Diplomerad trädgårdsarkitekt

Trädgårdsarkitekt

Hos Trädgårdsakademin kan du utbilda dig till diplomerad trädgårdsarkitekt för villaträdgården. Utbildningen motsvarar ett års heltidsstudier och omfattar kurser som går helt på distans samt kurser där det ingår workshops eller fältdagar. Eftersom utbildningen går på distans kan vi erbjuda fri studietakt och flexibel start. Du kan välja att anmäla dig till hela utbildningen på en gång eller att anmäla dig till en kurs eller flera kurser i taget. Eftersom utbildningen har fri studietakt kan du välja att läsa utbildningen på heltid, halvtid eller i din egen takt och du väljer mellan två olika studievägar – Trädgårdsdesign Primo eller Grundkurs i växtkännedom. Se studievägar »

Mål

Efter genomgången utbildning ska du kunna planera och formge bostadsträdgårdar som egen företagare eller som anställd inom trädgårdsnäringen. Utbildningen ger dig praktiska färdigheter i 

  • trädgårdsdesign och trädgårdsplanering.
  • att kunna välja rätt växt för rätt plats med utgångspunkt från trädgårdsägarens behov, önskemål och förväntningar.
  • att välja rätt växt för rätt plats med utgångspunkt från ståndort och växtdynamik.
  • ritteknik, ritningsläsning, utsättning och avvägning.
  • att kunna tillämpa praktisk företagsekonomi och marknadsföring inom trädgårdsnäringen.

I Trädgårdsakademins utbildning till diplomerad trädgårdsarkitekt har du även möjlighet att få yrkesbevis i ritningsläsning & mätteknik samt i växtkännedom.

Arbetet som trädgårdsarkitekt

En trädgårdsarkitekt planerar trädgårdar och mindre grönytor från grunden. Trädgårdsarkitektens arbetsuppgifter handlar om att planera trädgårdens grundstruktur, att välja rätt växt för rätt plats och om att tillgodose kundens behov, önskemål och förväntningar. Kunderna kan vara barnfamiljer som inte hinner och orkar själva, personer som har en trädgårdsdröm de inte känner att de kan skapa själva, eller folk som bara vill ha en härlig trädgård. Under våren 2010 gjorde vi en intervjuundersökning av personer som arbetar i trädgårdsanläggningsföretag, trädgårdsbutiker, trädgårdsdesignföretag respektive mäklarföretag. De intervjuade ser överlag mycket positivt på villaträdgårdens framtid och man menar att trädgårdsägare allt oftare tar in hjälp för såväl skötsel, anläggning som planering av sin trädgård.

Fakta

Start: Flexibel

Pris: 125 000 inkl. moms (100 000 exkl. moms )

Beräknad studietid: Motsvarande ett års heltidsstudier.

Examen: Diplom erhålls efter godkända kurser och examensprojekt.

Anmäl dig nu – och du kan börja inom tio dagar

1. Utbildning

    ex. moms

    ink. moms

2. Fyll i dina uppgifter

* anger ett obligatoriskt fält.

3. Godkänn och slutför anmälan

Finansiera din utbildning med Human Finans »

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Fields marked with an * are required