Trädgårdsakademin firar 15 år

Från kursverksamhet till ett komplett utbildningsföretag på 15 år. Inte ens grundaren Anette Åkerström själv hade vågat tro att hennes företag skulle bli ledande inom digital trädgårdsutbildning.

2003 var Internet fortfarande i sin linda. Bara en fjärdedel av befolkningen var uppkopplad dagligen och utbudet av kursplattformar var inte särskilt utbyggt. Men Anette Åkerström kände på sig att det fanns ett behov av andra trädgårdsutbildningar än dem som universiteten och folkhögskolorna erbjöd och drog igång en distans- och webbaserad kursverksamhet som i första hand var inriktad på trädgårdsdesign för personer som ville ha verktyg för att formge sin egen trädgård – Trädgårdsakademin.

Läs artikel där Anette summerar de 15 åren »

I samband med att vi fyller 15 år kommer vi på denna sida att bjuda på lite smått och gott. Så häng med! Skrolla ner och delta i vår Instagramtävling så har du chansen att vinna en utbildning från oss.

 

Var med i vår Instagramtävling

Varsågod och kreera
Skapa den mest kreativa bilden på temat ”15” och ”trädgård”. Lägg upp bilden på Instagram med hashtaggen #trädgårdsakademin15. Du som medverkar i tävlingen har chansen att vinna ett presentkort på en utbildning hos Trädgårdsakademin. Du får tävla med hur många bidrag du vill, men tänk på att ditt konto måste vara publikt för att vi ska kunna se ditt bidrag. Och glöm inte gilla oss på Facebook och Instagram.

Tävlingsperiod
Tävlingsstart är den 25 november 2018 och sista dag för att dela är den 15 december 2018. Trädgårdsakademin förbehåller sig rätten att utan angivande av skäl eller meddelande härom avsluta tävlingen i förtid.

Vinnare och vinst
Totalt utses fem vinnare av en jury bestående av anställda på Trädgårdsakademin. Juryns beslut kan ej överklagas. Tävlingsvinsten är ett presentkort på någon av följande utbildningar från Trädgårdsakademin; Villaträdgårdens historia, Trädgårdsritning eller den nya kursen Trädgårdens hårdgjorda ytor. Vinsten kan ej bytas ut eller växlas in mot kontanter. Vinsten kan ej överlåtas eller kombineras med andra erbjudanden. Alla vinnare meddelas via Instagram. Se även fullständiga tävlingsreglerna »

Lycka till!

Varsågod! Vi bjuder på värdefulla hjälpmedel.

Bara att ladda ner.

Handledning i mätteknik

Hur stor är tomten? Vad finns i trädgården? Hur långt är det mellan hus, träd, rabatter och annat som ryms inom tomtgränsen? Hur stor yta upptar boningshus, uteplats, odlingar, gräsmatta och andra funktioner? Det här är frågor man får svar på genom att göra en inmätning av tomten.
Ladda ner pdf »

 

Checklista

Stil, karaktär, stämning och personlighet … Vilken stil vill ni ha i er trädgård? Vilken karaktär och stämning?
Ladda ner pdf »

 

Latinska ord

Öva dig på glosorna från A–V och lär dig artepitetens betydelse.
Ladda ner som pdf »

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Fields marked with an * are required

Kontakta oss

Trädgårdsakademin AB
Kullsgårdsvägen 20
312 34 Laholm
Sweden

info@trga.se
Tel 060 789 07 77

Om Trädgårdsakademin

Trädgårdsakademin AB är ett auktoriserat utbildningsföretag enligt Almega Utbildningsföretagen. Trädgårdsakademin AB är certifierad utbildningsanordnare enligt TCYK, Trädgårdsnäringens Centrala Yrkeskommitté.