Webbinar & chatt

Webbinar och chatt sker varje vecka med undantag för lov och helgdagar. Sommaruppehåll mellan den 1 juni–31 augusti.

Vi hälsar dig varmt välkommen till oss och väl mött via webben!

27 november kl 20-21

Chatt: Trädgårdsdesign - En maltesisk takterass

En trädgårdskund bor under vinterhalvåret på Malta och har där turen att äga en takterrass tillhörande lägenheten i Valetta. Takterrassen är stor och generös men badar i sol hela dagen och kunden behöver din hjälp att välja tåliga medelhavsväxter för läget!

Läs mer »

28 november kl 12.00

Webbinar: Kinesisk trädgård

Den kinesiska trädgården har kallats ett tyst poem. Det viktiga är inte alltid vad man ser utan vad man inte ser. Här ska man vandra som i en målning där den målade rullen utvecklas framför en och genast rullar ihop sig efteråt så att man ständigt är i ett rum, i nuet.

Läs mer »

4 december kl 20-21

Chatt: Ritteknik - Idéskiss och kollage

I ett designförslags första skede kan det vara bra att starta processen med några enkla skisser och att sätta ihop ett kollage med inspirationsbilder som sammanfattar den röda tråden i förslaget. Vi går igenom både digitala och analoga tekniker.

Läs mer »

5 december kl 12.00

Webbinar: Träd ur formperspektiv

Innehåll uppdateras inom kort.

Läs mer »

11 december kl 20-21

Chatt: Växtkännedom - Ovanligt vintergrönt

Vintergröna växter är så mycket mer än tuja och idegran! Ett oväntat exotiskt växtval med gröna vinterblad kommer denna chatt att fokusera på.

Läs mer »

12 december kl 12.00

Webbinar: Klätterväxter

Klätterväxter har många funktioner att fylla. De kan blomma, dofta och pryda men också skapa rumsindelning, avskildhet och frodighet.

Läs mer »

18 december kl 20-21

Chatt: Entreprenör - Vinterföretagets marknadsföring

Vad kan göras för att minska säsongs-betoningen och säkerställa inkomsten året runt? Och om en liten paus uppstår under de mörkaste månaderna, vad är den smartast marknadsföringen att då fokusera på?

Läs mer »

Genomförda webbinar & chattar

21 november kl 12.00

Webbinar: Japansk trädgård

Föredraget kommer att innefatta en kortare historik som underlag för att bättre förstå de sociala, religiösa och kulturella influenserna som påverkat uppkomsten av de fem stora japanska trädgårdsstilarna.

Läs mer »

20 november kl 20-21

Chatt: Aktuellt/Deltagarna väljer - Nivåskillnader i trädgården

Hur hanterar vi en trädgård med stora nivåskillnader? Veckans chatt handlar om kreativa och funktionella lösningar där det finns slänter, berg i dagen och andra ojämnheter.

Läs mer »

14 november kl 12.00

Webbinar: Städsegrönt i trädgården året om

Under en stor del av året är våra trädgårdar och utemiljöer fattiga på grönt. Kompletterar vi med städsegröna växter, både bladväxter och barrväxter så får vi en riktigt spännande trädgård under hela året i både färg och form.

Läs mer »

13 november kl 20-21

Chatt: Entreprenör - Att arbeta kreativt - möjligheter och utmaningar

Vi träffas på chatten för att diskutera vilka möjligheter och utmaningar som går hand i hand med det kreativa gröna företagandet och vad vi kan göra för att skapa en så bra arbetsmiljö för oss själva som möjligt.

Läs mer »

7 november kl 12.00

Öppet Webbinar: Rosor

Rosor är en stor grupp av växter som kan användas på många olika sätt. Det finns klätterrosor, rabattrosor samt de som fungerar som marktäckare och buskar.

Läs mer »

6 november kl 20-21

Chatt: Växtkännedom - Novemberträdgården - höstfärger och vintersiluetter

En trädgård blir både vackrare och mer intressant med fokus på höstfärger och vintersiluetter, som vi så väl behöver när novembermörkret faller. Veckans chatt handlar om de växter som ger oss det där lilla extra under den mörka årstiden.

Läs mer »

23 oktober kl 20-21

Chatt: Ritteknik - Elevation och sektion

Veckans chatt som handlar om ritteknik ägnar vi åt elevation- och sektionsritningar, de kompletterande vyer som visar hur en trädgård eller plantering ser ut från sidan.

Läs mer »

17 oktober

Webbinar: Staden som ståndort och dess växtmaterial

I två webbinar kommer vi få en introduktion i staden som ståndort med exempel på vad staden representerar i växtmiljöer med dess unika klimat och odlingsförhållanden.

