Frågor & svar

 TrŠdgŒrdsakademin
Hur går det till att studera på distans hos er?

På vår utbildningsplattform finner du hela utbildningens innehåll med faktatexter, bildspel, föreläsningar, tester och inlämningsuppgifter. Via utbildningsplattformen genomför du kursen och håller kontakten med din lärare och med dina studiekamrater. Läs mer om hur det går till att läsa på distans hos oss här » 

Vad innebär flexibel start?

Flexibel start innebär att du kan börja kursen när som helst. Du anmäler dig här via vår hemsida och kan börja studera inom tio dagar eller så snart du har betalt din kursavgift.

Vad menas med giltighetstid?

Med giltighetstid menas att du har tolv månader på dig att genomföra kursen. Under den här tiden har du tillgång till allt studiematerial som ligger på utbildningsplattformen, till din lärare och till vårt webbcafé där vi har diskussionsforum och regelbundna chattillfällen.

Är jag garanterad en studieplats när jag anmäler mig till en utbildning hos er?

Ja, du är alltid garanterad en plats när du anmäler dig till någon av våra kurser och utbildningar.

Behöver jag ha några förkunskaper för att studera hos er?

Nej, vi har inga behörighetskrav. Eftersom kurserna går helt eller delvis på distans blir undervisningen till stor del individuell och du får personlig hjälp av din lärare under kursens gång. Det innebär att du kan läsa i din egen takt och utifrån dina egna förutsättningar.

9_ligg

Kan jag få studiemedel när jag studerar hos er?

Nej, men vi kan erbjuda räntefria utbildningslån genom Human Finans. Läs mer här » 

Kan jag dela upp betalningen för min utbildning hos er?

Ja, via vårt samarbete med Human Finans finns möjlighet till olika alternativ för delbetalning. Du kan till exempel låna räntefritt till din utbildning och dela upp din betalning på sex eller tolv månader. Läs mer här »

Blir det billigare om jag anmäler mig till hela utbildningen till Diplomerad trädgårdsarkitekt på en gång jämfört med att läsa en kurs i taget?

Ja, du sparar 18 739 kr inklusive moms eftersom kursen Examensprojekt ingår i paketpriset. Du är även skyddad från eventuella framtida prishöjningar.

Kan jag arbeta samtidigt som jag läser min utbildning hos er?

Ja, det går bra att arbeta samtidigt som du studerar hos oss. I våra utbildningar gör du din egen studieplanering vilket betyder att du kan läsa när det passar dig och din arbetssituation.

Kan jag läsa era utbildningar om jag bor utomlands?

Ja, det går fint att läsa våra kurser var du än bor i världen. Flera av våra kursdeltagare bor i Finland och Norge. Men vi har även haft kursdeltagare som bor i Holland, Österrike, USA, Sydafrika, Korea och Indien. Vill du läsa på engelska istället för svenska anmäler du dig via vår engelska hemsida »

Vilken kurs ska jag börja med?

Det beror lite på vad du vill använda dina kunskaper till. Är du intresserad av trädgårdsdesign och vill arbeta med detta rekommenderar vi att du börjar med kursen Trädgårdsdesign Primo som också är den första kursen i utbildningen till Diplomerad trädgårdsarkitekt. Är du däremot mer intresserad av växtkunskap och växtkännedom väljer du Grundkurs i växtkännedom som är den första av våra tre yrkesbeviskurser i växtkännedom.

Vad innebär yrkesbevis?

Yrkesbevis är ett sätt från trädgårdsnäringens sida att kvalitetssäkra yrkeskunskapen. För att få yrkesbevis krävs godkänd utbildning och dokumenterad praktisk yrkeserfarenhet. Läs mer om praktikkraven här »

Trädgårdsakademin AB är certifierad utbildningsanordnare enligt TCYK, Trädgårdsnäringens Centrala Yrkeskommitté och anordnar yrkesbeviskurser i Ritningsläsning & mätteknik samt i Växtkännedom.

Är utbildningen till Diplomerad trädgårdsarkitekt inriktad på eget företagande eller kan jag bli anställd någonstans?

Utbildningen till Diplomerad trädgårdsarkitekt har ett tydligt fokus på eget företagande och många av våra kursdeltagare startar egen firma under eller efter sin utbildningstid hos oss.

Vad skiljer utbildningen till Diplomerad trädgårdsarkitekt från andra trädgårdsutbildningar?

