som marktäckare och buskar.

Läs mer »

6 november kl 20-21

Chatt: Växtkännedom - Novemberträdgården - höstfärger och vintersiluetter

En trädgård blir både vackrare och mer intressant med fokus på höstfärger och vintersiluetter, som vi så väl behöver när novembermörkret faller. Veckans chatt handlar om de växter som ger oss det där lilla extra under den mörka årstiden.

Läs mer »

23 oktober kl 20-21

Chatt: Ritteknik - Elevation och sektion

Veckans chatt som handlar om ritteknik ägnar vi åt elevation- och sektionsritningar, de kompletterande vyer som visar hur en trädgård eller plantering ser ut från sidan.

Läs mer »

17 oktober

Webbinar: Staden som ståndort och dess växtmaterial

I två webbinar kommer vi få en introduktion i staden som ståndort med exempel på vad staden representerar i växtmiljöer med dess unika klimat och odlingsförhållanden.

Läs mer »

16 oktober kl 20-21

Chatt: Trädgårdsdesign - Innergårdar

I denna chatt pratar vi om vad som kan vara bra att tänka på vid planering av innergårdar, såväl inglasade som öppna, eller ytor tätt omgivna av byggnader.

Läs mer »

10 oktober kl 12.00

Webbinar: Perenner för lägen vid vatten

Att förstå och kunna jobba ståndortsmässigt med perenner är nödvändigt om vi vill arbeta med naturen och inte mot den! Veckans webbinar fokuserar på perenner lämpliga vid vatten. Läs mer »

9 oktober kl 20-21

Chatt: Aktuellt/Deltagarna väljer - Lökar och knölar

Hösten är planteringstiden för lökar, för att sedan få ett fantastiskt flor under våren. Hur kan vi som trädgårdsarkitekter tänka runt planeringen av lökar och knölar i större planteringar?

Läs mer »

3 oktober kl 12.00

Webbinar: Perenner för skuggiga lägen

Att förstå och kunna jobba ståndortsmässigt med perenner är nödvändigt om vi vill arbeta med naturen och inte mot den! Veckans webbinar fokuserar på perenner för skuggiga lägen.

Läs mer »

2 oktober kl 20-21

Chatt: Entreprenör - (Personligt) varumärke

Oavsett om man tänker sig driva eget företag eller jobba för någon annan så är kan verksamhetens varumärke eller det personliga varumärket anses viktigt för att nå fram i dagens marknadsförings-brus. Under veckans chatt diskuterar vi goda exempel och relevansen av varumärke inom den gröna näringen.

Läs mer »

26 september kl 12.00

Webbinar: Perenner för soliga lägen

Att förstå och kunna jobba ståndortsmässigt med perenner är nödvändigt om vi vill arbeta med naturen och inte mot den! Veckans webbinar fokuserar på perenner för soliga lägen.

Läs mer »

25 september kl 20-21

Chatt: Växtkännedom - Trädgårdens tak

I chatten om trädgårdens tak går vi igenom vilka växter som lämpar sig extra väl som ”tak” i trädgårdsrummet, som breda trädkronor och klätterväxter som skapar täckande grönt på pergolor och andra byggnationer.

Läs mer »

19 september kl 12.00

Webbinar: Japansk trädgård

Föredraget kommer att innefatta en kortare historik som underlag för att bättre förstå de sociala, religiösa och kulturella influenserna som påverkat uppkomsten av de fem stora japanska trädgårdsstilarna samt en genomgång av dem alla.

Läs mer »

18 september kl 20-21

Chatt: Ritteknik - Svartvita illustrativa ritningar

Under denna chatt går vi igenom de svartvita ritningstyperna och hur vi kan illustrera dessa på ett tilltalande, spännande och unikt sätt med hjälp av varierande linjetjocklek, raster, skuggning och andra illustrationsmetoder.

Läs mer »

12 september kl 12.00

Webbinar: Skogsträdgård

Som en fördjupning efter webbinaret om Naturträdgården erbjuds denna föreläsning som behandlar Skogsträdgården som stil.

Läs mer »

11 september kl 20-21

Chatt: Trädgårdsdesign - En trädgård utan grönt

Den färg som nog är mest förekommande och minst ifrågasatt inom trädgård är grönt. Häng med på veckans chatt för att diskutera växtval och materialval som kan skapa en spännande och stämningsfull trädgård som går i rött, brunt, purpur, gult, lime, silver eller varför inte svart.

Läs mer »

7 september kl 12.00

Öppet Webbinar: Naturträdgård

Matilda Hallgren är biolog och trädgårdsingenjör med inriktning design. Hon har undervisat på Trädgårdsakademin sedan 2007 och har även jobbat med designuppdrag för både privat- och företagskunder samt med plantskolearbete, skötsel och annat praktiskt inom den gröna näringen.