Läs mer »

16 oktober kl 20-21

Chatt: Trädgårdsdesign - Innergårdar

I denna chatt pratar vi om vad som kan vara bra att tänka på vid planering av innergårdar, såväl inglasade som öppna, eller ytor tätt omgivna av byggnader.

Läs mer »

10 oktober kl 12.00

Webbinar: Perenner för lägen vid vatten

Att förstå och kunna jobba ståndortsmässigt med perenner är nödvändigt om vi vill arbeta med naturen och inte mot den! Veckans webbinar fokuserar på perenner lämpliga vid vatten. Läs mer »

9 oktober kl 20-21

Chatt: Aktuellt/Deltagarna väljer - Lökar och knölar

Hösten är planteringstiden för lökar, för att sedan få ett fantastiskt flor under våren. Hur kan vi som trädgårdsarkitekter tänka runt planeringen av lökar och knölar i större planteringar?

Läs mer »

3 oktober kl 12.00

Webbinar: Perenner för skuggiga lägen

Att förstå och kunna jobba ståndortsmässigt med perenner är nödvändigt om vi vill arbeta med naturen och inte mot den! Veckans webbinar fokuserar på perenner för skuggiga lägen.

Läs mer »

2 oktober kl 20-21

Chatt: Entreprenör - (Personligt) varumärke

Oavsett om man tänker sig driva eget företag eller jobba för någon annan så är kan verksamhetens varumärke eller det personliga varumärket anses viktigt för att nå fram i dagens marknadsförings-brus. Under veckans chatt diskuterar vi goda exempel och relevansen av varumärke inom den gröna näringen.

Läs mer »

26 september kl 12.00

Webbinar: Perenner för soliga lägen

Att förstå och kunna jobba ståndortsmässigt med perenner är nödvändigt om vi vill arbeta med naturen och inte mot den! Veckans webbinar fokuserar på perenner för soliga lägen.

Läs mer »

25 september kl 20-21

Chatt: Växtkännedom - Trädgårdens tak

I chatten om trädgårdens tak går vi igenom vilka växter som lämpar sig extra väl som ”tak” i trädgårdsrummet, som breda trädkronor och klätterväxter som skapar täckande grönt på pergolor och andra byggnationer.

Läs mer »

19 september kl 12.00

Webbinar: Japansk trädgård

Föredraget kommer att innefatta en kortare historik som underlag för att bättre förstå de sociala, religiösa och kulturella influenserna som påverkat uppkomsten av de fem stora japanska trädgårdsstilarna samt en genomgång av dem alla.

Läs mer »

18 september kl 20-21

Chatt: Ritteknik - Svartvita illustrativa ritningar

Under denna chatt går vi igenom de svartvita ritningstyperna och hur vi kan illustrera dessa på ett tilltalande, spännande och unikt sätt med hjälp av varierande linjetjocklek, raster, skuggning och andra illustrationsmetoder.

Läs mer »

12 september kl 12.00

Webbinar: Skogsträdgård

Som en fördjupning efter webbinaret om Naturträdgården erbjuds denna föreläsning som behandlar Skogsträdgården som stil.

Läs mer »

11 september kl 20-21

Chatt: Trädgårdsdesign - En trädgård utan grönt

Den färg som nog är mest förekommande och minst ifrågasatt inom trädgård är grönt. Häng med på veckans chatt för att diskutera växtval och materialval som kan skapa en spännande och stämningsfull trädgård som går i rött, brunt, purpur, gult, lime, silver eller varför inte svart.

Läs mer »

7 september kl 12.00

Öppet Webbinar: Naturträdgård

Matilda Hallgren är biolog och trädgårdsingenjör med inriktning design. Hon har undervisat på Trädgårdsakademin sedan 2007 och har även jobbat med designuppdrag för både privat- och företagskunder samt med plantskolearbete, skötsel och annat praktiskt inom den gröna näringen.

Läs mer »

6 september kl 12.00

Öppet Webbinar: Markmaterial

Föreläsare Elisabeth Öhrn Lindman är lärare på Trädgårdsakademin och diplomerad trädgårdsarkitekt. Hon driver företaget Lustgård Trädgårdsdesign. Elisabeth är känd för unika formstarka, funktionella och estetiska designlösningar och är anlitad både i Sverige och internationellt.

Läs mer »

5 september kl 12.00

Öppet Webbinar: Bjud in fåglar, smådjur och insekter till trädgården

Inger Palmstierna är etablerad och erfaren trädgårdsförfattare, journalist, översättare, föreläsare och fotograf och sedan 1988 driver hon det egna företaget Alsike OdlingsKonsult AB. Hon har arbetat med trädgård sen hon var 12 år och är trädgårdsmästare, utbildad odlingshortonom vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Alnarp.