I de flesta trädgårdsutbildningar är odling en central del. I utbildningen till Diplomerad trädgårdsarkitekt ingår inte odling utan vi fokuserar på villaträdgårdens design, växtkännedom, ritteknik och eget företagande. Den går till stor del på distans och kan läsas komprimerat under ett års tid eller mer utdraget under upp till fyra års tid.

Vad är det för skillnad mellan Trädgårdsakademins utbildning till diplomerad trädgårdsarkitekt och utbildningen till landskapsarkitekt vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Alnarp?

Trädgårdsakademins utbildning till diplomerad trädgårdsarkitekt har fokus på villaträdgårdens design och på eget företagande. Utbildningen motsvarar ett års heltidsstudier. Man kan själv välja studietakt och man har fyra år på sig att genomföra sina studier. Utbildningen ger diplom och yrkesbevis. Landskapsarkitektutbildningen motsvarar fem års heltidsstudier vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Alnarp eller Ultuna. Utbildningen leder till magisterexamen. Som landskapsarkitekt arbetar man i huvudsak med offentliga miljöer så som stadsmiljöer, publika parker och vägprojekt m.m.

Är Diplomerad Trädgårdsarkitekt en yrkestitel?

Ja, det är det. I Sverige är det en relativt ny yrkestitel, så för att säkra kvaliteten på yrkesgruppen uppmanar vi våra färdigutbildade deltagare att bli medlemmar i Svenska Trädgårdsdesigners förening http://www.svenskatradgardsdesigners.se/, som gynnar en standardisering av branschen.

Hur ser arbetsmarknaden ut för trädgårdsarkitekter och trädgårdsdesigners?

Under våren 2010 gjorde vi en intervjuundersökning med personer som arbetar i trädgårdsanläggningsföretag, trädgårdsbutiker, trädgårdsdesignföretag respektive mäklarföretag. De intervjuade ser överlag mycket positivt på villaträdgårdens framtid och man menar att trädgårdsägare allt oftare tar in hjälp för såväl skötsel, anläggning som planering av sin trädgård. Resultatet från undersökningen stämmer väl överens med statistik från SCB (COIOP). Totalt har hushållens inköp av trädgårdsprodukter och trädgårdstjänster ökat från 9,4 miljarder kronor år 2000 till 14,8 miljarder kronor 2007.

Kan jag anlita era studenter för trädgårdsuppdrag?

Nej, vi har dessvärre inte möjlighet att förmedla studentuppdrag. Istället rekommenderar vi dig att ta en titt på Svenska trädgårdsdesigners förening för att hitta en erfaren designer i närheten av där du bor. Flera av våra utexaminerade elever återfinns på denna sida.

Vad rekommenderar ni för spelare när man ska se webbinarfilmerna?

Vi rekommenderar multimediaspelaren VLC som stödjer många olika format i både Mac och PC.

Varför kan jag inte se de inspelade webbinarfilmerna?

Detta problem kan uppstå om du har en för gammal version av Flash på datorn. Testa att uppdatera Flash så bör det fungera.

Jag anmälde mig till ett webbinar men kunde inte logga in. Datorn bad mig att välja program och jag valde Firefox men kom inte vidare. Hur ska jag gå tillväga?

Första gången man loggar in på ett webbinar behöver man installera/köra applikationen GoToMeeting Launcher. Den dyker ofta upp av sig själv i form av en ruta eller ett fönster, men man måste godkänna det för att det ska starta och installeras. När denna applikation installerad loggar du in till webbinaret på följande sätt: När du anmäler dig till ett webbinar får du ett bekräftelsemejl. Spara detta mejl då det innehåller en länk som du klickar på för att logga in på webbinaret. När du klickar på länken för att logga in på webbinaret kan det dyka upp information om att programmet laddas, packas upp eller liknande. Det är då bara att avvakta, du blir strax inloggad på webbinaret. Ibland dyker det även upp fönster som frågar om du litar på programmet eller om du vill fortsätta. Svara Ja här! Väljer du nej, avbryts inloggningen.  Logga gärna in i god tid före webbinaret börjar.Du hamnar då i ett ”väntrum” med texten ”Waiting för organizer”. När föreläsaren sedan loggar in startar webbinaret automatiskt.

Hittade du inte svaret på din fråga här?

Skicka din fråga till info@trga.se så svarar vi så snart vi kan.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Fields marked with an * are required