Läs mer »

6 september kl 12.00

Öppet Webbinar: Markmaterial

Föreläsare Elisabeth Öhrn Lindman är lärare på Trädgårdsakademin och diplomerad trädgårdsarkitekt. Hon driver företaget Lustgård Trädgårdsdesign. Elisabeth är känd för unika formstarka, funktionella och estetiska designlösningar och är anlitad både i Sverige och internationellt.

Läs mer »

5 september kl 12.00

Öppet Webbinar: Bjud in fåglar, smådjur och insekter till trädgården

Inger Palmstierna är etablerad och erfaren trädgårdsförfattare, journalist, översättare, föreläsare och fotograf och sedan 1988 driver hon det egna företaget Alsike OdlingsKonsult AB. Hon har arbetat med trädgård sen hon var 12 år och är trädgårdsmästare, utbildad odlingshortonom vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Alnarp.

Läs mer »

4 september kl 12.00

Öppet Webbinar: Höns i trädgården

Anette Sievers har själv höns i sin trädgård och kom nyligen ut med boken ”Börja med höns i trädgården” (Roos & Tegnér). Hon kommer att berätta om hur hon med trädgårdsintresset som grund själv började och vad man ska tänka på när man skaffar sin första flock. Anette Sievers är journalist med trädgård som specialområde och redaktör på magasinet Hus & Hem.

Läs mer »

4 september kl 20-21

Chatt: Terminsstart

Äntligen dags att börja chatta igen! Varmt välkommen till Trädgårdsakademins Webbcafé den 4 september kl 20-21 då vi begynner höstens chattar med en inledande öppen frågestund kombinerat med brainstorming runt temat Aktuellt/Deltagarna väljer.

Läs mer »

3 september kl 12.00

Öppet Webbinar: Biodling

Vi får lyssna till Karina Karlsson som är rådgivare i biodlingsfrågor på Biodlarna. Hon bor på en gård utanför Bro i Stockholms län där hon dels har sin biodling som omfattar ett 30-tal bisamhällen och även odlar grönsaker till husbehov med viss försäljning.

Läs mer »

23 maj kl 12.00

Webbinar: Exotiska växter för uterum och uteplatser

Läs mer »

22 maj kl 20-21

Chatt: Växtkännedom - Frukt och bär

Läs mer »

16 maj kl 12.00

Webbinar: Ståndort

Läs mer »

15 maj kl 20-21

Chatt: Ritteknik - Akvarell

Läs mer »

9 maj kl 12.00

Webbinar: Favoritperenner del 2

Läs mer »

8 maj kl 20-21

Chatt: Rumslighet - trädgårdens väggar

Läs mer »

2 maj kl 12.00

Öppet Webbinar: Kompost

Läs mer »

25 april kl 12.00

Webbinar: Den engelska trädgården

Läs mer »

24 april kl 20-21

Chatt: Barnvänlig trädgård utöver det vanliga

Läs mer »

18 april kl 12.00

Webbinar: Favoritperenner

Läs mer »

17 april kl 20-21

Chatt: Portfoliometoden som säljverktyg

Läs mer »

11 april kl 12.00

Webbinar: Att uppdatera en 70-tals trädgård - hur gör man?

Läs mer »

10 april kl 20-21

Chatt: Inspirerande växtkomposition

Läs mer »

21 mars kl 10.00

Webbinar: Allmogeträdgården

Läs mer »

20 mars kl 20-21

Uppföljande chatt från webbinar - axonometri

Läs mer »

14 mars kl 12.00

Workshop ritteknik: Axonometri

Läs mer »

13 mars kl 20-21

Uppföljande chatt från webbinar - röda tråden

Läs mer »

7 mars kl 12.00

Workshop ritteknik: Röda tråden

Läs mer »

6 mars kl 20-21

Chatt: Saker att göra i trädgården under mars månad

Läs mer »

28 februari kl 12.00

Öppet webbinar: Vattendesign och kreativa vattenmiljöer

Läs mer »

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Fields marked with an * are required

Kontakta oss

Trädgårdsakademin AB
Fibulavägen 12
262 74 Ängelholm

info@trga.se
Tel 060 789 07 77

Om Trädgårdsakademin

Trädgårdsakademin AB är ett auktoriserat utbildningsföretag enligt Almega Utbildningsföretagen. Trädgårdsakademin AB är certifierad utbildningsanordnare enligt TCYK, Trädgårdsnäringens Centrala Yrkeskommitté.