Läs mer »

4 september kl 12.00

Öppet Webbinar: Höns i trädgården

Anette Sievers har själv höns i sin trädgård och kom nyligen ut med boken ”Börja med höns i trädgården” (Roos & Tegnér). Hon kommer att berätta om hur hon med trädgårdsintresset som grund själv började och vad man ska tänka på när man skaffar sin första flock. Anette Sievers är journalist med trädgård som specialområde och redaktör på magasinet Hus & Hem.

Läs mer »

4 september kl 20-21

Chatt: Terminsstart

Äntligen dags att börja chatta igen! Varmt välkommen till Trädgårdsakademins Webbcafé den 4 september kl 20-21 då vi begynner höstens chattar med en inledande öppen frågestund kombinerat med brainstorming runt temat Aktuellt/Deltagarna väljer.

Läs mer »

3 september kl 12.00

Öppet Webbinar: Biodling

Vi får lyssna till Karina Karlsson som är rådgivare i biodlingsfrågor på Biodlarna. Hon bor på en gård utanför Bro i Stockholms län där hon dels har sin biodling som omfattar ett 30-tal bisamhällen och även odlar grönsaker till husbehov med viss försäljning.

Läs mer »

23 maj kl 12.00

Webbinar: Exotiska växter för uterum och uteplatser

Läs mer »

22 maj kl 20-21

Chatt: Växtkännedom - Frukt och bär

Läs mer »

16 maj kl 12.00

Webbinar: Ståndort

Läs mer »

15 maj kl 20-21

Chatt: Ritteknik - Akvarell

Läs mer »

9 maj kl 12.00

Webbinar: Favoritperenner del 2

Läs mer »

8 maj kl 20-21

Chatt: Rumslighet - trädgårdens väggar

Läs mer »

2 maj kl 12.00

Öppet Webbinar: Kompost

Läs mer »

25 april kl 12.00

Webbinar: Den engelska trädgården

Läs mer »

24 april kl 20-21

Chatt: Barnvänlig trädgård utöver det vanliga

Läs mer »

18 april kl 12.00

Webbinar: Favoritperenner

Läs mer »

17 april kl 20-21

Chatt: Portfoliometoden som säljverktyg

Läs mer »

11 april kl 12.00

Webbinar: Att uppdatera en 70-tals trädgård - hur gör man?

Läs mer »

10 april kl 20-21

Chatt: Inspirerande växtkomposition

Läs mer »

21 mars kl 10.00

Webbinar: Allmogeträdgården

Läs mer »

20 mars kl 20-21

Uppföljande chatt från webbinar - axonometri

Läs mer »

14 mars kl 12.00

Workshop ritteknik: Axonometri

Läs mer »

13 mars kl 20-21

Uppföljande chatt från webbinar - röda tråden

Läs mer »

7 mars kl 12.00

Workshop ritteknik: Röda tråden

Läs mer »

6 mars kl 20-21

Chatt: Saker att göra i trädgården under mars månad

Läs mer »

28 februari kl 12.00

Öppet webbinar: Vattendesign och kreativa vattenmiljöer

Läs mer »

27 februari kl 20-21

Chatt: Trädgårdsarkitektens vardag - ett projekt från ax till limpa

Läs mer »

7 februari kl 12.00

Öppet Webbinar: Pool i villaträdgården

Läs mer »

6 februari kl 20-21

Chatt: Växters livslängd och växtdynamik

Läs mer »

31 januari kl 12.00

Webbinar: Tidig vårblomning

Läs mer »

30 januari kl 20-21

Chatt: Papperskvalitet

Läs mer »

24 januari kl 12.00

Öppet Webbinar: Hur man anlägger och sköter en äng

Läs mer »

23 januari kl 20-21

Chatt: Planering av en skogstomt i zon 3

Läs mer »

17 januari klockan 12.00

Webbinar: Att lyckas som trädgårdsarkitekt

Läs mer »

16 januari kl 20-21

Chatt: Uppstart av trädgårdsåret - frösådd

Läs mer »

13 december klockan 12.00

Webbinar: En växtjägares berättelse

Läs mer »

12 december klockan 20-21

Chatt: Vintersnygga växter

Läs mer »

6 december klockan 12.00

Öppet Webbinar: Användbara barr

Läs mer »

5 december klockan 20-21

Chatt: Att illustrera växters unika karaktärer

Läs mer »

29 november klockan 12.00

Webbinar: Växttrender

Läs mer »

28 november klockan 20-21

Chatt: Ekodesign - att planera för hållbarhet

Läs mer »

22 november klockan 12.00

Webbinar: Nyttodjur i trädgården

Läs mer »

21 november klockan 20-21

Chatt: Planteringar som är vackra året runt

Läs mer »

15 november klockan 12.00

Chatt: Ett vinteraktivt företagande

Läs mer »

8 november klockan 12.00

Webbinar: Mitt arbete som trädgårdsdesigner

Läs mer »

7 november klockan 20-21

Chatt: Klassiska buskar som förtjänar ett uppsving

Läs mer »

24 oktober klockan 20-21

Chatt: Hårdgjorda ytor på illustrationsplan och markplaneringsplan

Läs mer »

18 oktober klockan 12.00

Webbinar: Framtidens buskar

Läs mer »

17 oktober klockan 20-21

Chatt: Gångar och stigar

Läs mer »

11 oktober klockan 12.00

Webbinar: Odlingskunskap för miljömedvetna val

Läs mer »

10 oktober klockan 20-21

Chatt: Att designa takträdgårdar, terrasser och större balkonger

Läs mer »

4 oktober klockan 12.00

Webbinar: Takodling, takbiotoper och grästak - möjligheter och mångfald på tak

Läs mer »

3 oktober klockan 20-21

Chatt: Att göra det man borde eller göra det man älskar?

Läs mer »

27 september klockan 12.00

Webbinar: Jord

Läs mer »

26 september klockan 20-21

Chatt: Om slänter och lämpligt växtval till en sluttande trädgård

Läs mer »

20 september klockan 12.00

Webbinar: Häckar

Läs mer »

19 september kl 20-21

Chatt: Utrustningen på ritbordet

Läs mer »

13 september klockan 12.00

Webbinar: Trädgårdshäckar – från ramverk till galenskap

Läs mer »

6 september klockan 12.00

Webbinar: Perennodlarens val

Läs mer »

1 september klockan 12.00

Öppet webbinar: Livet i trädgården

Läs mer »

31 augusti klockan 12.00

Öppet webbinar: Ekolök

Läs mer »

30 augusti klockan 12.00

Öppet webbinar: Bedöm jordmån efter ogräs

Läs mer »

29 augusti klockan 12.00

Öppet webbinar: Jord

Läs mer »

28 augusti klockan 12.00

Öppet webbinar: Biodiversitet i trädgården

Läs mer »

23 maj kl 20-21

Chatt: Växtkännedom med inriktning Woodland

Läs mer »

17 maj kl 12.00

Webbinar: Tidskriften Landskap – en källa till inspiration och kunskap

Läs mer »

16 maj kl 20-21

Chatt: Säsongens trädgårdsprojekt

Läs mer »

10 maj klockan 12.00

Webbinar: Glöm inte ditt varumärke!

Läs mer »

3 maj kl 12.00

Webbinar: Trädgårdsbranschens behov av utbildad personal samt möjlighet till jobb

Läs mer »

2 maj kl 20-21

Chatt: Kombinera stil och ståndort i ett designprojekt

Läs mer »

26 april kl 12.00

Öppet webbinar: Vårblommor i kruka

Läs mer »

25 april kl 20-21

Chatt: valfritt ämne

Läs mer »

19 april kl 12.00

Webbinar: Biodiversitet i trädgården

Läs mer »

18 april kl 20-21

Chatt: Trädgårdsarkitektens samarbete med leverantörer

Läs mer »

11 april kl 20-21

Chatt: växternas olika livslängd och dynamik

Läs mer »

Måndag 10 april kl 12-13

Virtuell workshop Trädgårdsdesign som affärsidé

Läs mer »

Måndag 3 april kl 12-13

Virtuell workshop Trädgårdsdesign som affärsidé

Läs mer »

Onsdag 29 mars klockan 12.00

Virtuell workshop ritteknik - axonometri

Läs mer »

Måndag 27 mars kl 12-13

Virtuell workshop Trädgårdsdesign som affärsidé

Läs mer »

Fredag 24 mars klockan 12.00

Webbinar: Coaching - din vision och dina personliga mål

Läs mer »

Onsdag 22 mars klockan 12.00

Virtuell workshop ritteknik – röda tråden

Läs mer »

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Fields marked with an * are required

Kontakta oss

Trädgårdsakademin AB
Fibulavägen 12
262 74 Ängelholm

info@trga.se
Tel 042 13 00 20

Om Trädgårdsakademin

Trädgårdsakademin AB är ett auktoriserat utbildningsföretag enligt Almega Utbildningsföretagen. Trädgårdsakademin AB är certifierad utbildningsanordnare enligt TCYK, Trädgårdsnäringens Centrala Yrkeskommitté.